Reklama

Reklama

Bernard má prostě všechno – jistou práci, pěkný dům a nádhernou ženu. Nikdo z jeho okolí ale netuší, že si uvnitř připadá naprosto prázdný. (Netflix)

Recenze (23)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

"Láska je jako sportovní zápas." Tenhle film má určitě smysl i co do sebe, jen by to neměl všechno servírovat na tak otevřeném podnose. To jen láká mouchy a další neblahé havěti a ty já fakt nemusím. Chvílemi nadprůměr (především díky přirozeným hercům), chvílemi přiblblé. Rozhodně ale hezky natočené. Schuberta mám ráda, ale na konci filmu už se mi také chtělo řvát. Díky, Bernarde, že jste to udělal za mě. Jo, podle titulků vás prý oblékal Yves Saint Laurent. Až tak? A kdo oblékal nebohou sekretářku? Až moc okaté rozdíly ve všem. Mně by stačil jen lehký náznak. Ale tady jsem byla jen na návštěvě a bylo by nezdvořilé, když už jsem si to jednou z toho podnosu vzala, to celé odložit někam do kouta nebo smést pod stůl. Návštěva to celkově byla příjemná, jen mám teď trochu horší trávení, ale to se občas stává. "Člověk by chtěl žít víc životů, ale nejde to. Má jen jeden a navíc krátký." ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Víceméně exhibicionistická show o jednom mimomanželském vztahu. Většinu času se babrá sama v sobě, což jí poněkud zastírá výhled - takže není až tak úplně jasné, zdali už od začátku ví, čeho chce vlastně dosáhnout ... a co chce následně sdělit divákovi. Ale dost možná to právě takhle bylo zamýšleno. Kromě toho je jí vlastní svérázný, možná až maličko zvrácený smysl pro humor. Projevuje se především díky velice neotřelému stylu vyprávění, které laškovně pobíhá z místa na místo někde v blíže nespecifikovaném prostoru mezi sny a realitou a přitom se ještě stihne průběžně přemisťovat v čase - a to oběma směry. Tento bezpochyby pozoruhodný výkon zvyšuje hodnotu příběhu na vcelku slušné 3*. A poučení ? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- 1) Milé dívky a dámy, není třeba, abyste se snažily být za každou cenu dokonalé - stejně si tím ve svém důsledku nijak zvlášť nepomůžete; 2) Milí chlapci a chlapi, pokud chcete být náležitě opečováváni, dejte si pozor na nadměrnou přelétavost - nebo zůstanete osamělí navlas stejně jako onen pověstný kůl v pověstném plotě. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bych tomuto velmi zvláštnímu filmu vytkla, je fakt, že jsem tu komediální složku moc nepostřehla. Tady zapomeňte na čas a na prostor, protože pro lásku tyhle pojmy nemají žádný význam. Nevím, kde a kdy jsem v které chvíli byla, ale vnímala jsem jen ten prazvláštní propletenec lidských srdcí, jejich vášně a nenávisti a kde hrála velkou úlohu Schubetrova hudba, která v určitých pasážích u mě dokázala vyvolat slzy, ačkoliv jsem se tomu bránila. Blier tady velmi umným způsobem zapůsobil na moje emoce s každým obrazem, které se vzájemně někdy zcela nelogicky prolínaly........ ale chtějte po lásce, aby byla logická? V každém případě je to originální mozaika lásky tří osob. " Ženy mohou mít něco jako vnitřní krásu, která má stejnou hodnotu, když víte, jak jí najít." ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Až dadaisticky řazené scény mohou nechávat zpočátku diváka na pochybách, zda se ocitá v reálném čase, minulosti, či budoucnosti. Rychlý střih, který Blier dotáhl do dokonalosti v Hercích, může také trochu překážet. Ale když si člověk zvykne na tempo a pochopí systém řazení scén (tedy že žádný není), může nadšeně přihlížet romantickému dramatu. Interakce herců s divákem, kterou pan režisér také využil ve svém vymazleném filmu Herci, dodává snímku onu potřebnou další dimenzi. Na 3D nepotřebuji modře obarvené masky pobíhající po Pandoře (milovníci Avatara ráčí prominout), stačí zručnost a fantazie režiséra. ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na žáner a rok svojej výroby ma film prekvapoval svojou hravosťou, podobné mozaikové scény som ja, zatiaľ neznalý všetkých klasík, videl v novej Podozrivej. Páčila sa mi aj pointa a zamyslenie nad tým, čo je hnacím motorom skutočnej príťažlivosti a vášne v romantických vzťahoch (darmo, z peknej misky sa človek nenaje). Žiaľ, na silnejšie fungovanie tejto myšlienky by príbeh musel mať menej ploché postavy. Herecky ale obsadené na jednotku. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama