Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fortunata a Jacinta je filmovou verzí stejnojmenného realisticko-naturalistického románu jednoho z nejvýznamnějších autorů španělské literární scény - Benita Péreze Galdóse. Román vznikl mezi léty 1885-87, kam je také také historicky a politicky zasazen. Seriál, tematicky rozdělený do 10 kapitol o přibližné délce 60 minut, velmi věrně reprodukuje toto dílo, slovo od slova se shodují i jednotlivé dialogy postav.
Příběh se odehrává v Madridu v druhé polovině 19. století. V centru dění stojí mladý Juan Santa Cruz (François-Eric Gendron), hýčkaný jedináček ze společensky významné rodiny. Je pohledný, nadaný a velmi úspěšný, je čestvým absolventem filosofie a práv. Přáním jeho rodičů je, aby se oženil se svou sestřenicí Jacintou (Maribel Martín), křehkou, jemnou, dobře vychovanou dívkou ze střední třídy. Juanovi se sestřenice líbí a svatba se uskuteční. Ještě před zásnubami se ovšem mladý Juan náhodně seznámí s prostou, krásnou a konvencemi nespoutanou dívkou jménem Fortunata (Ana Belén), s níž prožije vášnivý románek, ke kterému se během svého manželství s Jacintou stále vrací. 
Spletitý příběh o nevěře, lásce, vášni, španělské společnosti konce 19. století, konvencích, nepropustnosti společenských vrstev a o utrpení žen pod společenskou nadvládou mužů. Jedná se tu o milostný trojúhelník na pozadí společenských a politických událostí své doby, s obrovským množstvím vedlejších postav a jejich vzájemných vztahů. (myse)

(více)

Recenze (3)

meave

všechny recenze uživatele

Na tento seriál som sa "dívala" ušami. Keďže som sa nemohla dívať na televíziu, počúvala som ho v rádiu. Tak veľmi sa mi páčil - rovnako ako tichá atmosféra detskej izby - príbeh o dvoch ženách, z ktorých každá bola iná. Nemôžem ho ohodnotiť, ale bol to zážitok, ktorý si pamätám aj po dlhých rokoch. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: +P: (ep.7) ČST 1 = 29.12.1982+R: ČST 2 = 5.11.1985, réžia českého znenia (ČST Praha) = MIROSLAV KRATOCHVÍL - Z tohto seriálu si pamätám jednu jedinú sekvenciu. Akýsi chlapec vybehne na dážď a náročky mokne. Nejaká mníška mu dohovára, že dostane zápal pľúc a zomrie. A ? Naozaj dostal zápal pľúc a zomrel. Odvtedy mám pri sebe vždy pre istotu dáždnik. :-) (19.2.2011) ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství... Přímo sálal Španělskem... a v dobách, kdy se nedalo moc cestovat na západ od nás, představoval přímo fascinující cestovatelský zážitek, a to nejen v prostoru, ale i v čase... ()

Reklama

Reklama