Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takové franzouské "Z pekla". Narozdíl od svého britského protějšku je ovšem více.. "přeplácaný".. připadalo mi, že většina těch kamerových šíleností a digitálních efektů byla čistě samoúčelná, v tomhle dávám přednost ´chladnějšímu´ "Z pekla". Ani Gerard Depardieu už není, co býval, a většina soubojů mi přišla směšná.. Ale i po odečtení těchto chybek zůstává docela povedená temná detektivka s mystickými prvky. A pokud máte tu přeplácanost rádi, bude to pro vás film roku.. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mě tento film bavil především svou velice ponurou atmosférou staré Paříže a zručně budovaným feelingem tajemna. Co se týče tolik zde kritizovaného scénáře, jako běžný, VŠ školou neerudovaný divák jsem si nevšiml tolika fatálních nedostatků, abych ho zde nad míru kritizoval. Naopak bych řekl, že způsob, jakým se drží film při zemi a jak buduje napětí je mnohem lepší, než filmy podobného ranku. Ne, není to špičkový film, ale ten nepříjemně mrazivý pocit při jeho sledování se nerozplynul, proto (možná trochu nezaslouženě) za 4. Tečka. ()

Reklama

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Formálne veľmi atraktívny film, potenciál záhadných vrážd v temnom Paríži však zostal nevyužitý ako príbehom, tak atmosférou. Keby bol režisér Pitof vo svojich filtrových orgiách umiernenejší, nebol by dojem z ,,Fantóma" tak videoklipový... Trochu ľutujem, že z týchto možností nevznikla klasická francúzska detektívka - snímku chýba väčší cit pre rovnováhu medzi nápaditými obrazovými prvkami a kľudnejšími dialógovými pasážami, ktoré by pomáhali budovať napätie. Ale prečo kritizovať... Film je v prvom rade vizálnym umením a na veľkom plátne to na 4 hviezdičky stačí...:) ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Jeden velký videoklip. Obrazově je to zajímavé. Nic tady ale nedrží pohromadě. Film ničím nestrhne pozornost, jen občas mile překvapuje obrazovou stránkou a to velmi, některé záběry vypadají jak rozpohybované olejomalby, někdy až moc sebestředně. Pokud by i ostatní složky filmu byly tak dobré, jednalo by se o skvělý film. Jenomže nejsou a to ani zdaleka, rozpadlou příběhovou kostru už nezachrání ani Gérard Depardiue a střih některých sekvencí nejspíše dělal autista. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil toho povyku kolem filmu. Je to laciná slátanina, kterou rychle Frantíci uvařili, jen aby byli první, kdo použijí digitální kameru. O.k. byli jste první. A co z toho. Občas to zaujme nadupanou atmosférou i opravdu originálními a zajímavými triky. Ale nenechte se hned zlákat a oklamat. Jindy jsou totiž záběry a různé kompozice naprosto otřesné. Jo a je to nuda a děs k posrání. A chválu si ten film může posbírat kde chce...Na pravdě (kterou mám) tím stejně nic nezmění. Pitof je skutečný nýmand. Můj vůbec první film v životě, u kterýho sem měl nutkání odejít z kina. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původní verze scénáře také popisovala fantomův původ, který byl přizpůsoben televiznímu seriálu z roku 1967 od Georgea Neveuxe a Marcela Bluwala. Stejně jako v Batman začíná ukazoval, jak se fantom stal policistou. Producenti však nezískali práva tohoto seriálu. (HappySmile)
  • Původní návrh scénáře od scénáristy/režiséra Davida Fakrikiana a scénáristy/herce Alexandera Pesla popisoval, jak fantom bojuje pomocí politických intrik. Dále měl film končit scénou odehrávající se 3 dny před revolucí v červenci 1830, kde se tisícovka francouzských občanů vzbouřila proti policii. Producenti to ale považovali za příliš podvratné a vyřadili to. Ponechali jen jména hlavních postav. (HappySmile)
  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)

Reklama

Reklama