Reklama

Reklama

Noc racka

  • Japonsko Suna no kaori (více)

Obsahy(1)

Japonský barevný širokoúhlý film Noc racka natočil režisér Kacumi Iwauči podle povídky spisovatele Macutaró Kawagučino „Mořská panna“. Vytvořil psychologické drama lásky mladého chlapce k záhadné dívce, kterou kamarádi nazývají mořskou pannou. Teprve později se o ní dozví, že zabila svou sokyni v lásce. Film vrhá zajímavý pohled na život části dnešní japonské mládeže, v němž se podivným způsobem spojuje modernost s tradicemi, připomínající tradice starého japonského divadla Nó a Kabuki. Film je natočen v pomalém rytmu, tak typickém pro orientální kinematografii, zatímco scéna vraždy je sestřižena z krátkých a rychlých záběrů, které se často vracejí. Tím je dosaženo zajímavého psychologického účinku na diváka. Tato dramatičnost, projevující se i v některých dalších scénách, je působivým kontrastem lyričnosti milostného příběhu, v němž nechybí ani řada odvážných erotických sekvencí. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (4)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film Suna no kaori (v naší distribuci byl kdysi davno k nalezeni pod nazvem Noc Racka) popisuje pribeh lasky mladeho muze ke vdane zene s malym tajemstvim (jez ovsem vyjde behem filmu najevo). Samotny dej je protinan zprvu nesmyslnymy flashbacky, ale v prubehu filmu dostavaji smysl i ty. Bohuzel, film ma hodne pomale vypraveni, takže občas dost nudi... ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Velká nuda, u které se dá pochválit jen velmi málo – snad jen to užití flashacků a flashforwardů, které dokáží přeci jen trochu prohloubit poměrně nezajímavý příběh. Celé je to takové o ničem a navíc se to ohromně táhne i přes relativně krátkou stopáž. Z principu tomu nemůžu dát úplně odpadové hodnocení, ale nadšený jsem teda rozhodně nebyl. Dávám 2* (3/10) z milosti. ()

Reklama

Reklama