Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Jingo Johnson (Jesse Vint) snaží prorazit v Hollywoodu coby kaskadér, dozví se, že je jeho matka nemocná. Vrátí se domů, kde je přivítán svým přítelem Homerem (Seymour Cassel) a zarmoucen zjištěním, že dávná přítelkyně, Homerova sestra (Karen Carlson), kterou zde zanechal, nyní chodí s místním bohatým mladíkem Harrisonem Hancockem (Robert F. Lyons). Rovněž zjistí, že jeho matka, aby mohla uhradit lékařskou péči, přepsala svůj dům a ten má být zdemolován. Jingo brzy přijde na korupci, která se ve městě děje, a je na něm, aby vše zastavil. (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tagline k filmu zní; "Odchod z města byl snadný, příchod domů byla sebevražda''. Hlavní hrdina navracející se do svého rodného města kvůli své nemocné matce, čeká doslova šok, už to není to klidné městečko v Oklahomě na které byl zvyklí, ale město prosycené korupcí a plné samých zkažených darebáků, tam je dost vražd a naprostá bezmocnost obyvatel. Tagline k filmu tedy skutečně sedí. "Black Oak Conpiracy" je docela dobré zábavné hixploitation béčko, natočené v Roger Corman's nezaměnitelné produkci. I když se to místy trochu vleče, tak je tu pořád dost akce (zábavné automobilové honičky), některých docela překvapivých násilných momentů (rozstřelená hlava) trocha komedie i pár slušných kaskadérských kousků, příběh leč trochu předvídatelný, má tu dynamiku potřebnou k udržení diváka až do závěrečných titulků. Ze začátku je to ale docela pomalé, musíte mít trpělivost a vydržet. Finále v těžařském lomu je lahůdkové nejen díky své docela atraktivní lokaci. Jesse Vint se ukázal být téměř ideální pro svou roli, ale i další (převážně žánroví veteráni) nebyli špatní, viz Albert Salmi (zkorumpovaný šerif), Seymour Cassel (Homer) nebo Robert F. Lyons jako ufňukaný Harrison Hancock. Jinak souhlasím s tím co píše jeden recenzent na IMDb, že plakát k filmu, ten první zde, je zcela mimo mísu, žádná taková scéna ve filmu bohužel není, rozhodně by ale nebyla tak úplně na škodu:-) Podobné filmy; "White Lighting", "Gator", "Macon County Line". ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Díky Karlos80 jsem si tento film sehnal,ikdyž obtížně.Zpočátku film se opravdu táhne a myslím že hodně diváků by tento film i zavrhlo a to je právě chyba u většiny filmů.Na rok 77 jsou některé scény opravdu velmi odvážné .Celkově má ale film tendenci udržet pozornost a nuda nehrozí.Je ale známo,že v těchto letech si režie a scenář v USA dávali velký pozor co točí a v jaké míře použít brutální a násilné scény. ()

Reklama

Reklama