Mladá žena jménem Terry (Julia Garner) utrpí zranění, jež ji znemožní pokračovat v jejím snu stát se tanečnicí. Podporu zdrcená dívka nečekaně nalézá u milého postaršího páru (Dianne Wiest a Kevin McNally), od kterého má pronajatý apartmán. Nedlouho po nastěhování však začíná Terry v činžovním domě vnímat cosi zlovolného... Ukrývají se v útrobách budovy síly zla? Anebo je to celé jen výplodem její paranoidní představivosti? (fiLLthe3DD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Morholt

všechny recenze uživatele

Je to vlastně příběh  tom, jak by to bylo, kdyby to s Rosemary úplně nedopadlo. Člověk, který nečetl knihu, nebo neviděl zpracování od Polanskiho či Holland, si film asi užije víc, ale mě se to celkem líbilo. Film sice nepřináší vůbec nic nového a víceméně kažý krok všech zúčastněných lze celkem bez problému přepovědět, ale celkově je to zručně natočené, dobová atmosféra je perfektní a těch pár polohalucinačních setkání s démonem se mi líbilo. Co se ale hlavně povedlo je casting. Julia Garner prostě umí hrát a mě jednoduše irituje, že si toho větší produkce nevšímají. Veteráni Kevin McNally a Dianne Wiest, ze které jde fakt strach, jí pak skvěle přihrávají. Objektivně nic světoborného, ale rozhodně to není ztráta času. 65% ()

M.i.k.e

všechny recenze uživatele

Rosemary má děťatko sem viděl teprve nedávno a nemůžu říct že by mi ten film zrovna učaroval. Apartment 7A, který by se dal považovat za prequel je na tom pak ještě hůř a i když mám rád Julii Garner prakticky od samého začátku mě to extrémně nebavilo. Lehce se to sice zlomilo ve druhé polovině, která má alespoň náznak atmosféry, ale slabý dojem to napravit nedokázalo…40% ()

pornogrind

všechny recenze uživatele

O filmu jsem si dopředu nic nezjišťoval takže jsem nevěděl do čeho jdu. První půlhodina připomínala spíš drama o ženě která měla našláplo na dobrou kariéru ale přibrzdilo jí zranění a nyní všemožně bojuje aby se z ní stala slavná tanečnice. Po té oné půlhodině se to začne pomalu lámat a nakukuje i trochu té hororové atmosféry. Čím dál tím víc jsem tu ale začínal cítit film Rosemary's Baby. To jsem ale samozřejmě neměl tušení a dočetl jsem se to až po dokoukání, že jde o prequel(ať už oficiální či neoficiální) tohoto filmu. Film sám o sobě vyloženě žádnou výhrou není(na originál z roku 1968 se nechytá vůbec), víckrát bych se na film nepodíval a původně jsem chtěl dát jen lepší 2hvězdy. Ale za ten konec jak s něma pěkně vyjebala přihazuju i tu slabší třetí hvězdu. Hail Satan ()

J*A*S*M

všechny recenze uživatele

O tom, jak je tento film zajímavý, vypovídá už fakt, že tu v tuto chvíli visí pět desítek hodnocení, ale nikomu nestálo za to napsat komentář :D Opravdu je těžké k tomu něco vypotit. Prequel Rosemary má děťátko, který nikdo nežádal, nepřidává k tématu nic nového nebo zajímavého, fikční svět nijak nápaditě nerozvíjí. Reálně se tedy jedná spíš remake (nebo reimaginaci totožného námětu), natočený herecky a řemeslně schopným týmem ... ale aby to konkurovalo Polanskému ve vrcholné síle? To fakt ne. Přitom rovněž letos distribuovaný The First Omen ukázal, že i nechtěný prequel může dopadnout nad očekávání dobře. ()

• Natáčelo se od 15. března 2022 do června téhož roku. Filmovalo se v Londýně a v New Yorku. (fiLLthe3DD)