Reklama

Reklama

Upíří akademie

(seriál)
Trailer

Epizody(10)

Kříženec upíra a člověka Rose a upíří královská dcera Lissa překonávají palácovou politiku a společenský útlak prostřednictvím přátelství, zatímco se snaží rozhodnout o své budoucnosti. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série nového seriálu od Julie Plec nám přináší rozšířený příběh původně započatý filmovou adaptací. Ukazuje nám Moroje, vládnoucí rasu nadpřirozeného světa, kde mohou žít stranou od lidí, a Dhampýry, ti, kteří je chrání. Strigojové totiž představují zlo, jemuž se nikde nikdo nevyhne. A právě v době, kdy se příběh odehrává, hrozí, že temnota prosákne na povrch a zbaví je svobod (...). Dál nebudu prozrazovat, jen dám svůj názor. POZOR, SPOILERY: Na rozdíl od Upířích deníků, The Originals a Odkazu zde máme pohled na jinou formu upírů, než na které jsme bývali zvyklí. Máme zde příběh plný královského luxusu, intrik, ale též zklamání a hrozeb, ponižování podřadných, a co především (v moderní době), řešení romantické lásky nikoli už jen heterosexuální. Zlo nepředstavuje Katherine, případně Marcel nebo Necromancer, ale jiná upíří rasa. To, co zůstává stejné, je vzhled hlavní hrdinky. Elena, Hayley a Hope mají tytéž stejné nevinné roztomilé pohledy jako má Lissa. Bohužel, s přibývajícím časem jaksi nápaditost a napětí kolísá, nyní spíše klesá. Upíří deníky? Perfektní, ale trochu slabší. Originals? Úžasné. Odkaz? Perfektní, ale slabší. Toto? Průměr. Plusy: Lissa je velice sympatická, s Rose tvoří dobrou dvojici. Rose a Dimitromu to sluší též, stejně jako Meredith a Mie. Mínusy: Rose je sama o sobě celkem tvrdohlavou, bezduchou a za vším si jdoucí osobností, která potřebuje vždy někoho, ke komu by se mohla přidat, jinak ztrácí jako postava na důležitosti. Dimitrij totéž. Bez Rose by byl nulou. Královna je zde hlavním tahounem, ale s malou rolí. Christianovi to s Lissou sluší, ale... jejich vztah se patrně ne zcela vydaří. Jeho rodiče jsou nadbytek, který by neměl existovat. Stejně tak Silver a Jessie, ačkoliv té "krvavé děvce" bych dal roli například právě po boku Christiana, jehož by mohla otravovat a svádět. A co hlavní, Tatiana je tak nesmírně otravnou, a tak nesympatickou, stejně tak Viktor... I ti dva by měli jít pryč. O poslední návštěvě Andrého nemluvě. Závěr? Druhá sezóna bude snad lepší. Jsou tu vidět záškuby něčeho dobrého, proto také hodnotím jednotlivé díly pozitivně. Ale sečteno pod čarou, dávám sérii 60 - 65 procent. Na Stranger Things to nemá, případně na True Blood nebo Rod draka. A nebo Lovci stínu - Nástroje smrti, ale to bych mohl mluvit dál a dál. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Co je horší než nepovedená knižní adaptace? Dvě nepovedené knižní adaptace. A bohužel Vampýrská akademie už dvě takové má. Jeden film a jeden seriál. Zásahy do děje jsou nelogické. Casting se opravdu nepovedl. CGI je tak na úrovni seriálu Xena před více než 20ti lety... Existuje důvod proč by se na to měl někdo dívat? NE! ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele

Srdíčko mi zaplesalo blahem, když se oznámil nový seriál založený na knihách, které jsem hltala na střední. Pokud se povznesu nad to, že se jedná o upíry, teenagery a velice povrchní americké hodnoty, seriál mě vlastně dost bavil. Postavy se chovaly, jak měly. Příběh byl sice pozměněn, ale ve většině případech mi to nevadilo. Za jednu sezónu toho stihli shrnout hodně. Je mi líto, že další sezóny nebudou, protože Adrian nedostal v té první moc prostoru a těšila jsem se na Rose a Sydney, které se potkají až v pozdějších knížkách. Long story short, pokud vám není 15 nebo pokud jste jako já nežrali knižní předlohu, bavit vás to nejspíš nebude. Mě seriál ale příjemně překvapil a něco takového jsem si představovala, byť bych byla radši, kdyby to bylo temnější a vtipnější. ()

Ayush 

všechny recenze uživatele

Asi jako zbytek čtenářů knižní předlohy nemohu jinak, než říci, že je to velké zklamání. Po filmové adaptaci z roku 2014 jsem raději neměla žádná očekávání, ale i přesto to bylo horší než co jsem si představovala. Počínaje obsazením až po podivnou dějovou linii, tato série se může zařadit hned vedle Mortal Instruments, které dopadly podobně bídně. Jediný, kdo mi přišel alespoň jakž takž vhodně obsazen je představitel Dimitrije. No, asi je načase se smířit s tím, že teenagerství nadobro odzvonilo a bude lepší ponechat si vzpomínky na knihy. ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Když se tenhle projekt oznámil, byla jsem nadšená. Knihy miluju a líbil se mi i film. Postupně ale moje nadšení upadalo a nastoupil skepticism, zejména když byl oznámený cast, který prostě vůbec neodpovídal předloze. Čekala jsem to nejhorší.. a byla jsem opravdu mile překvapena. Postavy ze seriálu sice vypadají úplně jinak než jejich knižní předlohy, ale chovají se naprosto identicky, takže na tom vzhledu ve výsledku vůbec nesejde. Seriál má příjemných deset dílů a odehrává se v kulisách jednoho malého města. Je to trochu modernější, některé zásadní věci jsou pozměněny, ale nic co by výrazně vadilo. Děj je taková kombinace všech knížek, nejlepší na tom je, že postupně potkáváte easter eggs z knih, ale zároveň je děj dostatečně nový, abyste vás držel napnutý. Doufám, že seriál dostane zelenou na další série, i když se trochu obávám, jestli tvůrci nechtěli rychle shrnout děj z knih aby si mohli jít vlastní cestou, což by vůbec nemuselo dopadnout dobře, ale zase ještě jim dost míst, kterými se mohou inspirovat zbývá a do budoucna bysme mohli zasáhnout i do děje Pokrevních pout. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku, konkrétně ve městech Olite, Pamplona a Zaragoza. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama