Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novopečený policejní komisař Michel Clément nastupuje po škole na stáž do Paříže. Dráha, na niž se vydal, je však pro něj spíš nepohodlná. Michel vlastně jenom splnil přání své matky, když se přihlásil do řad policie, a závěrečnými zkouškami prošel jen díky zásluhám svého otce, slavného detektiva. Nyní by měl ukázat, co umí, jenomže služba zákonu opravdu není jeho parketa. Navíc má proti sobě ke všemu odhodlaného zločince... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

....a v devadesátých letech si všiml inspektora Poplety český premiér, dohodl se s Francií a poté uspořádal tiskovou konferenci na které oznámil " Dámy a pánové, představuji vám nového ministra vnitra České republiky a současně největší posilu v dějinách policie, inspektora Popletu. Popleta bude střežit vaše bezpečí v domech, na ulicích i na silnících," Dnes už samozřejmě inspektor Popleta nežije, když totiž odcházel z tiskové konference, zamotal se do šňůry od mikrofonu a uškrtil se. Od té doby je na počest inspektora Poplety ministrem vnitra volen jen skutečný a zapřísáhlý debil, v současnosti je to Ivan Langer. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

U Inspektora Poplety jsem si připadal jako u amerických remaků francouzských komedií. V prvé řadě velké zklamání. V druhé řadě po většinu času naprosto klidná bránice a nudil jsem se. S povděkem kvituji absenci fekálního humoru. Zaujala mě až poslední čtvrthodinka od útěku Poplety z policejní stanice. Ta má grády. Ale jinak podprůměrné dílko to nevytáhne nahoru. Za mě jen 45%. Dívat se na to znovu nebudu. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Inspektor Popleta je bohužel příkladem francouzského filmu, který v průběhu let ztrácí na svém půvabu i vtipnosti, možná právě proto, že u ostatních je to vpravdě jiné. Klasicky - poslední hvězdička je za Coluche, který není zas až tak špatný. Možná (už se mi to několiktát stalo) dojem kazí ten nepovedený dabing počátku devadesátých let. Kdo zná Velké nesnáze v malé Číně, ví, o čem mluvím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Popletených inspektorů jsem ve svém filmovém životě potkal mraky a tak jsem smířený s tím, že každý z nich nemůže být geniální jako Frank Drebin. A Michel Clément se mu ani nepřibližuje, protože nedokáže udržet kamennou tvář a místo toho se snaží být za každou cenu vtipný. Některé jeho vtípky mne zasáhly, některé kolem mne prolétly o několik světelných let a tak jsem k objektivnímu hodnocení spočítal vážený aritmetický průměr vtipu na políčko, přičetl jsem k němu časoprostorový paradox a vydělil kalorickou hodnotou svého oběda. Výsledek je jasný - tohle je prostý komediální průměr, i když nevím v jakých jednotkách mi to vyšlo. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie o dosti natvrdlém novém policejním inspektorovi Michelovi Clémentovi (Coluche), který se k policii dal, aby navázal na stejně natvrdlého otce policistu. A tak nepřekvapí, že má, díky svému průseráckému obličeji a neschopnosti, problémy jak se svými kolegy, tak i se zločinci, kteří mu dávají pěkně do těla. Ovšem i zdánlivý neschopa se dokáže vzepnout k velkému výkonu. Jednak z důvodu, že ho nejhledanější zločinec Roger Morzini (dobrý Gérard Depardiue) zneužil ke své soukromé pomstě. Jednak z důvodu, že při tom byla ohrožena jeho platonická láska, novinářka Marie-Anne Prossanr (Dominique Lavanant). A tak boří včechna smýšlení o své osobě a získává úspěch v profesním i soukromém životě. Další zajímavé postavy: policejni komisař Vermillot (Julien Guiomar) a Michelova matka (Marthe Villalonga), která byla tak hrdá na svého synka. Má to velmi slibná místa, ale není to tak půvabné jako většina jiných kousků Zidiho.. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama