Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (374)

anais 

všechny recenze uživatele

Tenhle film obsáhl téměř všechna mytická témata, která se točí kolem 50.let v Americe. Studená válka, duck and cover dokumenty, přistání UFO. Atmosféra té doby z filmu dýchá příjemně pohádkovou atmosférou, podloženou nepříjemně reálnou hrozbou zbraní hromadného ničení. Je to první klasicky animovaný film po hodně dlouhé době (alespoň co já jsem viděl), který stojí opravdu za zmínku. Při pohledu na něj si člověk s lítostí vzpomene na okamžiky, kdy chodil na podobné filmy do kina. Kdy plátno neovládala chladná počítačová animace. Pravda, zas tak hrozné to s těmi počítači není, ale Iron giant přinejmenším dokazuje, že 2D obrázky při troše invence dokáží konkurovat 3D celkem hravě. ()

predators 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mi chyběl hlubší příběh, na druhou stranu, co očekávat od animáku pro děti se špetkou té dospělácké chytrosti a dětské hlouposti a naivnosti. Nebo je to naopak? :-) Tak či tak, ti nejmenší budou z železného "supermana" nadšení a nám tento "plecháček" určitě neublíží...pokud tedy na něj nebudeme mířit zbraní... :-) 75% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $23,159,305Tržby Celosvetovo $80,000,000║ __Famózne dielo, čo dokáže v niektorých momentoch svojou nosnou témou vyraziť dych! __Brad Bird natočil niečo tak živočíšne silné, že to prekonáva všetko čo som mohol doteraz vidieť v rozprávkovom žánry. Jedným slovom sa to dá označiť ako Fenomenálne! /100%/ ...tak toto pokorilo všetko čo som doteraz videl z kreslených a CGI rozprávok "Neuveriteľné dielko!" -film, ktorý zaradím do mojej Top 10 a moc zaslúžene, toto mala byť jasná Oscarová záležitosť, nie ako kreslený film ale v hlavnej kategórii pre najlepší film roka 1999 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ač mě výtvarné pojetí nenadchlo, bylo staromilsky přelíbezněné, příběh za zhlédnutí stojí. Jsou to padesátá léta jak vyšitá - komiksy, brakové horory, studená válka, invaze z cizích světů, strach ze silného a nepochopitelného nepřítele odjinud. Výborně propojené s příběhem outsiderského chlapce bez otce a bez kamarádů, který si najde spojence v železném obrovi, co plní jeho přání, zapojí ho do dobrodružství a je jeho ochráncem. Takového otce by chtěl každý kluk. ___ I když dějová linka není nijak překvapivá a přináší mnohé už stokrát viděné, jako například podlého muže z vlády, který nemá žádné pochopení pro malé kluky ani pro velké roboty, obsahuje mnohé dojemné momenty včetně možná poněkud přepísklého závěru, kdy se vražedná zbraň sama rozhodne, čím chce být. To by právě v padesátých letech ve filmu asi možné nebylo. Tehdy se vše řešilo: Buď my nebo oni. Tohle nese poselství: Společně! /22. 12. 14./ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní film o megarobotovi dobrákovi, co ho chtěj kokoti lidi zničit. 50. léta jsou tam perfektně vykreslená. V kavárně hraje Elvis, v novinách lidi děsí rudá hrozba a v televizi černobílé vraždící mozky s chapadly. Samotné sbližování chlapečka s robotem i jejich blbnutí je nápadité a konec dojemný. Prostě obří filmová nádhera. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Aby počítačově generovaný robot vypadal jako kreslený, technici vyvinuli program, který nepatrně "třásl" konturami robota. Dosáhli tak stejného efektu jako u přirozeně nedokonalých rukou kreslených animací a obraz robota tak dokonale splynul s kresleným okolím. (D3VIL)
  • První kreslený film, jehož hlavní hrdina je generován počítačově. (D3VIL)
  • Kent jezdí v Chevroletu Fleetmaster 1949. Auto, které si půjčí, je 1954 Oldsmobile 98. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama