Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Halifaxová díky psychologickému profilu, který vytvořila, odhalí osobnost mnohonásobného vraha žen. Najít proti němu důkazy a usvědčit ho je však dalším úkolem…  V Melbourne řádí masový vrah. Premiér státu vytvoří speciální vyšetřovací tým pod vedením inspektora Christofidese a k jeho řízení přizve z hlavního města detektiva Colea, proslulého drsnými metodami, efektivností a nekompromisností. Halifaxová vypracuje psychologický profil pachatele a jako nový člen týmu upozorní na fakt, že frekvence vražd se zrychluje - a záhy také dochází k další, už osmé vraždě. Pachatel nezanechává stopy, ale vždy svým obětem ustřihne vlasy a nalíčí je speciálním americkým divadelním make-upem. Při jeho nákupu je však zadržena žena - pětadvacetiletá tulačka Frances. Navíc pro její obvinění nemají policisté v rukou žádný důkaz. Zdá se, že vyřešení případu je v nedohlednu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Kosir 

všechny recenze uživatele

Pětka se sice víc než odpovídá balanci s "opravdovým uměním" (příště už nebude), nicméně nutno uznat, že seriál jde skutečně nad průměrnou úroveň žánru. Trochu bych ho přirovnal k novácké Expozituře, která má ovšem pevnější kostru (provázanost, vývoj v čase). Soubor je více fragmentální, avšak nespojuje ho pouze osoba hlavní hrdinky. Jednotlivé příběhy mají napětí a gradaci. Nápaditost však není úplně vyrovnaná, takže postupem času autoři začali tak trochu vařit z vody. Je to ovšem pochopitelné, geniální neomylnost patří spíše do americké produkce. Jistou slabinou, aspoň pro mne, byl nepřesvědčivý nástin sexuálního života psychyatričky, takový plochý, jakoby narychlo naroubovaný, aby se neřeklo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní krimi seriál, všechny díly jsou napínavé, popřípadě i napínavé jako kšandy... Navíc, snad díky tomu, že to není z USA, ale z Austrálie, nejsou policajti a vyšetřovatelé namachrovaní rambové ( a místo na hračičky s DNA se soustředí např. na výskyt holubího trusu... :-) Tento díl o dvojčatech, krásně zobrazující romantickou sourozeneckou lásku (až za hrob) jako náhražku za ne zcela ideálně provozovanou lásku mateřskou, je můj nejoblíbenější, proto dávám 100% Celkově si seriál zaslouží minimálně 80% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama