Reklama

Reklama

Bernard má prostě všechno – jistou práci, pěkný dům a nádhernou ženu. Nikdo z jeho okolí ale netuší, že si uvnitř připadá naprosto prázdný. (Netflix)

Recenze (23)

Aky 

všechny recenze uživatele

Až surrealisticky natočená milostná romance, v níž se ovšem zvláštní forma zcela podrobuje obsahu sdělení. Vyprávění je roztrhané do útržků retrospektiv, představ, snění a skutečného právě probíhajícího děje, což podmalované Schubertovou hudbou zcela věrohodně podává směs pocitů, které zamilovanost přináší. Stále jsem čekal, v čem bude spočívat originální rozuzlení, které sliboval originální průběh, ovšem láska zřejmě nezná konce, které by již někdy nebyly vyprávěné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bych tomuto velmi zvláštnímu filmu vytkla, je fakt, že jsem tu komediální složku moc nepostřehla. Tady zapomeňte na čas a na prostor, protože pro lásku tyhle pojmy nemají žádný význam. Nevím, kde a kdy jsem v které chvíli byla, ale vnímala jsem jen ten prazvláštní propletenec lidských srdcí, jejich vášně a nenávisti a kde hrála velkou úlohu Schubetrova hudba, která v určitých pasážích u mě dokázala vyvolat slzy, ačkoliv jsem se tomu bránila. Blier tady velmi umným způsobem zapůsobil na moje emoce s každým obrazem, které se vzájemně někdy zcela nelogicky prolínaly........ ale chtějte po lásce, aby byla logická? V každém případě je to originální mozaika lásky tří osob. " Ženy mohou mít něco jako vnitřní krásu, která má stejnou hodnotu, když víte, jak jí najít." ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Toto byla pravděpodobně jedna z těch nejzvláštnějších milostných romancí, jaké jsem ve filmu dosud viděla. Očekávala jsem, že se děj bude odvíjet zavedeným schématem o postupném seznámení. Každodenní rostoucí sympatie, poznávání se, intenzivní pohledy, náhodné doteky a postupné něžné sbližování. Jenže Příliš krásná se řídí zcela jinými, neobyčejnými postupy. Především je děj předkládán poněkud nenavazujícím, jakoby kouskovaným stylem. Jednotlivé scény na sebe nenavazují chronologicky, ale jsou spojeny do jakési útržkovité mozaiky. Občas jsem nevěděla, jestli právě probíhá současný děj či flashbacky. To hlavní tkví v nevšedním pojetí celého snímku. V samotném scénáři, a především v chování postav. Nějak se to ani nedá popsat, podívejte se a uvidíte sami:) Každopádně mladistvý, fešný Gerard je zde jako dokonalý milovník výborný, stejně jako "příliš krásná" Carole Bouquet, a správně ženská a zajímavá Josiane Balasko. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Až dadaisticky řazené scény mohou nechávat zpočátku diváka na pochybách, zda se ocitá v reálném čase, minulosti, či budoucnosti. Rychlý střih, který Blier dotáhl do dokonalosti v Hercích, může také trochu překážet. Ale když si člověk zvykne na tempo a pochopí systém řazení scén (tedy že žádný není), může nadšeně přihlížet romantickému dramatu. Interakce herců s divákem, kterou pan režisér také využil ve svém vymazleném filmu Herci, dodává snímku onu potřebnou další dimenzi. Na 3D nepotřebuji modře obarvené masky pobíhající po Pandoře (milovníci Avatara ráčí prominout), stačí zručnost a fantazie režiséra. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jak to jenom ten Blier s vyprávěním dělá... tady už totálně opoustil logiku času a prostoru, až by jeho dílko s prazvláštním řazením scén, řádkou prostřihů a někdy i explicitně nerozehraných důležitých zvratů mohlo na první pohled zavánět těžce ztrávitelným experimentem s kapkou pohrdání divákem. Ale ono to má kupodivu silnou atmosféru, scény dýchají podmanivou filmařinou s krásným spojením obrazu a (převažně klasické) hudby, která tu pomáhá dotvářet emoce. Taky samotná forma v kombinaci s obsahem není samoúčelná, ale děj plný vztahových, milostních a sexuálních propletenců, které (jako mnohdy jindy v Blierových filmech... a možná někdy i v životě? :o)) jakoby též postradali závaznou logiku s jasně rozpoznatelnou motivací. Samozřejmě, je to Blier mladší, který si jen málokdy odpustí, aby se jeho film pravidelně netočil i kolem sexu, ale tady to překvapivě zvládl bez jediné explicitní scény a většinou o ožehavých intimních stycích nechává své postavy pouze mluvit. Je to taková pocitová romance o lásce, nespokojenosti i samotě, občas doprovázená absurdním nádechem, navrch se skvělými herecký výkony... úspěšný muž a otec zahýbá své ženě kvůli milence, zatímco ani pro jednu z těch dvou žen to také není jediný vztah, se kterým se právě potýkají – dějově to zní možná banálně, ale právě díky onomu neotřelému vyprávění měla pro mě tahle vztahová hříčka osobité kouzlo. Blier mě zase překvapil, že mi sedl víc, než bych čekal a to navzdory ústřednímu obsazení, protože mě tu výjimečně neiritoval ani Depardieu a také bych nikdy neřekl, jak může být i Josiane Balasko zajímavou herečkou. :-) [75%] ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Typický Blier - neřídí se žádnými pravidly, ta si vytváří sám - postavy spolu rozmlouvají napříč časem i prostorem - rozmlouvají i s námi v lehce provokativním tónu - všechno podmalovává Schubertova melancholická hudba a ponaučení z filmu je - vždycky si vyber jednu nebo ti utečou obě a zbyde ti jen ten "hnusnej" Schubert. Trochu jednoduchá poučka, ale rozhodně není od věci. Závěrečná scéna mi připomněla podobnou v Šampónu - oba filmy jsou si podobné v konverzačním ladění, tento film je ale laděn vážněji, Schubertovsky (do třetice). ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

"Láska je jako sportovní zápas." Tenhle film má určitě smysl i co do sebe, jen by to neměl všechno servírovat na tak otevřeném podnose. To jen láká mouchy a další neblahé havěti a ty já fakt nemusím. Chvílemi nadprůměr (především díky přirozeným hercům), chvílemi přiblblé. Rozhodně ale hezky natočené. Schuberta mám ráda, ale na konci filmu už se mi také chtělo řvát. Díky, Bernarde, že jste to udělal za mě. Jo, podle titulků vás prý oblékal Yves Saint Laurent. Až tak? A kdo oblékal nebohou sekretářku? Až moc okaté rozdíly ve všem. Mně by stačil jen lehký náznak. Ale tady jsem byla jen na návštěvě a bylo by nezdvořilé, když už jsem si to jednou z toho podnosu vzala, to celé odložit někam do kouta nebo smést pod stůl. Návštěva to celkově byla příjemná, jen mám teď trochu horší trávení, ale to se občas stává. "Člověk by chtěl žít víc životů, ale nejde to. Má jen jeden a navíc krátký." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najbizarnejsia romnticka komedia, aku som videl. Takto -vela chlapov to neznasa, ale poviem to : Romanticke komedie tiez patria do vseobecneho rozhladu, to je jedna vec a druha, ze sice tam patria aj hororry, ale tie potom lezu na mozog. Na oddychovku trocha komplikovane, na dramu prilis romanticke .. fakt taky bizar, da sa pozerat. Hlavne ak uznavate ludi ako Gepard Zerardieiu : 62 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Víceméně exhibicionistická show o jednom mimomanželském vztahu. Většinu času se babrá sama v sobě, což jí poněkud zastírá výhled - takže není až tak úplně jasné, zdali už od začátku ví, čeho chce vlastně dosáhnout ... a co chce následně sdělit divákovi. Ale dost možná to právě takhle bylo zamýšleno. Kromě toho je jí vlastní svérázný, možná až maličko zvrácený smysl pro humor. Projevuje se především díky velice neotřelému stylu vyprávění, které laškovně pobíhá z místa na místo někde v blíže nespecifikovaném prostoru mezi sny a realitou a přitom se ještě stihne průběžně přemisťovat v čase - a to oběma směry. Tento bezpochyby pozoruhodný výkon zvyšuje hodnotu příběhu na vcelku slušné 3*. A poučení ? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- 1) Milé dívky a dámy, není třeba, abyste se snažily být za každou cenu dokonalé - stejně si tím ve svém důsledku nijak zvlášť nepomůžete; 2) Milí chlapci a chlapi, pokud chcete být náležitě opečováváni, dejte si pozor na nadměrnou přelétavost - nebo zůstanete osamělí navlas stejně jako onen pověstný kůl v pověstném plotě. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je to vlastně docela vtipné, nebo skoro směšné, ale není to tak záživné. Je to vlastně klasická Blierovka, ale ne tak silná, jako třeba Buzíci, nebo Kapesníky... Velmi půvabná Karolína a skvělá kamera. A vůbec, běžte už s tím Schubertem do hajzlu !! ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantický film. Je sice deklarován jako komedie, ale to bych si dovolil nesouhlasit. Pro mne působivý zážitek a tak dám těsně nejvyšší hodnocení.... ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na žáner a rok svojej výroby ma film prekvapoval svojou hravosťou, podobné mozaikové scény som ja, zatiaľ neznalý všetkých klasík, videl v novej Podozrivej. Páčila sa mi aj pointa a zamyslenie nad tým, čo je hnacím motorom skutočnej príťažlivosti a vášne v romantických vzťahoch (darmo, z peknej misky sa človek nenaje). Žiaľ, na silnejšie fungovanie tejto myšlienky by príbeh musel mať menej ploché postavy. Herecky ale obsadené na jednotku. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně zajímavý, netradiční snímek, především díky režii. Hudba Schuberta je zde velmi dobře zasazena. 7.10.11, 70% a přikláním se k 4*. ()

Reklama

Reklama