Reklama

Reklama

Michael Kocáb – rocker versus politik

  • Slovensko Michael Kocáb - rocker verzus politik (více)
Trailer

Obsahy(1)

Životní etapy Michaela Kocába postupují od klíčových momentů dětství, mládí, dospělosti až ke zralému věku, jehož perspektivou na sebe a svůj dosavadní život nahlíží. Hlavního hrdinu režisérka Sommerová nachází v jakémsi stavu životní harmonie, a to ve vztahu k minulosti, přítomnosti a proklamativně i k budoucnosti, což pozitivně potvrzují členové jeho rodiny v intimním rodinném prostředí. Závažnější vrstvu dokumentu představuje rozkrývání zdánlivě nesmiřitelných osobních poloh rockového hudebníka a umělce, který stále intenzivně tvoří a žije, a politika, který nekompromisně prosazuje svobodu, lidská práva a demokracii, ale který se tak paradoxně stává součástí establishmentu, proti kterému se musí vymezovat každý „poctivý rocker“… Režisérka Olga Sommerová tato témata vyvolává a ponechává na divácích, aby si utvořili svůj názor. Výsledkem je portrét umělce a politika, který místo očekávatelné „nekompromisní zuřivosti“ starého rockera nabízí životní optimismus doprovázený sympatickou pokorou k úspěchům a sebeironické reflexi vlastního chybování a omylů. Rockerství se nepochybně projevuje v tom, že se nejedná o bilanční hodnocení vlastního života, ale upřímnou a poctivou snahu popsat princip vzdoru proti totalitě a lásky a víry ke svobodě, umělecké a politické. (CinemArt)

(více)

Diskuze

mavin

mavin (hodnocení, recenze)

Honza8

Přesně je to pičus až ho nekdy potkám tak mu dám do držky že ho odveze pohřebák zmrda

Ricch

Ricch (hodnocení, recenze)

Přijde Dadel a jeho demokratické banování ve jménu ČSFD? 

Honza8

Honza8 (hodnocení, recenze)

Rocker a politik jo? Ani jedno, ani druhý. Další sebestředný a maximálně nesympatický "člověk". Ale roztrhl se nám pytel s propagandou sama sebe a je to vše na blití. Příšerná doba, plná zaprodanců a řitních alpinistů si točí vlastní agitku a ještě to jde do kin a ovce na to chodí a platí vstupné :D. Pět hvězd = na čele nápis DEBIL.... stejně jako rouškaři v létě, nebo v autě. A tady další....

na příspěvěk reagoval mavin

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

Reklama

Reklama