Reklama

Reklama

Zakázaný svět

(neoficiální název)
  • Česko Subjekt 20: Horor ve vesmíru (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na vzdálené planetě Xarbia se tým elitních vědců snaží vyřešit mezigalaktickou potravinovou krizi vytvořením experimentální životní formy. Výzkum se jim ale šeredně vymkne z rukou a monstrum začne zabíjet vědce. Je proto povolán nejlepší vyšetřovatel galaxie, aby zachránil situaci. (topr harley)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Roger Corman ve spolupráci s Jimem Wynorskim a několika dalšími dal šanci vzniknout béčkovému scifi-hororu, který i přes nevelkou oblíbenost u diváků získal tři nominace SATURN v roce 1983 a to především díky solidním speciálním efektům. Přestože samotný scénář není nikterak originální a dá se v něm nalézt hned několik slabin, tak já se u sledování tohoto filmu docela bavil. Určitě tomu dopomohly i dvě pohledné herečky, které se nebály ukázat své přednosti, ale především již zmíněné efekty (ehm pokud nepočítáme ten trapný začátek). Vzhled monstra sice patří do slabšího soudku a popravdě na mne moc velký dojem neudělalo, ale i to se dá překousnout. Jeho specifické zabíjení (a to nejen přes lidské otvory) dokázalo z jeho obětí dělat opravdový humus a rozpad buněk patří do kategorie delikates. V tomto filmu nešlo ani tak o množství krve, jako spíše o míru „hnusu“, která byla místy v dosti hojném počtu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne nezajímavý pokus o levnějšího Vetřelce s trochou klasického osmdesátkového exploitation navrch. Takže tu máme klaustrofobní prostředí vědecké stanice na pusté planetě, pár vědců kterým se experiment s genetickými mutacemi nepěkně vymkne z rukou, drsného vojáka co má jejich malý problém vyřešit, a pár hezkých holek toužících hlavně po tom shodit oblečení a dostat se hrdinovi do kalhot. A funguje to, hlavně proto že výprava je na svou dobu dost solidní a tomu Vetřelci se snaží podobat velice zdatně, a tam kde nestačí kvalita rekvizit, tam šikovně zaúřaduje režisér s řemeslně zdatně zvládnutými kompozicemi a pár agresivními střihovými sekvencemi. Navíc ani ten příběh není úplně tragický, má slušně vymyšlený základ, postupná geneze monstra předvádí něco velmi podobného co o třicet let později zkoušel Scott se samotným Vetřelcem v Prometheovi. Samozřejmě, pořád je to brak, ale zábavný a na výrazně vyšší úrovni než na jaké jsme z té doby z žánru zvyklí. Čemuž odpovídají i tři nominace na Saturn Awards. 7/10 ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další vyvtřelec, naneštěstí to není tak hrozné jako třeba Creepozoids(u nás pojmenovány tím nejhorším způsobem Pomsta vetřelce). Klasická Cormanovka 80 let. Po poměrně rychlém začátku se dostáváme do lodi kde něco vytvářej a ono to uteče, a pak se hraje na kočku a myš. Poměrně atmosférické béčko které vyniká výbornou hudbou. Herci hrají jak mají, ale občas jsem měl problém se samotným hlavním hrdinou, protože jak jsme vtrženi do děje tak jsem ho nějak "nestíhal". Samotný monstrum ujde i když žádný zázrak. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bejkovina jako prase, přesto jeden z těch ještě relativně snesitelných alienovských klonů, který aspoň přišel relativně brzy po úspěšném Vetřelci, i když nějaké kvalitativní srovnání rozhodně nepřipadá v úvahu. A ačkoliv si toho dva a půl roku po zhlédnutí z Forbidden World dokážu vybavit už jen velmi málo, uvízl mi hlavně docela povedený synťákový soundtrack od Susan Justin a docela povedeně navržený mimozemšťan s velkými zuby, který úspěšně likviduje zcela schematicky napsané a tupé postavy. S nulovými očekáváními je to docela snesitelná hororová béčková podívaná. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svérázné Béčko, které přes všechnu tu stylisovanou naivitu a natvrdlost nepopře notnou dávku technické zručnosti a filmařských kvalit. Některé scény působí až magicky a není to jen tím, že v nich většinou figuruje alespoň jedna-minimálně polonahá-ženská :D ..Taková Heavy Metalová storry..(nemyslím hudbu) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama