Reklama

Reklama

Zakázaný svět

(neoficiální název)
  • Česko Subjekt 20: Horor ve vesmíru (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na vzdálené planetě Xarbia se tým elitních vědců snaží vyřešit mezigalaktickou potravinovou krizi vytvořením experimentální životní formy. Výzkum se jim ale šeredně vymkne z rukou a monstrum začne zabíjet vědce. Je proto povolán nejlepší vyšetřovatel galaxie, aby zachránil situaci. (topr harley)

Recenze (32)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Forbidden World je béčkový sci-fi horůrek v jedinečném retro stylu, natolik typickém pro jiné Cormanovky. Vesmírnou loď zastupuje několik futuristických místností a chodeb, všude svítí nebo blikají barevná tlačítka a tuhle zdejší teplou atmosféru doplňuje zvláštní syntezátorová hudba. To všechno v krásně nedokonalém, naivním duchu. Jenže jsou tu dva jiné faktory, kvůli kterým stojí film za pozornost - jsou to masky a nahota. Kromě dvou pěkných bab, co se nestydí svlékat, se tu totiž vyskytuje i dostatek různých příšer, zámotků, slizu, krve a roztékajících se obětí, že fandovské srdce, bijící pro podobné trashe, musí místy plesat radostí. Bohužel jenom místy, protože občas je to taky užvaněná nuda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve vzpomínkách o něco lepší než nyní. Ale mě tyhle filmy vždycky bavily (R.Cormana asi také). Úvod StarWars a pak něco mezi Vetřelcem a Věcí. Pěkné efekty - rozpadající se těla, sliz a krev, poněkud horší je to s monstrem - vypadá úsměvně, jak má úsměv od ucha k uchu... A samozřejmě ty dvě kočky, které jakoby si odskočily z natáčení nějakého porna. Strašidelný film není, v závěru jsem se opět neubránil smíchu jako kdysi - opravdu originální způsob, jak se zbavit monstra (a hned se mi vybavila Medusa ze Souboje titánů)! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se ještě se starým rychlodabingem, který tomu dal takové nostalgické kouzlo, ale jinak film moc nefunguje. Tady bylo hlavně asi zapotřebí ukázat prsa a rejža byl v tu ránu spokojený a na ostatní dlabal. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne nezajímavý pokus o levnějšího Vetřelce s trochou klasického osmdesátkového exploitation navrch. Takže tu máme klaustrofobní prostředí vědecké stanice na pusté planetě, pár vědců kterým se experiment s genetickými mutacemi nepěkně vymkne z rukou, drsného vojáka co má jejich malý problém vyřešit, a pár hezkých holek toužících hlavně po tom shodit oblečení a dostat se hrdinovi do kalhot. A funguje to, hlavně proto že výprava je na svou dobu dost solidní a tomu Vetřelci se snaží podobat velice zdatně, a tam kde nestačí kvalita rekvizit, tam šikovně zaúřaduje režisér s řemeslně zdatně zvládnutými kompozicemi a pár agresivními střihovými sekvencemi. Navíc ani ten příběh není úplně tragický, má slušně vymyšlený základ, postupná geneze monstra předvádí něco velmi podobného co o třicet let později zkoušel Scott se samotným Vetřelcem v Prometheovi. Samozřejmě, pořád je to brak, ale zábavný a na výrazně vyšší úrovni než na jaké jsme z té doby z žánru zvyklí. Čemuž odpovídají i tři nominace na Saturn Awards. 7/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bejkovina jako prase, přesto jeden z těch ještě relativně snesitelných alienovských klonů, který aspoň přišel relativně brzy po úspěšném Vetřelci, i když nějaké kvalitativní srovnání rozhodně nepřipadá v úvahu. A ačkoliv si toho dva a půl roku po zhlédnutí z Forbidden World dokážu vybavit už jen velmi málo, uvízl mi hlavně docela povedený synťákový soundtrack od Susan Justin a docela povedeně navržený mimozemšťan s velkými zuby, který úspěšně likviduje zcela schematicky napsané a tupé postavy. S nulovými očekáváními je to docela snesitelná hororová béčková podívaná. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další vyvtřelec, naneštěstí to není tak hrozné jako třeba Creepozoids(u nás pojmenovány tím nejhorším způsobem Pomsta vetřelce). Klasická Cormanovka 80 let. Po poměrně rychlém začátku se dostáváme do lodi kde něco vytvářej a ono to uteče, a pak se hraje na kočku a myš. Poměrně atmosférické béčko které vyniká výbornou hudbou. Herci hrají jak mají, ale občas jsem měl problém se samotným hlavním hrdinou, protože jak jsme vtrženi do děje tak jsem ho nějak "nestíhal". Samotný monstrum ujde i když žádný zázrak. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Tenhle film znám jako Mutanta či Subjekt 20. Jak už je u Cormana zvykem uvidíme triky sestříhaný ze Sadora, vládce vesmíru, plus nějaký nový (či z něčeho co sem nevyděl). Děj není nějak originální (vůbec) a jde v něm o přerostlýho mutanta, který požírá osazenstvo výzkumný laboratoře. Naštěstí je zde chrabrý voják, aby všechno zachránil. Samozřejmě uvidíme oblíbený sprchování hlavních hrdinek, který rozhodně nejsou k zahození, jen pořadí smrti bych prohodil, co naplat. Pěkná syntezátorová hudba, slušný herecký výkony a střídmá stopáž jsou jen k dobru. Další klasika mých dětských let. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dobrej sci-fi horurek. Pár scén fakt nahanělo hrůzu, řev těch ženských taky, krev taky nechyběla a retro hudba se krásně hodila. Film je ale na druhou stranu taky velká uspávačka a na konci jsem v ty tmě viděl hovno. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Roger Corman ve spolupráci s Jimem Wynorskim a několika dalšími dal šanci vzniknout béčkovému scifi-hororu, který i přes nevelkou oblíbenost u diváků získal tři nominace SATURN v roce 1983 a to především díky solidním speciálním efektům. Přestože samotný scénář není nikterak originální a dá se v něm nalézt hned několik slabin, tak já se u sledování tohoto filmu docela bavil. Určitě tomu dopomohly i dvě pohledné herečky, které se nebály ukázat své přednosti, ale především již zmíněné efekty (ehm pokud nepočítáme ten trapný začátek). Vzhled monstra sice patří do slabšího soudku a popravdě na mne moc velký dojem neudělalo, ale i to se dá překousnout. Jeho specifické zabíjení (a to nejen přes lidské otvory) dokázalo z jeho obětí dělat opravdový humus a rozpad buněk patří do kategorie delikates. V tomto filmu nešlo ani tak o množství krve, jako spíše o míru „hnusu“, která byla místy v dosti hojném počtu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z mnohých vykrádačiek Aliena na ktorej stoja za pozornosť dva aspekty. Fakt nechutné krvavé gore scény a erotické scény. V posádke plnej vedcov sú aj dve nádherná ženy (brala ma hlavne tá blondínka), ktorých zlozvykom je chuť sa vyzliekať. Scény v ktorých sa kamera nejakým spôsobom rozostrí, aby sme nevideli genitálie a nebolo to regulérne porno sú komicky roztomilé a fungujú oveľa lepšie ako tie napínavé. Samotné postavy mi boli celkom ukradnuté. Technická stránka je celkom v pohode. Scény z vesmíru sú na dobu vzniku celkom pekné, ale interiér základne je miestami viditeľne lacný. Fakt nestačí obložiť steny papierovými obalmi od vajec. Celkovo to je celkom pozerateľný hororový trash s krátkou stopážou a svižným tempom. Hlavne scéna v ktorej sa tie dve vedkyne nahé rozprávajú v sprche stála za to. Ale nechcite po mne, aby som vám povedal o čom to kecali. To fakt neviem. 4/10. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Cormanovka s plytkým dějem a logickými krátery nevídaných rozměrů. "Máte štěstí, že jdu zrovna kolem", vesmírný mariňák a všeuměl nejenom zbaví vesmír nepohodlného monstra, u toho navíc stihne osouložit veškeré ženské osazenstvo lodi, provést operaci a jeho účes stále drží! Gore fajn, masky povětšinou také povedené (ale když už ne - tak pořádně!), nahota a weird prostřihy - nepočítaně. Ale bohužel nemůžu říct, že film i přes výše uvedené nesporné kvality (:D) funguje. Ke 100% gurmánskému zážitku doporučuji také rychlodabing jistého ostravského mistra. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmy z producentskej dielne Rogera Cormana sú vo väčšine prípadov neoriginálne, ale zato štýlové a neboja sa krvi, sllizu a nahoty. V tomto prípade má ale vykrádačka niečo, čo originál nemá. A to dve príťažlivé sexy buchty, ktorým to v tých kombinézach ( ale aj bez nich ) veľmi pristane. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja a mnoho ďalších Rogera Cormana poznajú hlavne ako režiséra atmosférických hororov a to hlavne zo šesťdesiatych rokov. Ale tento pán stál aj pri mnohých produkciách bečkových slasherou či Scifi-čiek a tento je jeden z nich. Začalo to ako Star Wars, potom to pokračovalo cez obchodík hrôzy až po nepodarenú vec. Spomenul som tu obchodík hrôzy a to preto, že monštrum sa nápadne podobalo na Audrey II aj keď to bola len náhoda, lebo Little Shop of Horrors vznikol až niekoľko rokov po tomto filme. Monštrum tu bolo naozaj úsmevné a úsmevne bolo aj to, že tvorcovia tohto filmu sa tak strašne chceli podobať na Aliena, že zabudli na jeden zásadný fakt a to, že nemajú na to nielen financie, ale ani takého novátorského mága, akým rozhodne Ridley Scott je. Popravde okrem narastajúcej atmosféry pri konci ma film ničím iným neoslovil a to krásna Dawn Dunlap behala pol filmu len v košieľke a ani to ma nepresvedčilo dať filmu viac, ako silné 2*. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svérázné Béčko, které přes všechnu tu stylisovanou naivitu a natvrdlost nepopře notnou dávku technické zručnosti a filmařských kvalit. Některé scény působí až magicky a není to jen tím, že v nich většinou figuruje alespoň jedna-minimálně polonahá-ženská :D ..Taková Heavy Metalová storry..(nemyslím hudbu) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Zakázaný svět“ je krásnou ukázkou spojení hororu a sci-fi navíc na béčkové úrovni. Mohla to být naprostá kravina, ale vzešel z toho snímek, který je trikově na úrovni a je pro fanoušky béčkového braku velmi milou ukázkou toho, co krásného se natáčelo před téměř čtyřiceti lety. Kamera zbytečně neuhýbá, nebojí se a divák se může kochat vším možným. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Cormanovský hybrid Vetřelce a Věci říznutý softpornem. Vědci vytvořili syntetickou formu života, aby měli hladovějící lidi v budoucnosti co jíst. Jejich experiment ale zmutuje do podoby křížence mezi vetřelcem a critterem s hodně velkými zuby a místo toho, aby se stal plánovanou potravou pro lidi, tak si udělá potravu z nich. Napohled tradiční spaceploatační nízkorozpočťák, který si vypůjčil pár nepoužitých záběrů z vesmírných bitev ze Sadora, vládce vesmíru nehledě na to, že nijak nesouvisejí s dějem. Ale proč nemít hezký kickass začátek? Nezapomnělo se i na kulisy a rekvizity z podivného sci-fi béčka Galaxie teroru (z nichž některé měl na svědomí tenkrát ještě neznámý James Cameron). Takže i tady jsou koridory vesmírné lodi vyrobené z kartonových podtácků a krabiček na hamburgery, což je na Blu-rayi více patrné. Nepřekvapí ani spousta bezdůvodné ženské nahoty. Postavy ve vesmírné lodi se pořád sprchují (možná proto, že je všude kolem tolik špíny, slizu a hnisu) a hodně souloží (asi proto, aby se zabavily a diváci taky). Takže klasika. Forbidden World je nicméně pozoruhodný svým hodně divným, naspeedovaným střihem, vyznačujícím se šílenými stroboskopickými prostřihy flashbackových a flashforwardových záběrů, které divák vnímá spíše podprahově. Nejpodivnější střihačský moment je během scény útoku monstra, která je z nějakého důvodu prostříhávána setinovými úseky z předchozí sexuální scény. WTF? Jako by film stříhal Tyler Durden poté, co viděl sprchovou scénu z Psycha. Možná je v tom všem nějaký skrytý význam, který mi uniká, každopádně se mi z těch agresivních rapid montáží udělalo víc špatně, než z všudypřítomných gore efektů. Ze soundtracku, který míchá diskotékovou syntetizátorovou hudbu s nepříjemnými elektronickými zvuky, vás také bude bolet hlava ještě pár hodin poté. Za zmínku na závěr stojí naprosto nevídaný způsob, jakým hrdinové vyřídí hlavní monstrum. Nebudu prozrazovat, ale něco takového vás snad ani ve snu nenapadne. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Pustil som si tento film a zistil som ze som si stiahol verziu so simultannym dubingom:) Tak som si povedal taketo nieco som uz nevidl pekntych par rokov a dopozeral som to takto. Inak v pohode bcko so vsetkym co ma by..vobec neurazilo ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Forbidden World Allana Holzmana je nizkorozpočtové Béčko jako vrata. Jednoduchá zápletka, správně slizké monstrum, trocha napětí a dvě pěkné nahotiny (to je pro mě u sci-fi horrorů novinka). Rozjezd je hodně dobrý a s nástupem June Chadwickové (Dr. Barbara Glaser) a Dawn Dunlapové (Tracy Baxter) jsem uvažoval i o nadprůměrném hodnocení. Hlavně scéna v sauně se rozjíždí výborně, ale všechno naneštěstí překazí nástup mutanta, který mě tím pěkně nasral. K zahození ani není společné sprchování obou vědeckých pracovnic. To jsem ale odbočil. Co se týče mutanta, tak je to poctivá ruční práce, ale nijak převratná. Na ovládáni stačil asi jeden chlapík uvnitř a další, který sem tam zatáhl za nějaký ten špagát. Herci taky nejsou špatní, hlavně teda ženská část osazenstva. Děj je až směšně jednoduchý s přímým tahem na bránu, takže celý film slušně odsejpá. Kdyby Holzman zkusil trochu víc zahustit atmosféru, mohlo to dopadnout hodně dobře. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hluboce podprůměrná sbírka stylových interiérů, mizerného herectví, soft porna a překvapivě slušné hudby. Forbidden World by mohl být vykrádačkou Vetřelce, nebo předskokan Věci, jenže to by musel být alespoň trochu strašidelný a mnohem, mnohem napínavější. Ve filmu se toho totiž moc neděje. Často se někde jalově kecá a občas u toho lidé nemají šaty. Proč mají všichni palčivou touhu se obnažovat jsem nepochopil, protože postavy mi to odmítly sdělit a v ději to nikdo nevyužil. Mimo tyhle scény a několik nepříliš působivých smrtí toho film moc nenabídl. Zbytečná ztráta času, dokonce i pro fanoušky žánru. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Ale jo věděl jsem do čeho jdu a dostal co jsem chtěl. Jednoduchý děj, pěkné herečky + nahota, dost monster a všeho kolem + gore. Nemám nejmenší problém a stejně jako G of T to je u mě za 4 hvězdy. 75% --- 7/10 IMDb ()

Reklama

Reklama