Reklama

Reklama

Naděje až do konce

  • angličtina Keeping the Faith
Trailer

Obsahy(1)

Vladimír byl masérem české fotbalové reprezentace. Potetovaná rebelka Jára pracovala jako kuchařka. Alena byla laborantkou na patologii a Tomáš rozvíjel kadeřnickou praxi. Dnes je spojuje nemoc ALS - amyotrofická laterální skleróza. Léčba neexistuje. Průměrná délka dožití po stanovení diagnózy je 2-5 let. Časosběrný dokument o nemocných a o těch, kteří se o ně starají, je strhujícím příběhem plným humoru, lásky a odvahy užívat si života. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele

Amyotrofická laterální skleróza. Svině, která se nedá léčit. Progresivní onemocnění, kdy ztráta mozkových buněk způsobí nemožnost ovládat svaly v těle. Do pár let zeslábnou natolik, že se člověk nemůže hýbat ani mluvit. Média o ALS četně informovala zejména v souvislosti s onemocněním u slavných, internetem už téměř před deseti lety proběhla masivní kbelíková kampaň, přesto povědomí o nemoci i možných cestách pomoci mezi širší veřejnost není zdaleka vysoké. Časosběrný dokument nabízí příběhy čtyř pacientů – dvou mužů a dvou žen, kteří si vyslechli verdikt, který dokonale a navždy změnil život jim i jejich blízkým. Nejvíc zaujme (i mediálně nejvíc profláknutý) bývalý fyzioterapeut a lektor jógy Vláďa (možná dost i díky manželce Denise), který hodlal jít ve stopách Stephena Hawkinga, kterému predikovali pár let přežití, ale zvládl víc než čtyři dekády. ()

*CARNIFEX*

všechny recenze uživatele

Prakticky “nehodnotiteľné”, respektíve neviem ako sa k niečomu takémuto objektívne postaviť, čo skritizovať, poprípade vyzdvihnúť. Kto nezažil, nezažíva - ťažko pochopí. Za mňa veľmi nepríjemná záležotosť, lebo v tom “žijeme”. Nedokázal som to dopozerať, nedalo sa i keď som veľmi chcel .. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Časosběrný dokument o čtyřech lidech postižených fatální nemocí známou pod zkratkou ALS je natočený a sestříhaný s citem. Ukazuje, jak se s tímto postižením žije, a že potřebujete oporu rodiny a přátel, protože ústavy s pečovatelskou službou u nás existují pouze pro lidi z věkové kategorie 60+. Naděje je tedy pouze v názvu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Amyotrofická laterální skleróza (ALS) je progresivní nervosvalové onemocnění, které postihuje motorické nervové buňky (tzv. motoneurony) v mozku a míše. Pokud tyto motoneurony nefungují nebo odumřou, mozek nedokáže ovládat svaly. Ty postupně slábnou a atrofují. Pacient nakonec zůstává paralyzován, většinou při úplném zachování psychických a mentálních schopností. Léčba v době uvedení filmu neexistovala. Nevíme, proč nemoc vzniká, neznáme rizikové faktory, netušíme, co ji spouští. Neumíme předpovědět ani průběh nemoci. U některých pacientů postupuje velmi pomalu, u jiných naopak rychleji. Průměrná délka přežití po stanovení diagnózy je dva roky až pět let. Mezi „slavné nemocné“ s ALS patřili např. vědec Stephen Hawking nebo politik Stanislav Gross. Dokument Naděje až do konce však vypráví o čtyřech obyčejných lidech a jejich neobyčejných životních starostech. (Česká televize)

Reklama

Reklama