Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dňa 13. októbra roku 1972 sa v argentínskych Andách zrútilo lietadlo Fairchild 571, v ktorom letela skupina hráčov rugbyového tímu z Uruguaya. Väčšina pasažierov zomrela pri páde lietadla, ale malej skupinke ľudí sa podarilo prežiť. Hoci v tejto ľadovej pustine je veľa zásob vody - roztopením ľadu, zháňanie potravy, ktorá sa rýchlo míňa, začína byť problémom. Stroskotanci môžu prežiť iba tak, že siahnu po kanibalizme. Majú ešte ostatní vôbec šancu na prežitie, keď sa z opravenej vysielačky dozvedia, že záchranné pátranie po stroskotanom lietadle bolo stopnuté? (ash99)

(více)

Recenze (5)

swamp 

všechny recenze uživatele

Je kupodivu, že tento snímek vznikl již čtyři roky po oné nehodě. Musím se ale přiznat - a nestává se to často - že americký remake (vlastně těžko říct, zda se jednalo o remake) z roku 1993 mi přišel o něco lepší. Tady mi ten sníh často přišel jako polystyrenové kuličky (a myslím, že byly) a herecké výkony mi občas přišly velmi vtipné (nevím, možná to bylo tou španělštinou). Přesto stojí za to vidět - ale pak si pusťte Alive s Ethanem Hawkem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobře provedený pád letadla – ty triky byli i na tehdejší dobu dost slabé a polemizovat by se skutečně dalo i o pravosti sněhu valícího se do makety trupu. Působilo to směšně, ale samotný příběh moc legrační není. Příběh uruguayského týmu, který se mi do podvědomí (a zřejmě nejen mého) dostal hlavně díky americkému remaku Alive (1993), jsem viděl už několikrát. Bohužel tentokrát jsem z toho moc necítil tu bezmocnost, útrapy a hlad – který je přivedl až k samotnému „kanibalismu“. Mexičani se sice snažili navodit „jakousi“ atmosféru, ale chyběla mi k tomu pořádná dávka napětí a dramatičnost, kterou si tato svízelná situace odehrávající se v Andách vyžadovala – tvůrci prostě vsadili na fakt, že se tato tragédie stala jen čtyři roky před natočením filmu a emoce v mnoha lidech udělají práci za ně… Přišlo mi to až „lajdácky odbyté“. Nicméně i přes některé nedostatky tomu dám průměrné hodnocení. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je škoda takových filmu, většinou nejsou povedené scény a příběh se nedokáže rozvíjet aby nabral pořádné obrátky. Sice nás ve filmu čeká to co nikdo nechce přesto nedokázal mě film dvakrát svojí malou krutosti přežít přesvědčit. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh,ktorý sa stal 13.10.1972.Lietadlo Fairchild 571 havarovalo v argentínskych Andach.Väčšina cestujúcich boli členmi profesionálneho rugbyového tímu z Uruguaya.Veľa ľudí zahynulo priamo pri havárii lietadla,niekoľký počas čakania na záchranu.Nakoniec ich bolo spolu 16,ktorý sa zachránili ale len vďaka kanibalizmu. U nás nie je tento film známy,ale je známe filmové spracovanie z roku 1993 pod názvom Alive,americkej produkcie.Ale tento je lepší,hodnovernejší.Sneh,vietor,mráz,slabé oblečenie,žiadne jedlo.Len zúfalstvo a beznádej.Vďaka mŕtvym spolucestujúcim tých 16 ľudí prežilo.Ľudské mäso sa jedlo surové.Pre niekoho možno dlhé a jednotvárne,ale film ma svoju hodnotu. ()

Fjera 

všechny recenze uživatele

Studiový film, místy trapný a některé pasáže jsou téměř nekoukatelné. Vážně v některých pasážích použili místo sněhu piliny? Jestli ne, dost to tak vypadalo. ()

Reklama

Reklama