Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Recenze (239)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

,,Vždycky jsem to věděla, přišel do kanceláře a koukal na tebe jako holub". ,,Holubi jsou teplí?".... U Gérarda Depardieu jsme na bravůrní komediantství zvyklí, ale Daniel Auteuil mě jako smolařský účetní s homosexuální image hodně překvapil a taky hodně (zvlášť na tom alegorickém voze ) pobavil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tedy, název samotný by mě odradil od sledování téhle výborné komedie, která dává vzpomenout na zlatý věk francouzského filmu...z čehož plyne, že by byla velká chyba, nechat se zmýlit tím děsným názvem:)) Opravdu nejde o komedii, u které byste se smíchy za břicho popadali, ale celou dobu se dobře bavíte, a sem tam se mihne třeba výborný Depardieu:)) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vivat! Francouzská komedie žije! Všichni herci jsou výborní, ovšem řekl bych, že největší hvězdou snímku je Gérard Depardieu, i když Daniel Auteuil je přesný. V menších rolích Jean Rochefort a Michel Aumont působí a připomínají staromilské časy :-) Francis Verber vychovává a nevyhýbá se ožehavým tématům. Umí jak zobrazit outsidera (scény s telefonem a opékačem topinek v pozadí s chmurnými zprávami jsou skvělé), tak vyprávět o soukromých věcech, aniž by to vyznělo sprostě, zkratkovitě nebo banálně. Spolu s postavou Felixe se i divák tak trošku mění a nechává se lehce unášet proudem inteligentní francouzské zábavy Snímek vám řekne opravdu více, než nablblé, rádobyšokující dokumenty či debaty v televizi, anebo sociologické studie. FRANCOISI? TEN SVETR JE AŽ MOC RŮŽOVÝ. NENOS HO. VYPADÁŠ V NĚM JAKO BLBEC. Jen tak dál, Francisi! Jen tak dál. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Polievka zo sekery. Výborný základný nápad, ktorý však tvorcovia vyčerpajú behom 20 minút a potom už k tej sekere prilievajú len veľa vody a tvária sa, že nám ponúkajú výživnú polievku. Opak je pravdou - zvyšok filmu je ukážkou scenáristickej bezradnosti. Herecké výkony nevyrovnané - hrozne sa mi páčil civilný Auteuil, no o to viac ma iritoval prehrávajúci Depardieu. Od Vebera sme už teda videli iné kusy... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Francis Veber .. Nejslabším článkem této podařené francouzské komedie je její tupý český distribuční název! Osvědčení herci a zajímavé téma homosexuality a jednoho účelového podvodu skvěle fungují. Francis Veber prostě dokáže výtečně pobavit, přesto je tento kousek z tria jeho posledních tří filmů nejslabší, ovšem stále na vysoké úrovni, které jen tak nějaká komedie nedosáhne. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie není z rodu těch, u kterých se byste se smáli na celé kolo. Spíše pobaveně sledujete skvělé herce v "trapných" situacích - jen občas příjde skutečně nezapomenutelná hláška. Rochefortova věta: "A tohle ... tohle je výstupní kontrola" patří k tomu nejvtipnějšímu, co jsem za hodně dlouhou dobu ve filmu slyšel. Téma homosexuality je podáváno otevřeně, ale ne vulgárně, velice zajímavé je sledovat vývoj některých postav (hlavně naprosto geniální Dépardieu) a vztahů mezi nimi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komedie z prostředí továrny na kondomy, ve které hlavní hrdina předstírá homosexualitu? To je námět jak z nějakého filmu psaného na tělo Adamu Sandlerovi a to celé dokořeněné přívalem fekálního humoru. Jenže pak zrak zavadí o jméno režiséra a je jasné, že nic takového nehrozí. Tradiční francouzská komedie založená především na situačním humoru, vybroušených dialozích a hercích. To je to oč tu běží. KOndoMEDIE rozhodně pobaví, díky stopáži i zabaví, jenže je až příliš tuctová. Vše co v ní vidíme již Francis Veber nejednou zpracoval. A většinou i lépe. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Ani ne tak komedie, ač humorných situací tam bylo dost. Linie okolo Pignona (Auteuil) byla výborně vyvážená (komedie/drama), ta okolo pana Beloneho (Aumont) až dojemná, a ta okolo Santiniho (Depardieu) sice humorná, ale zase jako jediná ze všech poněkud křečovitá. Nejzajímavější byly ale přesto reakce okolí, které nebyly ani tak vtipné, jako spíš opravdu bolestně pravdivé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neštudoval som nič s filmom a v kinematografii sa vôbec nevyznám, ale keby som kedysi neobjavil čaro tej americkej, akiste by som sa stal fanúšikom francúzskej. Faktom je, že ich KONDOMÉDIA nie je príliš vydarená komédia už preto, že Francis Veber sa vie so „situačnými námetmi“ pohrať oveľa svižnejšie a už preto, že mojim obľúbencom Depardieuovi a Auteuilovi pristanú viac "vážnejšie“ úlohy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Velice povedena francouzska komedie. Pribeh se sice vetsinu casu toci okolo homosexuality hlavniho hrdiny a otazky co s nim, ale film je porad vtipnej. Navic tu je par dokonalejch scen, jako treba nasazeni kondomu na hlavu hlavniho hrdiny. Tak neskutecnej vyraz, kterej nasadi Auteuil, sem snad jeste nevidel. Celej film vlastne tahne Auteuil, kterej se vetsinu casu tvari dost nestastne, aby se nakonec z loosera stal velkej frajer. Ale i ostatni herci stoji za pozornost. Predevsim Depardieu, kterej je perfektni jako buzeranto-bijec i jako ubrecenej citlivej typek v depresi. Fakt jsem se moc dobre bavil. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo vymyslel tak debilní název, protože jsem tím pádem dost dlouho chodila kolem toho filmu po špičkách. A přitom je to fajn komedie i když těch vtipných momentů bych uvítala rozhodně víc. Ale hvězdná sestava v čele s mým oblíbeným Danielem, který byl chvílemi opravdu k nakousnutí, dělala co mohla. A ta Gérardova postupná proměna byla taky okouzlující. Příjemná a pohodová komedie, ale Francisi Vebere dneska je ta čtyřka slabší, protože máš v kapse ještě lepší kousky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ten název je strašnej, ale je to vina distributorů, protože ani v začátečních titulcích filmu nikdo nic o kondomedii neříká. Je tam napsáno jen S barvou ven. Zajímalo by mě, jestli je to fakt možný, takhle si zachránit místo kvůli předstírané homosexualitě. Hlavní je, že to ke konci neztrácí nic ze zábavnosti a i když ten konec je skutečně pořádně klišovitej a nereálnej (hlavně co se jeho práce týká), není to kvůli tomu špatnej film. Daniel Auteuil je výtečný herec a komediálního talentu má taky, a přestože zde hraje spíše uzavřeného tichého člověka, který má rád svůj klid a pořádek, vystihl ho dokonale. Navíc, je tu krásně ukázaná předsudečnost lidí a to včetně hlavního hrdiny, který mnohdy o teploušcích mluví nevybíravě. Každopádně ale famózní je Gerard Depardieu a jeho postava přesného opaku nějakýho pitomýho buzíka. Ale opaky se mohou snadno přepólovat :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem v penzi a moc zábavy si neužiju. Hodí se mi každý nezaměstnaný sebevrah." Kdybych měl někdy práci, kterou bych miloval, tak bych taky mohl být gay. A to přesně do chvíle, kdy by mi vedení na hlavu nasadilo růžovej kondom a poslalo mě do průvodu exhibicionistů. To bych se hned přiznal k heterosexualitě, osouložil bych slečnu Bertrandovou a šel bych si se Santinim zahrát ragby. Slušňák Pignon na tohle naštěstí nemá koule, takže jsem si mohl užít ten průvod, báječný změknutí Santiniho, provokace šprýmaře Guillaumeho i skvělý srovnání skóre s exmanželkou. Tam už ty koule evidentně byly a já měl o zábavu postaráno. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parádní francouzská komedie, kde perlí zejména Gérard Depardieu (růžovej svetr rulez). A nejlepší byla skupinka japonců na exkurzi při pohledu na souložící dvojici: A tohleto je výstupní kontrola. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto skvělá, v ní zejména exceluje totálně ukrutně hláškující Depardieu, ty jeho vtipy fakt nemaj chybu a krom toho je tady fakt bedna, v tom obleku je narvanej jak klobása v rohlíku. Druhá půlka už je bohužel o něco slabší, v ní se zase daří Daniel Auteuil, ale už to neni ono, i když i v ní se najde několik skvělých scén, ale čim víc film spěje ke konci a konečnýmu rozuzlení, tim ztrácí na vtipnosti. Ale i tak se jedná o fakt skvělou komedii ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O pětihvězdičkovém filmu by se mělo psát v superlativech, ale u Kondomedie mě na prvním místě napadá střízlivý a konzervativní termín "vkusný film o lechtivých záležitostech". Kondomedie není výjimečným snímkem, ale je to film, který dobře funguje, má velmi solidní scénář, kvalitní herecké obsazení s bezchybnými hereckými výkony, dobrou režii, zkrátka mě nenapadá nic, co bych jí dokázal vytknout. V tomhle filmu jsem poprvé skutečně objevil Daniela Auteuila, který patří k současné francouzské herecké špičce a u nás není plně doceňovaný. Zdatně mu ale sekundují Depardieu a Lhermitte v menších, ale stále výrazných rolích. Je to film o pokrytectví v médiích i v mezilidských vztazích. Překvapuje mě poněkud nízké hodnocení v porovnání s velmi průměrnými nebo vyloženýmě podprůměrnými kousky, protože jen ryze namátkou mezi prakticky stejně hodnoceným filmem Blbý a blbější a Kondomedií je podle mě rozdíl tří hvězdiček. Celkový dojem: 90 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po opravdu vydařených komediích Drž hubu! a Blbec k večeři jsem si pana Vebera značně oblíbil (navíc mě tento režisér začíná přesvědčovat, že kvalitní francouzský humor zdaleka nevymřel). K snímku jsem byl předem trochu nedůvěřivý/skeptický, ale odhadoval jsem, že se budu slušně bavit. Film jsem však podcenil! Byl pro mě opravdovým překvapením; nabídl mi spoustu INTELIGENTNÍHO humoru (zdůrazňuju to, protože v případě této komedie by byla škoda odsoudit film předem kvůli trochu pochybnýmu názvu), lidskosti a tragikomiky všedního života. Pan Weber vsadil na "osvědčené koně" francouzského filmu a já si jeho výběr nemůžu vynachválit (jak napsal Tosim; Daniel Auteuil je přesný, ale Gérard Depardieu je největší hvězdou snímku :-)). Pan Veber mě načal s přídáním si ho mezi své oblíbené režiséry. Hodnotím 5*; skutečně příjemné překvapení, které vřele doporučuju (nenechte se odradit názvem). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nic proti homosexuálům nemám.. Ten buzerant!“ Hláška ředitele Rocheforta symbolizuje to šťourání do lidského pokrytectví, ale i přes poměrně inteligentní a nijak agresivní humor se nemohu zbavit dojmu, že se z potenciálu falešného vyautování a následného „odkopávacího“ vlivu na okolí dalo vytěžit víc. Divím se, že dosud nevznikla americká předělávka, kde by se role Auteuila chopil Steve Carell a na pozici „buzerobijce“, co rád šišatý míč, by ztrácel heteropůdu pod nohama Ferrellovic Vilík.. ()

Reklama

Reklama