Reklama

Reklama

Dům na vlnách

  • Japonsko Ame o cugeru hjórjú danči (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho osudového léta se parta školáků ocitne v opuštěné budově, která pluje po otevřeném moři. A cestu domů budou muset hledat ve svém nitru. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (11)

swenyx 

všechny recenze uživatele

Nekonečná plavba. Dost nudná záležitost, která se hrozně táhne a bohužel se snaží hrát na city random postav ke kterým si za celý film nezískáte žádný vztah či jakýkoliv pochopení. Nebýt to tak "vážně" a být to více magické a vtipné tak by to nemuselo být špatný. Protože ta magie bych řekl že fungovala docela zajímavě a byl to dobrý nápad, stejně tak celá plavba na tom baráku zněla originálně, ale autoři kromě nápadu očividně moc zpracování nezvládli. Škoda. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Parta spoluzaku se neplanovane prenese se starym, zdanlive neobydlenym, cinzakem na plavbu po mori. Ale cinzak neni jenom kus betonu, deti jeste rozhodne nejsou specialisti na mezilidsky vztahy, takze plavba je prilezitosti trochu dospet, poznat se, pokusit se napravit stary krivdy a mozna taky sance vyporadat se s minulosti. Slza samozrejme byla, to bych nebyl ja, ale za tu dylku davam o * min. Zase dalsi prijemny prekvapeni z Netflixu. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Išida vo svojom druhom celovečernom anime filmu sa snaží viac priblížiť sa k veľkému Mijazaki a to takmer vo všetkom (príbeh, postavy, morálne a osobné otázky, a podobne). Ťažisko je hlavne na príbehu a predovšetkým na zachytení medzi ľudských vzťahov medzi dvomi mladými deťmi, Natsume a Kumayaga. K tomu používajú klasické anime postupy, ktoré nevynikajú ničím výrazným a rozhodne neoperujú takou škálou farieb a dimenziou, ako diela už spomínaného Miajazakiho. To teraz nie je potrebný, pretože príbeh (ale hlavne osobné otázky a odkazy, ktoré môžeme nájsť za ním) je dostatočne kompaktný a reálny, taký, ktorý nepotrebuje nejaké ďalšie „vyšperkovanie“. Postavy sú dobré, ale v niektorých prípadoch ich zachytenie by mohol byť hlbší. Animák so statickými obrázkami a pomalým tempom (dĺžku dvoch hodín je cítiť), ktoré pravdepodobne nebude sedieť každému. Ten, koho však nájde v správnom mieste a čas, tak po jeho videní bude o niečo bohatší. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

ricmont 

všechny recenze uživatele

Vím co jsem viděl ale nevím co mi to chtělo říct. Dům na vlnách je pro mě asi nejvíc matoucí anime. Protože věci se tam prostě dějí. Rozumím tomu že je to příběh o bývalých přátelích co k sobě zase hledají cestu k sobě. A vidíme tak místa která pro ně byla v minulosti důležitá. Ovšem to si jen myslím protože film nám nedá žádný náznak toho že by to tak mohlo být. Takže na konci jsem neměl tušení čemu jsem věnoval dvě hodiny času. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne dobrý film z produkcie Netflixu, hoci mohol pokojne byť tak o štvrťhodinu kratší (minimálne dvojhodinová stopáž sekne viac kórejským kriminálkam, než japonskému anime). Postavy v priebehu deja dozrievajú a hľadajú cestu k sebe, to najpodstatnejšie sa ale žiaľ udeje možno v poslednej polhodine. Nie je to síce Miyazaki, aj tak sa na to ale pozeralo príjemne. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama