Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2251. K vzdialenej trestaneckej kolónii Alfa IV nachádzajúcej sa na asteroide mieri vesmírna loď pod velením kapitánky Teegsovej (Maryam D'Abo) s novou skupinou trestancov. Alfa IV je určená pre tých najnebezpečnejších a najnemilosrdnejších trestancov, ktorí sú tu držaní v kryogenetickom spánku. Niekto však naruší počítačový systém a väzni sa zobudia. Teegsová musí nastoliť poriadok za každú cenu, pričom jediným spojencom, ktorého tu má, je jeden z trestancov. (beso74)

(více)

Recenze (7)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Škoda, že John Eyres tohle jenom produkoval a nerežíroval. Výsledek možná mohl být o třídu lepší, ale možná, že věděl proč. Je to každopádně plus mínus jak píše Lacike a Speakman s dlouhými vlasy je opravdu fail. Sice je tu poprvé a asi i naposledy možnost vidět ho jako záporáka, ale tady je jen jedním z mnoha. No a někdejší Bondgirl Maryam dAbo už musela v té době být taky v pěkných sračkách když vzala hlavní roli v tomto pochybném filmu. Nebudu zase tak krutej a na opakované shlédnutí aspoň tu jednu hvězdu dám, protože jsem po pravdě ve své právě končící masivní sesion trashových filmů viděl i o dost větší sračky, ale to neznamená, že bych tohle dílko mohl komukoliv doporučit.15% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Trošku preceňované béčko. Úvod je zúfalo nezaujímavý, až keď sa trochu vyprofiluju traja zlý-zlý záporáci, začne to byť zaujímavé. Ale keďže hlavným hrdinom je žena a jej hláškjúci sidekick moc charizmy (ani herectva) nepojal, je to celé trochu rozpačité. Keďže chýba poriadny chlapský hrdina, pôsobí odľahčenie príliš komediálne a v celkovom výsledku nesúrodo. Navyše film je hrozne komorný a klaustrofobický (v tom horšom slova zmysle). Takto spätne mi príde ÚTEK Z MS-1 ako fajn zábava. Timelock je asi na úrovni FORTRESS... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Utahaná scifi nuda. Hlavni "hrdina" ? nebo co to bylo mi chováním připomínal Shaggyho ze Scooby Doo, protože hlas a strašpytel. Záporáci nic, akorát se tam zabíjej mezi sebou a ten nejvetší hajzl vypadá jak největší dement, protože má na hlavě tak dementní příčesek, že hrůza. Jedna hvězda za zajímavý nápad popravy: pověsit na řetez a nechat umrznout ve sněžný vánici. A ten konec? Ja trochu ale očekával, že tam daji nějakou sračku, ale až takovou hovadinu? No ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stylové, ryze devadesátkové béčko, při kterém srdce nostalgického pamětníka musí mnohokrát zaplesat. Těžký žalář na asteroidu, vzpoura zločinců, přestřelky, bitky i šermovačky, krásně mizerné triky a lobotomizovaný děj... Po takovýchhle klenotech jsem kdysi ve videopůjčovnách šel jak slepice po flusu. Tomuhle roztomilému VHSkovému scífku k nadprůměru chybí jen... Ne, k nadprůměru mu přebývá jedna postava, a to permanentně "vtipně" hláškující ocas "A1". Tahle kreatura celý film spolehlivě vymrvuje, nevím proč jí scénárista napsal, snad aby celý film "odlehčil", aby bylo jasné že ten švihlý děj nemyslí příliš vážně... Sakra to snad dá rozum, že tohle nemohl nikdo myslet vážně. Ani hlavní záporák s pekelným sestřihem není silnou postavou, naopak. Na druhou stranu hraje tam jedna hodně zajímavá kočka a jeden naprosto skvělý týpek s katanou. Tři a něco. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Prequel k filmu Scorpio One odohrávajúci sa o 200 rokov neskôr. To som vám zamotal hlavu, čo? Proste ďalšie lacné sci-fi v ktorom parta otrhancov pobehuje po chodbách nejakej starej továrne, či čo, ktorú vydávajú za vesmírnu basu. Sem tam sa tam niekto s niekym pobije alebo po niekom vystrelí, ale je to mizéria jak prevedením, tak amatérsky pôsobiacim nasnímaním. Ešte aj Speakman tu hrá len vedľajšiu úlohu, takže príliš často svoje bleskové ruky nepredvedie. Ale má dlhé vlasy, takže vyzerá jak nindža. Veterán Martin Kove sa tu tiež len mihne.No a ostatní sú no name babráci rovnako ako rejža. Celkovo to je totálna amatérska zlátanina na úrovni filmu Fortress 3, hehe. Fortress 1 je oproti tomu úplne iná liga. Čo liga, úplne iný šport. 1/10. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

No nevím. Nevím, zda jde zrovna tenhle film označovat za klasiku. Pro mne je to dílko, kterých v 80 a 90 letech vznikali stovky. Ano dnes už má pro milovníky žánru svoji retro hodnotu, ale pro mne osobně nejde o nic závratného. Film, který se zvládl natočit v jednom ateliéru v určitě nikterak zázračném rozpočtu, ani nemohl dopadnout jinak. Navíc s celkem mizernými triky i na dobu vzniku a ještě mizernějším scénářem. Je toho moc, co člověku až rve oči, ale vrchol asi je naivita příběhu. Odvážná blondýna na straně dobra a neschopný jeliman, který ji doprovází. Zlo zastupuje pseudo samuraj s azbestovou kůží a ještě větší magor, vytažený nedávno z lednice, respektive z řetězu v průvanu. Do toho tlupu chaoticky pobíhajících basmanů a to vše v temných kulisách chodeb a místností vesmírného lapáku. Děj jednoduchý, výsledek podprůměrný. Dám průměr, jen vzhledem k retro stáří snímku. 40% ()

Reklama

Reklama