Reklama

Reklama

Dina

  • Norsko Jeg er Dina (více)
Norsko / Švédsko / Francie / Německo / Dánsko, 2002, 125 min

Obsahy(1)

Malá Dina je nevinnou obětí tragické nehody, kterou jí truchlící otec nikdy nedokázal odpustit. Citově strádající dívenka roste jako dříví v lese a zmítá se mezi myšlenkami na smrt a chutí žít. Z osamělosti ji dokáže vytrhnout jen hudba a laskavý domácí učitel. Dina hledá útěchu ve fantazii, která jí otvírá dveře do spirituálního světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!! Film o holce, co se poté, co zabje svoji matku, začne chovat jako největší kráva pod sluncem. Dostane chuť na sex, tak si na někoho skočí. Někdo řekne, co se jí nelíbí, tak mu za to rozbije držku. A kupodivu jí to všechno v tehdejší patriarchální společnosti ještě prochází. A týhle píče mám celej film fandit? Doufala jsem, že na konci aspon chcípne a ona akorát potratí. Fakt hrůza. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dina je Bohom zabudnuté a otcom nenávidené dieťa. Neni sa ani čo diviť, keď svojej mamičke nechtiac dopraje kúpeľ v lúhu, snáď od nej nikdo nemôže požadovať, aby dorástla do duševne vyrovnaného jedinca. Obzvlášť muži to s ňou zrejme budú mať ťažké, a mnohí by urobili lepšie, keby radšej dobrovoľne podstúpili vazektómiu, ako sobáš s Dinou. Však pán Depardieu? ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Film se nese v duchu knižní předlohy, což je jeho velké plus. A ačkoliv si režisér celkem obsáhlé dílko přizpůsobil, mystická a snivá atmosféra a smysl příběhu neutrpěli. Herci byli vynikající a mnohdy psychologicky složité (a občas mírně vyšinuté) postavy vystihli perfektně. A pokud vám ve filmu chyběla zápletka a jakákoliv pointa, věřte, že to není chyba filmařů, ale přímo autorky. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Příběh odehrávající se v Norsku v letech kolem 1860. Jestli si dobře pamatuji tak vyšlo to v té době jako kniha, možná podle skutečných událostí, a Bornedal jen napsal k příběhu scénář. Možná už dneska neplatí, ale v té době rozpočet tohoto filmu převýšilo vše co předtím vyšlo v Skandinávii. O Maria Bonnevie jen v superlativech, takhle silný drama, -a takhle zajímavý příběh vidím jen málokdy. 5/5 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tragedie, která zaviní, že se z bezstarostného dítětestane zmatené „zvířátko“ , které si cestu k dospělosti, objevuje pomocí instinktů a „svých styků se smrtí“. A objevuje ji bez zábran, se všemi krajnostmi vášně pro to co miluje, obdivuje, potřebuje, chce anebo už nechce!!! Musím přiznat, že po úvodním "hororu" z prádelny jsem jen stěží odolávala pokušení film vypnout! Naštěstí jsem víc věřila vkusu člověka, který mi tento mysteriózní film doporučil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Premiéra se uskutečnila 8.3.2002 v Norsku. (Lynette)
  • Herci si během natáčení stěžovali na velmi silný vítr a velkou zimu, většinu času byli doslova promrzlí. (Lynette)
  • Herci byli s filmovým štábem mimo jiné ubytováni během natáčení filmu i na osobní lodi "Shearwater" v Kjerringøy. (Lynette)

Reklama

Reklama