Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Lucas je propuštěn z vězení, kde si odpykával pětiletý trest za bankovní loupeže. Komisař Duroc, který ho zatýkal, na něj čeká před věznicí, aby mu sdělil, že nevěří, že by vedl vzorný život a hodlá ho sledovat. Až ho znovu zatkne, bude povýšen. Lucas však hodlá žít jako slušný občan a najít si práci. Má nějaké šperky, které prodá a utržené peníze si chce uložit v bance. Má však hroznou smůlu protože banku přepadne zmatený Francois Pignon, který si navíc Lucase vybere jako rukojmí. Ve Francii není jediný policista, který by pochyboval o tom, že to byl právě Lucas, který přepadení provedl. Pignon donutí Lucase, aby nasedl do jeho auta, a odjedou. Je však tak nešikovný, že nechtěně Lucase postřelí do nohy. Lucas chce k lékaři, ale Pignon si nemůže dovolit jít do vězení. Musí se starat o svou šestiletou dceru Jeanne, se kterou zůstal sám. Zaveze tedy Lucase ke svému známému veterináři, kde ho ošetří. Pignon je zoufalý a proto se odhodlal k tak zoufalému činu. Kdysi býval vedoucím obchodního oddělení, ale před třemi lety byl propuštěn a poslední rok žije jen ze sociální podpory. Jeho dcerka po smrti matky přestala mluvit a on má nyní jedinou šanci, odjet s ní a penězi do zahraničí, kde by začali nový život. K tomu potřebuje falešné doklady a prosí Lucase o pomoc. Lucas se ho chce zbavit a domluví mu schůzku s Labibem, který by mu doklady mohl obstarat. Problém je v tom, že Labib nevěří, že z loupeže má jen 84 tisíc a chce za doklady půl milionu... (TV Prima)

(více)

Recenze (234)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská komedie, kterou po několika letech natočil stejný režisér i jako americkou komedii :-) I když je originál určitě lepší, tak ani ta americká verze není nekoukatelná a pobavila. Jenom jsem si říkal, proč tohle všechno ? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Znamenitá komedie, kterou oceníte o to více, pokud jste viděli ubohý americký remake. Richard a Depardieu se sešli celkem třikrát a pokaždé to stálo za to. Největší hvězdou tohoto filmu ale pro mně nejsou ti dva, ale pomatený zvěrolékař, když ošetřuje Depardieuho. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film tandemu Richard & Depardieu. Komika, dojetí - postava Jeanne je miloučká a přesvědčivá a ústřední herecká dvojice taková, jak má být. Opravdový smích skrze slzy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film z vás ty slzy prostě vymáčkne, je jen otázkou, zda to bude díky geniálně bláznivýmu humoru a nebo citlivě dojemnému příběhu. Takovouhle bizarní kombinaci můžou zvládnout jen skuteční frajeři. Francis Veber, Pierre Richard, Gérard Depardieu a hudební mág Vladimír Cosma jsou ale přímo neskuteční frajeři, protože to zvládli takovým způsobem, až je jednomu líto, že do téhle "uprchlické" party nepatří. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uprchlíci jsou nádherný film, asi jako plno filmů z Francie, které tam vznikaly v 70. a 80. letech. Do pokoje mi přinesl neuvěřitelně krásné emoce. Radost, smutek..přátelství. Tak krásné zážitky se prostě nedají zapomenout. Tak také vím, že nikdy nezapomenu na takovéto filmy a vždy pro mě budou mít velký kus v srdci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $9,000,000║ Francis Veber je v takýchto zamotaných príbehoch o zlodejov úplne doma. Dokáže z nich vyťažiť takmer  možné maximum zábavnosti a ešte k tomu okolo toho vystavať príbeh, ktorý strhne a dokonca aj dojme. Tá malá bolo roztomilá. Richard a Depardieu ako utrhnutí z reťaze valili kiksy. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opět spolu Richard a Depardieu a opět mě vůbec neuchvátili. Jejich humor je mi trochu z ruky a nechápu čemu se v některých scénách mám smát. Pierre Richard pro mě nikdy žádný velký vtipálek nebyl, takže smůla. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Stara dobra francouzska komedie - skoda, ze se pak americani opet pokusily (jako ve vetsine vybornych francouzskych komedii) o nepovedeny plagiat. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Větší blb banku ještě nepřepadl. Asi nejlepší "spolupráce" Richarda s Depardieuem; zajímavý vztah, kdy je na tom Richard extrémně submisivně a Depardieu mu bezostyšně tyká. Sázka na Pierrovu potrhlost a narážení hlavou do sloupu vychází bezezbytku. Ty dojemné scény ale přece jen mohly být poněkud prostříhány. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a Gérard Depardieu je osvědčená dvojka a pod taktovkou Francise Vebera je to další solidní film. Zábavné dojemné s dobrým tempem. Humoru jsem sice očekával více ( Jsem nesmělý, ale léčím se je zatím nepřekonaný), ale kouká se na to hezky i po letech. 7.5/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Miluju scénu, kdy Richardova malá dcera sedí u zraněného Depardieua a hlídá ho. Je to úsměvné a díky podbarvení krásné hudby i neskutečně dojemné. Veber s dobrou přesností střídá scény "rodinné" s perfektními hláškami a tvoří tak jednu z nejvšestrannějších francouzských podívaných á la 80s. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vyborna francouzska komedie, Veber proste tenhle typ filmu fakt umi. Pierre Richard i Gérard Depardieu jsou vynikajici dvojice, Richard je tak uzasnej ubozak, ze se to jen tak nevidi a Depardiemu drsnak taky sednul. Sice jsem se skutecne zasmal jen parkrat, ale presto se na to moc pekne koukalo. Skoda, ze se to ke konci zacne moc tocit okolo ty maly holky, pak uz to tak zabavny neni. Nicmene Veber dobre skloubil krimi, komedii a dojak. I kdyz to kvalit nejlepsich francouzskejch komedii nedosahuje, porad to je nadprumerna zabava. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Uprchlíci je jasná klasika a já, když ty dva kluky vidím na plátně, dostávám nostalgickou, že se dnes už nic podobného netočí. Ale kdoví, třeba je to dobře, protože takhle nám je z mysli nikdo jiný nevymaže. Není to nádhera sledovat Gerarda v roli namakaného, právě propuštěného vězně Jeana Lucase ve společnosti malého, zoufalého nešťastníka Lupiče s velkým L, Pierra Richarda ? A k tomu ta malá holčina s kukadlama, které se jen tak nevidí, trhlého zvěrolékaře nebo scénka s nervovým těhotenstvím, to jsou všechno věci, které jsou jen už tím doplňujícím kořením tak bezvadného filmu. Pro mě jsou asi nejznámější francouzští komici Louis de Funes a Pierre Richard. Každý trochu jiný. Jeden rozšiřuje mojí bránici svým sarkasmem, negativismem, despotismem a podobně a Pierre, přestože předkládá divákovi mnoho situací, které jsou směšné, tak mají svou hloubku a je v ní spoustu moudra. Díky za takové herce a filmy, které si můžu pustit i několikrát a nikdy mě neomrzí oproti jiným, které jsou třeba právě in. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při vykrádání banky bych byl asi podobně úspěšný jako Francois Pignon, ale to není ten pravý důvod, proč mám Uprchlíky rád. Ono se totiž málokdy podaří namixovat komedii, kriminálku a drama do takového celku, aby se divák zasmál a přitom byl napnutý, jak to vlastně dopadne. Uprchlíci jsou důkazem toho, že to jde, i když si vzpomínám, že v mládí jsem se u tohoto snímku bavil mnohem víc, než při včerejší repríze. Avšak jeden primát musím tomuto snímku přiznat - vystupuje v něm postava potrhlejší, než Pierre Richard ve své nejroztržitější formě. Zdravím, doktore Martine a ne, děkuji, nechci utratit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dvojice nešika Pierre Richard a drsňák Gérard Depardieu opět funguje podobně jako třeba ve filmu Otec a otec. Já jsem se u týhle komedie slušně bavil, ale jenom tak do půlky. Pak se spíš hraje na city. Popravdě musim napsat, že americká předělávka z roku 1989 mě teda bavila víc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se sice neřadí mez ty nejlepší francouzský, ale to neznamená, že to neni zábavný, ba naopak, zábavný to je dokonale, dvojice Depardieu, Richard funguje výborně a vytváří spoustu vtipnejch situací a závěrečných 15 minut, kdy je Pierre Richard převlečen do ženských šatů prostě nemá chybu. Ale na 5* to neni ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Proč ti dva blbci neodjedou." Krimikomedie natočená s francouzskou lehkostí a vtipem, nechybí ani nějaký ten sociální rozměr, u starších francouzských filmů častý. Rozhodně nejlepší spolupráce ústřední dvojice. ()

Reklama

Reklama