Reklama

Reklama

Černočerná tma

  • USA Pitch Black (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během letu po odlehlé cestovní trase dojde k nehodě a osobní loď se čtyřiceti pasažéry je nucena nouzově přistát na planetě, kterou zvolí počítač jako tu nejvhodnější. Již během přistání většina pasažérů zemře. Přežije jen malá skupina poněkud nesourodých pasažérů. Pilotka Fryová, pár civilistů, žoldák Johns, který převáží do vězení vraha Riddicka, jenž má zvláštní schopnost vidět ve tmě. Všichni se vydají hledat vodu. Cestou míjejí kostry obrovských zvířat a dojdou až na starou geologickou základnu, kde objeví záchrannou loď, s kterou by mohli z planety odletět. Když jeden z trosečníků zmizí, Fryová se spustí do jeskyně a najde tam už jen jeho ostatky. Planetu totiž obývají létající masožravé příšery, které útočí jenom ve tmě, protože je světlo odpuzuje. Postupně zjišťují, že nestvůry vylézají z podzemí jen při zatmění místních sluncí. Jednou za 22 let postihne planetu totální zatmění. Ten den se blíží... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (735)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak velký a furt se bojej tmy?" Až se jednou probudím v černočerné tmě na planetě plné hladových potvor, tak si frajersky nasadím černé brýle, provokativně se usměju a ustřelím si palici, abych jim moc nechutnal. Tedy pokud nebudu mít vyleštěné bulvy, srandu ze smrti a hlášku pro každou příležitost jako Riddick. Ten mě moc bavil, ale byl na to sám. Ti ostatní fungovali pouze na principu stále se zmenšující skupiny lidí a mě až tak moc nebaví odhadovat, kterého z nich nechají scénárista s Bohem přežít a kterého sežrat. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé nízkorozpočtové scifi, ktoré začína byť zaujímavé a napínavé až od druhej polovice, presnejšie po zatmení. Atmosféra sa vydarila a celá cesta v tme k raketoplánu bola pekne napínavá. Trochu škoda, že sa v úvode veľmi nevenujeme tomu, kde sme, prečo tu sú tri slnká, koľko je tam v ďaka tomu stupňov atď.... V.Diesel i R. Michell do filmu zapadli, ale ostatné postavy boli dosť herecky nevýrazné, čo trochu strháva body. Bolo by zaujímavé vidieť, ako by si s podobnou témou poradil napr. taký Cameron, Scott alebo ešte lepšie tvorca Districtu 9- Neil Blomkamp. Dobre finančne dotovanému remaku by som sa nebránil. Viac peňazí, silnejšie obsadenie, a to by bola jazda.... 70%. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Pitch Black" jsem poprvé sledovala, aniž bych o filmu měla sebemenší informaci. Bylo to velmi příjemné překvapení - kombinace sci-fi, akce a horroru, žádné přemrštěné speciální efekty, jen hutná atmosféra a napětí. K tomu slušný, ikdyž nijak světoborný scénář, obstojné herecké výkony, ne zrovna kladný hlavní hrdina a žádné šetření hrdinů vedlejších. Přes určitý punc béčkovosti patří "Černočerná tma" mezi to nejlepší, co žánr nabízí. 85% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastický sci - fi béčko. Na nic si nehraje, a ukazuje nám, že i s malým rozpočtem se dá udělat spousta věcí. Hercí skvělí, Vin Diesel je zmetek k pohledání, skvělá práce se světlem a tmou ("extremely bad timing"), výborný nestvůry a zajimavá hudba (byť samostatně neposlouchatemná, vyjma hlavního motivu). Film se stal Kultem zcela zaslouženě. Černočerná tma je skutečně kvalitní filařské dílo, o jeho mladším bratříčkovi už se to bohužel říct nedá. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film si ma získal okamžite, ako som ho prvý krát videla v kine, na jeseň roku 2000. Má v sebe omnoho viac psychológie, než sa na prvý pohľad zdá a zaujímavým spôsobom rozoberá v bežnej civilizovanej spoločnosti potlačované pojmy ako pud sebazáchovy a "silnejší prežije". Okrem toho šikovne odhaľuje zákutia ľudských charakterov v krízovej situácii. Milujem Čiernočiernu tmu a antihrdinu s charizmou Riddicka. Žiadny zloduch nie je viac "cool" ;-) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Počas havárie, keď loď narazí na povrch planéty, by kvôli výraznému zníženiu rýchlosti mali veci vo vnútri letieť dopredu. Namiesto toho letia opačným smerom. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 23 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na některých DVD (region 2) se objevil hodinový bonusový filmeček Into Pitch Black (2000), který vypráví o nedávné minulosti hlavní postavy Riddicka (Vin Diesel). (Malabar)

Související novinky

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

Diesel oznámil čtvrtého Riddicka

13.02.2023

Zatímco Vin Diesel mluví o rodině a čelí novému nepříteli v čerstvých ukázkách na desátý díl již mírně utahané série Rychle a zběsile, myslí herec a producent bokem i na svoji druhou významnou… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Legendy o slavných návratech

Legendy o slavných návratech

14.08.2009

Dnes si dáme tři drby, které jsou natolik zajímavé, že je neobejdeme i navzdory vysokému faktoru kachnovitosti. První tvrdí, že Bryan Singer by rád režíroval celovečerák Battlestar Galactica. Někdy… (více)

Reklama

Reklama