Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická Alice je žena středního věku, která nyní žije sama se dvěma dětmi a vzpomíná na své lásky. Píše texty k písním, takže někteří její muži byli zpěváci. Mezi ně také patřil Parik (G. Depardieu). Má s ním sice dítě, ale pak ho opustila. Potom si namluví obchodního cestujícího Juliena, jemuž se však mstí za svá předchozí zklamání s muži a rozchází se s ním. Alice navazuje další známost s knihkupcem Claudem.
Gérard Depardieu v tomto filmu zazpívá dvě písničky, ke kterým mu texty napsala jeho žena Elizabeth. (MVanis)

(více)

Recenze (10)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodne spatny, na film me v podstate nalakala jmena Berri a Depardieu, ale jedna se o jejich podprumer. Celej film je vlasne slozenej jen z jednotlivejch scen, ktery se nijak smysluplne nestridaj a ani nejsou nejak serazeny od seznameni po rozchod a ruzne se stridaj pribehy ctyr chlapu s Catherine Deneuve. Problem je, ze to jsou jen takovy nic nerikajici utrzky a Deneuve je protivna i v momentech, kde ma bejt jakoze stastna. A jelikoz chlapci maj zhruba stejne prostoru, tak Depardieu nedostane poradnej prostor a ty tri dalsi je takova divna sebranka. Nejvetsi problem filmu ale je, ze tohle vsechno nema zadnej smysl, film jde od nikud nikam a fakt nechapu, co tim tvurci chteli rict. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD bylo napsáno, že se jedná o - v době svého vzniku - značně kontroverzní dílo, i když po jeho shlédnutí mám o tom značné pochybnosti. Film byl natočený v roce 1980 a tehdy už existovala v euroamerickém světě početná a ve své podstatě převažující skupina dostatečně emancipovaných žen, které už dávno přestaly být závislé na mužích. Děj filmu je velice prostinký a silně připomíná starou anekdotu, kdy přiběhne mladý autor za divadelním ředitelem a volá, že má senzační námět na divadelní hru a začne vysvětlovat, že v prvním dějství on miluje ji, ona miluje jeho, v druhém dějství on miluje ji a ona miluje jeho, no a ve třetím dějství on miluje ji a ona miluje jeho. "No a v čem je dramatický konflikt," ptá se ředitel. "Ten spočívá v tom, že toliko ona je stále tatáž osoba, on je pokaždé někdo jiný." Hrdinkou filmu je pohledná sebevědomá a náročná žena, která touží po vášnivé lásce, a protože tu jí dlouhodobě pochopitelně není schopný žádný z jejích partnerů zajistit, nudí se, hledá uspokojení u milenců a vztah pokaždé ukončí. Úspěch filmu zaručila krásná Catherine Deneuve, v té době už dávno zralá zkušená herečka, ale stále velmi půvabná žena s nepřehlédnutelným francouzským šarmem. Velmi jednoduchý děj režisér Berri zkomplikoval rozbitou strukturou vyprávění, kdy se prolíná několik časovin rovin snímku, kdy hlavní hrdinka vzpomíná na všechny své milostné avantýry. Režisér neposkytuje žádné rozhřešení, prostě jen popisuje určitý model partnerského soužití. Celkový dojem: 60 %. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vnitřní vazby nejniternějšího z lidských citů - lásky - jsou vždy složité, jejich předivo je takřka neuchopitelné a jediná exaktní pravda, k níž jsme s to se spolehlivě dopracovat, zní, že všechno je vždycky jinak. Mluví-li muži o tom, že cherche la femme, mohou ženy s klidným svědomím konstatovat opak - že za vším jsou muži, ty nezvedené, nikdy nedospívající děti, s nimiž jsou vždy jen potíže, ale bez nichž je ženský úděl vždy pustší, bezútěšnější a i v radostech chudokrevněji barevný. V této džungli vztahových vazeb, v těchto pomíjivých mezimůstcích jistot a hluchých míst, zbývá jediná jistota a jediné slabé místo tohoto sebestředného lidství: nové generace, nové životní osudy, štafeta, která pro podobný styl života tvoří nezbytnou, i když nepříjemnou základnu a současně povinnost a zodpovědnost. Rozklad společenských struktur, rodinou počínaje, vrcholí prozatím postmoderní adorací osamělého žití sebepřiznávaného selhávání. MILUJI VÁS, film jednoho z největších francouzských režisérů XX. století Clauda Berryho, v mozaice několika partnerských vztahů, jejichž pojivem je oslňující krasavice zenitu ženské půvabu Alice nesená skvělou Devenueovou. Její mužští protihráči, počínaje u nás proslulým francouzským chansoniérem velké generace Sergem Gainsbourghem, jsou jaksi v defenzívě: impulsívní, ale povrchní Patrick rovněž znamenitého Depardieua, asi nejzralejší a Alice i lidsky nejbližší touroperátor Julien Tellier Jean Louis Trintignanta a v té době mladý, ale pro Alice viditelně nedospělý a až příliš "jednoduchý" knihkupec Claude u nás nepříliš známého chansoniéra Alaina Souchona, v citu vlastně naivnější, ale i hlubší a zdravější než samotná Alice. Zpověď synu Jeromovi, v níž se vyznává z nekončícího seriálu svých partnerských pádů se stále otevřeným koncem, vrcholí v členité mozaice četných retrospektiv návratem-nenávratem k Julienovi. (Zvlášť výmluvná je jedna ze závěrečných replik filmu mezi Claudem a Alice: "Ale je něco jinýho než /jen/ začátek" / "Je taky konec." / "A mezi tím?" / "Vzpomínáme na začátek a čekáme na konec.".) Otevřený konec filmu záměrně abstrahuje od happy endu: jakoby již tehdy směřoval k lidsky ještě bezprizornější generaci současného mládí a středu. MILUJI VÁS, využívajíc veškerou jemnost a finesnost francouzského hraného filmu, patří k nejhlubším a nejpronikavějším analýzám hlubin i mělčin lidského života na přelomu staletí i tisíciletí. Jsou filmy, které musejí bojovat o své diváky; jsou ale také i diváci, kteří musejí bojovat o své filmy. MILUJI zřetelně patří k těm o poznání vzácnějším filmům toho druhého druhu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nenáročné cvičenie na známu pravdu - vášnivá láska je prchavá a vydrží len chvíľu. Catherine Denevueová je ľadová kráska, nepríliš meniaca výraz, no o to ľahšie meniaca partnerov, po tom, čo sa jej všednosť žitia s nimi omrzí. A tak sa okolo nej na preskáčku v čase (čo je jediné ozvláštnenie formy) strieda štvorica poskakujúcich šašov - jej bývalých, či súčasných milencov a detí, ktoré si zrobila raz s tým, raz s oným. P. S. Gainsbourgove pesničky a ich texty sú natoľko skvelé, až povyšujú v mojich očiach film ako celok do pásma mierneho nadpriemeru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Catherine Deneuve /African 1968/ zije sama a śtrieda partnerov, tot vsjo. o nic tam nejde, vladnu len vatovo plane plky - Deneuvova hrala hovno, teda zase pardon, mne to uslo a chcel som napisat ze sa nedostatocne vlozila do roly a nepresvedcila ma svojim hereckym vykonom . 50 % ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

velmi slabá záležitost ani výtečná catherine deneuve a nevšední způsob vyprávění nemůžou zastřít fakt že je vous aime je utahaný a nudný film bez patřičného náboje celá premisa se v podstatě dala vykreslit během dvaceti minut a zbylých osmdesát si mohl pan berri odpustit a tak jediné co mě u filmu bavilo byla hra kterou jsem si vymyslel poznej kdo je kdo a utvoř pořadí milenců škoda protože námět zněl slibně ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príjemný filmik s ikonou Francúzskeho filmu Catherine Denevue, film o vzťahoch , rodine z bežného života 3* ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Režisér sice nedokázal proniknout pod povrch kouzla, jež přitahuje mužskou ctižádost jako krysařova flétna, zato zcela ve své tradici natočil superhvězdně elegantní film. (Iva Hejlíčková, Ci 09/2008) ()

Reklama

Reklama