Reklama

Reklama

Obsahy(1)

André je rozvedený muž ve středních letech, který chce na jedné straně začít nový život, ale na druhé straně musí se ctí zastat otcovské povinnosti ke své dospívající dceři. Vezme jí na dovolenou do přímořského letoviska na Mauritiu. Teprve nyní André zjišťuje, že Véronique je už vlastně mladá dáma. I když otcovský dohled nabírá na ostražitosti, přesto Véronique ztratí pro osmnáctiletého Benjamina srdce. Aby se pro tohoto chlapce stala co nejzajímavější, vydává Véro svého otce za milence, u kterého se skrývá, protože ji hledá policie kvůli krádeži a drogám. Benjamin jí uvěří každé slovo, a jak bývá obvyklé, brzy se na Mauritiu nenajde jediný člověk, který by o tomto podivném "milenci" nevěděl a neodsuzoval jeho chování. Když se André o všem doví, nejraději by, jako každý správný otec, své dceři nařezal a okamžitě odjel, ale... Po boku Gérarda Depardieua, se kterým francouzská komedie Táta nebo milenec? stojí a padá, debutovala mladinká Marie Gillainová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná francouzská oddychovka, jejíž americký remake Můj táta hrdina, natočený o tři roky později, byl sice zcela zbytečný, ale když už tu je, dává na výběr protože každá z verzí je v něčem lepší a v něčem horší. Záleží na vkusu. Originál má v sobě typickou francouzskou ležérnost, pohlednou Marii Gillain a několik zábavných scén navíc, remake zase hollywoodsky promyšlenější detaily, výraznější vedlejší postavy a Daltona Jamese, který je coby Ben mnohem příjemnější než nesympatický Patrick Mille jako Benjamin. Obě verze však mají sympaťáka Depardieua v téměř totožných situacích, takže nakonec je v zásadě jedno, po které verzi nakonec sáhnete. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pozvolna dospívající Veronique přijíždí na exotickou dovolenou s cílem trochu si užít s nějakým solidně vypadajícím domorodcem. Její tajemný společník André (žárlivý, finančně zajištěný, nevyléčitelně nemocný čtyřicátník) je však zásadně proti. Není totiž tím, za koho je vydáván, nýbrž jejím otcem, který svou fantazií posedlou a hormony překypující dcerunku hodlá držet na hodně krátkém vodítku. Jenže každá akční dcera má svého otce omotaného kolem prstu a André bude ještě rád zobat praštěné nápady z dceřiny ručičky. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto komédia o podarenej dvojici otca a dcéry sa dá pozerať aj opakovane po rokoch a nestratila nič zo svojej zábavnosti. Depardieu je ešte „štíhly“ sympaťák a Marie Gillain, tá predvádza skvelé outfity, postavu, úsmevy a všetko sa im dá uveriť. Aj mierne sladký záver, ako dcéra odchádza od otca smerom k dospelosti. Správna francúzska komédia s nádychom nostalgie za silné štyri hviezdy. –––– Také ráda lžu, protože to dělá život zajímavější. –––– Myslím, že přes to všechno jste v gruntu dobrý chlapík. A máte ji rád. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Můj hrdina je milenec mého táty ... nebo jak se všechny ty filmy jmenují se stárnoucím Depardieu. Oba jsou téměř stejné a hodí se jako relaxačka po víkendovém obědě, u kterých si s klidem v duši můžete zdřímnout a o nic nepříjdete. Prostě průměrné 2hvězdičkové tuctovky. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

to byl ještě ne tak tlustý, a co se týče dcery, asi nevíte jak se chová puberťačka , je na facky, tak to na světě chodí. Je to 25 let ale klidně si ho hodím na monitor a bavím se , pak si dám ameriku, remark stojí vždycky o stupeň níž, příjemnou zábavu deda :-) Závidím jim Martinik, tam se nestřílí jako v Tunisu :-) ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama