Reklama

Reklama

Vincent, François, Paul a ti druzí...

  • Francie Vincent, François, Paul... et les autres (více)
Trailer

Příběh několika kamarádů, kteří jsou většinou ve svých povoláních úspěšní, ale v soukromí prožívají spoustu krizí a problémů. Scházejí se u jednoho z nich na venkově, kde si o tom povídají. Pak dojde ke konfliktu který je odcizí a následně jeden z nich vážně onemocní.... (MVanis)

Recenze (25)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žánrové zařazení nemožné. Setkávání přátel na venkově mi trochu připomnělo Woodyho Sex noci svatojánské. O sex ale ve filmu jde jen vzdáleně. Dlouho budete čekat, až se o Depardiem (zvláštní slyšet ho s hlasem Ondřeje Vetchého) přestane jen mluvit jako o boxerovi a začne opravdu tlouct. Do hloubky jsem ale u tohoto filmu nepronikl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

A takový je holt život.....ovšem tady s hereckými esy, na které je radost se jen dívat. Bylo mně s nimi dobře, trápila se s nimi v jejich smutných chvilkách a bylo mi fajn, když i oni zažívali radostné momenty svého života. Gérard byl vážně fešák.... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc nevim, jak tohle ohodnotit. Je to takovej hezky natočenej a dobře zahranej film o ničem. Několik lidí řeší svoje osobní problémy, někdo něco vyřeší, někdo pro změnu nic nevyřeší, někomu zase přibyde další problém, atd... A ve finále to vlastně nedopadne nijak. Ale celkem se na to dalo koukat. Asi to zachránili herci. Jenom dodávám, že to byl další film od Sauteta, kterej mě moc neoslovil. 50% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Což o to, Vincent a spol se sledovat dá. Otázka spíš je, jak si ten čas zpětně obhájit, protože i když už jsem pochopitelně viděl nespočet horších filmů, v rámci svého žánru a námětu je to čistokrevný průměr a nebál bych se říct i lehce nezáživný podprůměr. Jsou filmy, které se vám vykouří z hlavy po pár dnech a Vincent patří spíš k těm, na jejichž příběh a hrdiny zapomenete po pár hodinách. Maximálně si vybavíte, když zahlédnete titul někde v televizním programu, že v něm hrál Montand, Piccoli a Depardieu, pohříchu ale tyhle slavné postavy francouzské kinematografie máte zafixované s jinými rolemi a jejich hrdiny a skutky ze Sautetova filmu máte dokonale vytěsněné z paměti. Podobný typ filmařiny svádí k nadhodnocování už kvůli přítomnosti hvězd a taky vzhledem k žánrové škatulce filmu s uměleckým záměrem - v komerční části kinematografie by diváci byli nejspíš nemilosrdnější. Vincent a spol je snímek o krizi středního věku a o přátelství, ale takových se i v rámci francouzské kinematografie objevila přehršel a většina jich měla výraznější zápletku a charismatičtější postavy. Můj dojem osciluje někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale podle svého obvyklého postupu se u filmu v červeném poli přikloním k nižšímu hodnocení už proto, že tři hvězdičky ode mě obvykle dostávají filmy, které můžu vidět opakovaně a k Vincentovi se už vážně vracet nechci. Celkový dojem: 45 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Realistické vzťahové a osobné problémy vyššej strednej triedy, stretávajúcej sa na letných piknikoch, v kaviarňach, baroch a iných spoločných akciách nikdy netvorili prioritnú oblasť osobného filmového interesu. Na druhej strane hercov Piccoliho či Depardieua mám zafixovaných ako tých, čo sa v priebehu kariéry nebránili rôznym experimentom a artom. Žiadne umelecké hody to však v tomto prípade neboli. Skôr s dobou zastaraný, tradičnejší kus. Pretože, hoci problémy nevery, neschopnosti dokončiť dielo, či peňažné problémy sú zdanlivo nekonečné, spôsob ich zachytenia v tomto filme sa dá prirovnať k priemeru spisby obdobia literárneho realizmu. Snaha o pravdivé zachytenie životných rozporov sa miesi s útržkami rozhovorov, občasnými vyhroteniami názorov až napokon ústi v upokojujúcom konci. Celé dielo ma odér vznešenej nudy, snaha postihnúť život v celej jeho kráse zloženej z frustrujúcich vzťahových problémov, krízy stredného veku, prchavosti i radosti je zrejmá, no táto snaha má do značnej miery otupené hroty. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Klasici francouzského filmu. Přátelství nade vše, aneb život vyšší spol.třídy Francie sedmdesátých let. De facto smutný příběh.. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Povedená variace na osvědčené téma party přátel a vývoji jejich vztahů v čase a v turbulencích osobních krizí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejný příběh tří kamarádů by určitě byl nudný, kdyby ho natočil někdo jiný, než velký vypravěč života Sautet. Dva Italové a dva Francouzi spolu soupeří o divákovu přízeň. Za sebe musím říci, že jsem jim fandila všem, nejvíce však tomu, který se narodil nejjižněji. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Poetické vyjádření všedního života se skrývá pod tímto titulem, včetně všech radostí, všedností a krizí. Vše však zastřešuje společný prvek a tím je přátelství. Přestože i přátelství prochází krizí, je to stále hodnota, která má zasadní význam. Film dokáže zobrazit život bez patosu, jednoduše tak, jak plyne. A to je velmi náročné téma a Sautetovi se toto dílko vskutku zdařilo. Rozhodně stojí za zmínku hvězdné obsazení... ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, ve kterém se zdánlivě nic moc neděje, ale se kterým se přesto neradi loučíte a často si na něj vzpomenete díky sympatickým postavám a přirozenému herectví jejich představitelů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Claude Sautet /Docela Obycejny Pribeh/ a jeho tvorba ma nebavi, a doteraz som jej neprisiel na chut. Ako pribeh o 3. kamaratoch a ich problemoch v sukromnom zivote je fajn, herci vedia hrat, ale odznie na moj vkus privela prazdnych tlachaciek o medziludskych vztahoch. A zadruhe, Claude -Sautet je v tomto pripade len za rutinera bez invencie, bez kuska originality. Hroza, bieda bola dopozerat to. 50 % ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Fešák Piccoli, hubenej hošík Depardieu + celá ta parta co spolu chodí na box, do hospody, na chalupu, do lesa a je sranda. Přitom každý má své starosti, ale tak nějak lehce ze všeho vybruslí a jede se dál. Nenásilně, s elegancí,jak to zrovna francouzi umí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Melancholický příběh bez začátku i konce o partičce starých kamarádů, která čelí nejen krizi středního věku, ale i kariérním, tvůrčím, ideovým a vztahovým zásekům. Šarmantní Vincent (tradičně skvělý Yves Montand) čelí bankrotu a má problémy s manželkou a milenkou, protivný doktor François (Michel Piccoli) má problémy s doktořinou a s manželkou, mladý boxer Jean (Gérard Depardieu) má problémy s boxem a přítelkyní a zádumčivý spisovatel Paul (můj oblíbený Serge Reggiani) sice nemá problém se ženskými, ale nedaří se mu psát. Ti všichni se scházejí a rozcházejí, ryjí do sebe přátelsky i méně přátelsky, podpírají se i strkají a každý je svým způsobem bezradný. C'est la vie… ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dobře odvyprávěné výseče ze životů tří ze čtyř hlavních aktérů, jeden byl po celou dobu upozaděný a dostával nepoměrně méně prostoru. Neděje se jim nic mimořádného, řeší relativně všední problémy. Osobně mě nejvíc zaujalo, kde všude a jak moc se tehdy kouřilo. Kvůli tomu ale tehdy tenhle film jistě nevzniknul. Mohly se v něm poznat milióny lidí v kapitalistických zemích, byl to film o nich obsazený charismatickými herci a krásnými herečkami. A jinak? Fakt nevím... ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to dokonalé, ovšem postavy jsou krásně vykresleny a i zpracování jejich příběhu nebylo nijak odfláklé. Poctivá filmařinka... ()

Reklama

Reklama