Reklama

Reklama

H.P. Lovecraft's Witch House

Obsahy(1)

Studentka Alice Gilman (Portia Chellelynn) se ve snaze utéct před násilnickým přítelem ubytuje v podkroví domu s temnou minulostí. Brzy ji začnou sužovat zlověstné noční můry a zjistí, že hranice mezi snem a realitou je velice tenká. Jedná se o adaptaci povídky spisovatele H.P. Lovecrafta. (Pan.Antonin)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele

Studentka Alice uteče před svou minulostí do historického domu také s nepříjemnou minulostí. A nectěně otevře bránu do nepředstavitelného hororu. K tomu má noční můry spojení do jiné dimenze, kde ji uvidíte pobíhat lesem jen spodním prádle. Celé to působí jako natočené v 70. letech. Je to vážně hloupý film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lovecraftova povídka "The Dreams in the Witch House" (1932) přenesená do současnosti. To jsem si přiznám se vygooglil, ten příběh jsem neznal. Děj je trochu pozměněný; místo chlapa je hlavní postavou slečna (mch. moc pěkná herečka), mírně popkulturně "vylepšený" (zbytečná lesbická scéna) a samozřejmě vyrobený poloamatérskými nadšenci, jak je divákovi jasné už na první pohled (digitální "televizní" kamera, ochotnické herecké výkony, levná výprava, masky i triky). Ale já mám nadšence rád a pro takovéhle nadšenecké horrorové nízkorozpočťáky mám pochopení a slabost. Zprvu mu k větší působivosti (=strašidelnosti) schází promakanější vizuál, ale zápletka nepostrádá hlavu a patu a děj se aspoň všemožně snaží být temným a pravověrně horrorovým, což se o spoustě žánrově příbuzných "normálních" horrorových béček o strašidelných domech s dětičkami rozhodně říct nedá. A k mému překvapení atmosféra ke konci zhoustla natolik, že mu tu čtvrtou hvězdu dávám s naprosto čistým svědomím, a ne jenom z protekce. Líbilo se mi to, bavilo mě to, ale nečekejte od toho žádnou sofistikovanou filmařinu, je to jiný druh filmu, než na jaký je běžný divák zvyklý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale amatéři byse měli pohybovat v mezích kraťasů, protože mi připadá, že většina z nich na půdorysu normální minutáže nemá co říct. Lovecraftovu povídku neznám, ale v těch několika málo chvílích, kdy se mi dařilo držet pozornost, mi to přišlo jako obyčejná báchorka o baráku se strašící čarodějnicí. Jen to všechno bylo zabalené do rádoby psychadelického papíru. Jak píše Jason, herečka v hlavní roli je fakt hezká a v jednu chvíli jsem si musel ověřit, jestli v tom náhodou nehraje Cranston, ale to je asi to jediné, co si z filmu budu těch pár minut pamatovat. Z mého pohledu ztráta času. 10% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Scény všedního života jsou otřesné, působí to jako hodně slabý sitcom. Budování vyšinutosti hlavní hrdinky taky nefunguje, prostě jí v předělu scén najednou mrdne. Jakmile se začneme věnovat okultnímu bizáru, získají temné scény překvapivě slušný vizuál a zvukové podkresy jsou příjemně uhrančivé. ()

zolo23 odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržal som to pozerať cca 25 minút. Viac sa nedalo. Nevadia mi amatéri ktorí sa o niečo pokúšajú, ale tento pán by mal naozaj vyskúšať asi inú profesiu. ()

beso74 odpad!

všechny recenze uživatele

H.P. Lovecraft - meno, ktoré ako magnet priťahuje divákov, hneď ako sa objaví správa o nejakej novej adaptácii jeho diela, okamžite sa nájde široké spektrum hororových fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú na premiéru. V tomto prípade to bol však planý poplach. Nízkorozpočtová surrealistická nuda je pocitovo asi desaťnásobne dlhšia ako tomu v skutočnosti je.  Snaha síce bola, ale výsledok za pozretie určite nestojí. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Na poloamatérský film to chvílema nevypadalo (vizuálně) úplně špatně a základy povedené Lovecraftovy předlohy jsou z toho cítit (souboj s ní by snímek samozřejmě na celé čáře prohrál), ale dobrý film od toho nečekejte ani náhodou. Projeví se to hlavně na hereckých výkonech a příliš kvality nepobral ani scénář. A celkově tomu nepomohla taková zvláštní "psychedelická" atmosféra (jak kdyby si tvůrci něco šlehli), která sice dá se říct pasuje, do atmosféry předlohy, ale filmu jako takovému spíš škodí. S postupujícím časem pak jeho kvalita klesala a klesala a dokoukat jej do konce pro mne bylo velmi velmi složité. ()

Reklama

Reklama