Reklama

Reklama

Pan Trenér

(studentský film)
Krátkometrážní
Česko, 2022, 15 min

Recenze (5)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdo nám dává, tomu sláva." Sympaticky sevřený a chlapsky přímočarý kraťas, inspirovaný známou kauzou. To přece ví každej, že kapři neplavou nad ledem, ale jen v bahnitých loužích na fotbalových trávnících. Hokejový led je naopak tak čistý, že ani, slovy klasika, křišťál křišťálově čistější být nemůže. A co na to hokejová fanynka Věra Pohlová? "Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty skryté kamery a odposlechy zakázala!" Tak, tak. Zbytečně to kalí vodu pro výrobu ledu, hází to, místo tolik potřebných hokejek, jen klacky pod nohy naší nadějné mládeži, usilovně bruslící za "plackou" a bere to iluze hokejovému národu o tom, že repre trenér je jen jiné jméno pro Boha a bafuňáři svazu jsou něco jako cherubíni, čili andělé (se čtyřmi tvářemi). Vadila mi jen nedbalá výslovnost při hádkách. Drmolení a polykání koncovek = větší autentičnost dialogu? Pro mě tedy ne. Dnes bohužel dost rozšířený neduh, režiséry tolerovaný. Či snad vyžadovaný? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Moc podmanivé to sice není, ani se tu nedaří dostat z minimalistického zpracování maximum, ale bídu českého hokeje se to snaží reflektovat dobře a podnětně, navíc se skvělými hereckými výkony. Rozhodně je to spíš povedené než naopak a pokud to tady bude mít příliš nízký počet procent, tak tu čtvrtou hvězdu klidně přidám, ale zatím pro ni nemám důvod. Podmanivější atmosféra nebo větší zájem o postavy mi zde docela chybí. Silné 3* ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Výborná dialógová jednohubka. Skvele podaná atmosféra výmeny názorov, kde je veľa povedané aj mimikou tváre. Takisto sa mi pozdával zvuk, ktorý do toho zasahoval z ihriska, čo dodáva tú správnu atmosféru. Trochu ma mrzelo to prehnané žuvanie, v niektorých miestach to skôr pripomína akoby musel aj keď nechce. Ale pre mňa pekne spracované. ()

Vaculik 

všechny recenze uživatele

Pan Trenér nabízí bezednou dávku adrenalinu z hokejového prostředí, divákovi umožňuje nahlédnout pod sukýnku korupce, která je velmi častá a neobjevuje se jen v hokeji. Jakožto člověk spřažený s hokejovým prostředím můžu potvrdit autentičnost a reálnost, které jsem se před zhlédnutím obával. Musím vyzdvihnout skvělou práci scénáristy Petra Pelecha, který předvedl dialogovou nádheru a zachoval již zmíněnou autentičnost. Přirozená a nenucená kamera (ačkoliv všichni víme, co Daniel Tučník umí za precizní artovky, každopádně vzhledem k rozebírané věci nás asi žádné A24 záběry nezajímají, zkrátka by se to nehodilo) společně se skvělými hereckými výkony, konstruuje opravdu skvělý kinematografický počin, až bych si přál, aby to byl stopážově delší výtvor, samozřejmě všichni víme, jaké jsou možnosti studentských snímků. Omlouvám se za případné hrubky, bohužel jsem ještě omámen z festivalové alkoholové sprchy v Uherském Hradišti. Těším se na další projekty od Radim Grzybka a jeho talentovaného týmu! 8.1/10  LV ()

Reklama

Reklama