Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (795)

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Jak bylo několikrát napsáno, tenhle seriál má dvě velké cílovky, malé děti, jejichž nezodpovědní rodiče jim tuhle šílenost pustí a (nejspíš i zdrogovaná) mládež. Teda aspň já bych to zvládnul sledovat nejspíš až po požití nějakého alkoholu nebo něčeho jiného, co by mi zvedlo náladu (i čokoláda). Evergreen české kotliny a nejznámější ze zahraničních seriálů pro nejmenší. Těžko říct, co je horší, jestli originál nebo TT parodie Teleblbíš. Tak či onak, tohle svým dětem pouštět nebudu. A na předškolkové úchylnosti existuje svatá půda - kanál Bebe TV. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pořad opravdu jen pro hodně malé děti. Dospělí by se měli vyhýbat obloukem nebo si po čtvrtém zopakování téže věty půjdou nalít panáka. Dvojitýho. Vzkaz polským psychopatům (jé, pardon, já chtěla říct věřícím): To, že má mužská postavička v barvičkami přesyceném seriálu červenou tašku přes rameno, ještě neznamená, že je gay.;-) ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

Perfektní režie, jedinečný scénář, hluboké dialogy, kamera natolik statická, že paradoxně umožňuje nečekané zvraty, nádherné kostýmy a nadupaný soundtrack. Herecký výkon vysavače Noo Noo by si zasloužil nominaci na Oscara. Pátou hvězdičku nedávám jen kvůli skandálnímu humbuku okolo Tinkyho Winkyho sexuální orientace;) Jen mi není dost dobře jasné, jakou vypovídací hodnotu a smysl mají zdejší hodnocení. Jak někteří ve svých komentářích správně zdůraznili, tento seriál je určený pro ty nejmenší děti, takže pokusy o jakékoliv rádoby objektivní hodnocení jsou scestné, pokud hodnotitelem není a) malé dítě nejlépe ve věku dvou tří let, b) člověk natolik empatický, že je schopný se do vnímání takového dítěte vcítít, c) odborný dětský psycholog. Dospělému člověku přijdou Teletubbies samozřejmě jako totální hovadina, ale z pozice dospěláckého vnímání je tento seriál objektivně nehodnotitelný, přestože se tady o to mnozí snažili. Hlavní je, že se to malým capartům (a nejen jim) líbí, z vlastní zkušenosti vím, že si od nich člověk alespoň na chvíli odpočine a co se týče nějaké hypotetické "duševní újmy", tak by bylo bláhové si myslet, že tvůrci bohatě nevyužili odborné spolupráce s dětskými psychology. A pak to hodnoťte jako odpad. Subjektivně? Dobrá, nic proti. Ale objektivně těžko. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

No neviem, absolútne nevhodné pre dospelých, deti to nebaví, kostýmy sa nehodia ani pre smetiarov do sídlisk a pošahaná pesnička stále dookola hrajúca by sa mala každá jej kópia radšej odstrániť z povrchu Zeme. Ale hlavne by mali hlavných protagonistov a štáb dať kompletne vyliečiť do našej nitrianskej nemocnice nech im ešte viacej haraší :-D. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • Každá postavička symbolizuje jinou rasu. Tinky Winky představuje Evropany, Po Asiaty, Laa Laa Indy a Dipsy Afričany. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Po prvých epizódach Teletubbies chodili sťažnosti od rodičov na ich strašidelný výzor, desivé zvuky a hrôzostrašné pokriky. Cieľová skupina škôlkárov pri nich trpela pocitmi úzkosti, preto sa filmári rozhodli pretočiť hororové sekvencie tak, že do deja zakomponovali vtipné zvukové efekty a dialógy prepísali tak, aby vyzneli ako priateľské doberanie. (Raccoon.city)
  • Tinky-Winky je jediná bábka, ktorá bola hraná až troma živými hercami - komikom Daveom Thompsonom, hercom Markom Heenehanom a baletným tanečníkom a choreografom Simonom Sheltonom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama