Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (374)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

E.T. v plechovém barelu.. Kombinace klasické a počítačové animace, dojemný konec a hlavně důkaz, že v jednoduchosti se skrývá síla, což chytrý pták Brad dobře ví. Nápadem za všechny peníze považuji zasazení příběhu do období brakových komiksů, ohřívající se studené války, komunistické paranoie a hrozby atomového holocaustu, neboť současnost by Železného obra připravila o veškeré kouzlo. „I´m not a gun..“ ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

v době, kdy už byl na světě Příběh hraček, Život brouka či Mravenec Z, natočil Brad Bird tento neprávem pozapomenutý klasický animák o přátelství mezi obrovským železným robotem a malým klukem, který zároveň nese možná trochu ohrané poselství o tom, že lidstvo má zpravidla tendenci reagovat na něco neznámého automaticky nepřátelským způsobem.. hned je mi jasné, odkud čerpali inspiraci tvůrci Jak vycvičit draka :) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ač mě výtvarné pojetí nenadchlo, bylo staromilsky přelíbezněné, příběh za zhlédnutí stojí. Jsou to padesátá léta jak vyšitá - komiksy, brakové horory, studená válka, invaze z cizích světů, strach ze silného a nepochopitelného nepřítele odjinud. Výborně propojené s příběhem outsiderského chlapce bez otce a bez kamarádů, který si najde spojence v železném obrovi, co plní jeho přání, zapojí ho do dobrodružství a je jeho ochráncem. Takového otce by chtěl každý kluk. ___ I když dějová linka není nijak překvapivá a přináší mnohé už stokrát viděné, jako například podlého muže z vlády, který nemá žádné pochopení pro malé kluky ani pro velké roboty, obsahuje mnohé dojemné momenty včetně možná poněkud přepísklého závěru, kdy se vražedná zbraň sama rozhodne, čím chce být. To by právě v padesátých letech ve filmu asi možné nebylo. Tehdy se vše řešilo: Buď my nebo oni. Tohle nese poselství: Společně! /22. 12. 14./ ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Koukali jsme na to se synem a líbilo se nám to, i když zase ne tolik, abychom u toho oba neusnuli a nemuseli to pak nakoukávat ještě jednou. Není tady až tolik humoru jako obvykle v Pixarovkách bývá, na druhé straně je to hodně 50s, včetně správně slizkých vládních agentů. Robot je velký sympaťák a člověk mu intuitivně dost fandí. Celkově ale film, který zkouknete, ale už se k němu asi nevrátíte. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádná běžná masová záležitost pro ty, kteří ucvrkávají nad Madagaskarem nebo třeba Mravenční polepšovnou. Původně Simpsonovými vycepovaný Brad Bird (dneska válí s novým Ethanem Huntem) se léta páně 1999 pochlubil slušným animákem, plným nápaditých kousků. Ačkoliv disponuje nepříliš originálním příběhem, může se pyšnit velmi zajímavými jednotlivými scénami, které jsou na „dětský“ film nadmíru inteligentní a vlastně úplně jiné, než na které jsme byli od předešlých kousků třeba od Disneyho zvyklí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Hogarthova matka jezdí v Chevroletu 3100 Pickup z roku 1950. (D3VIL)
  • Když Hogarth poprvé ukazuje Robotovi komiksy se Supermanem, v pozadí můžeme slyšet úvodní píseň k Supermanovi z roku 1941. (D3VIL)
  • Když se Robot podívá přes kopec v Rockwellu, napravo od Měsíce můžeme zahlédnout pohybující se hvězdu. Jedná se o družici Sputnik. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama