Reklama

Reklama

Krev a víno

Trailer

Obsahy(1)

Bonvivánský obchodník s vínem Alex Gates ukradne se svým komplicem, zkušeným kasařem Victorem, diamantový náhrdelník ze sejfu milionářské rodiny. Až sem se dokonale promyšlený plán podařilo přesně naplnit. Potíže nastanou, když se klenot, který ukryje v bytě, náhodou ocitne v kufru, s nímž ujede rozzuřená manželka Suzanne se svým synem Jasonem. Oba lupiči dvojici pronásledují, ale získat ukradený lup zpět je téměř nemožné... Americký režisér Bob Rafelson (Malé životní etudy, Král z Marvin Gardens, Černá vdova) ve svém kriminálně laděném snímku navázal na nejlepší tradice černého filmu. Příběh současně představuje jakousi sondu do špatně fungující rodiny i všechny důsledky, jež přináší nedorozumění a nepochopení mezi jejími členy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aj tohle teda ujelo na všech cestách. Vína tam bylo mnohem míň než se během ve filmu dostalo do mě, ale to by byl ten nejmenší průser. Podstatný záser je, že mě to přišlo v duchu písničky "....a co děti mají s čím hrát", tady s ehodí mezi smečku nahrdelník a oni kolem toho tajtrdlíkujou jak janci, chvíli ho má ten, chvíli zase onen až to všechno začíná bejt úplně jedno. Když už tam J.Lo ukazuje svoje tělíčko, tak by každej slušně založenej divák čekal alespon dvě tři pořádný šukačky, je tam přece Jack Nicholson a ten většinou v těhle scénách umí zahrát první ligu, ale když zklamává i tahle část, tak já fakt nevím čeho se jako divák mám chytit, abych byl vyrajclej. Nevim, možná začátek filmu, Jacka mám vždycky rád, J.Lo je sexy, ale víc jak dvě hvězdy z toho prostě nevyvařím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejkoukatelnější pasáže filmu jsou ty, v nichž se objevuje Jennifer Lopez. Celkově jde ale skutečně jen o průměrný thriller s neoriginální zápletkou a standartními hereckými výkony, a to i ze strany těch největších hereckých hvězd (Nicholson, Caine). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný thriller. Trochu se divím, že tolik hvězd se upsalo, protože scénář mi nejpřijde zrovna nadprůměrný. Bohužel ani legendy Nicholson a Caine nepozvedli kvalitu na vyšší úroveň, naopak mi to přijde jako jeden z nejhorších výkonů jaký kdy Nicholson podal. Bob Rafelson jen potvrdil, že Brubaker a Malé životní etudy byly jen vyjímky v jeho jinak průměrné filmografii. Slabé tři hvězdičky...... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velké režisérské jméno, velké herecké osobnosti.. a přesto to nevyšlo. Krev a víno je skrz naskrz průměrná báchorka, která by moc ráda udávala tón noirovému žánru. Bob Rafelson nicméně tahá z průměrného scénáře alespoň něco. Přesto zůstala atmosféra i gradace děje někde na půli cesty. Nicholson je průměrný, i přesto to ale stačí na to, aby v hereckém ansáblu ostatní převyšoval. Zdatně mu nicméně sekunduje chrchlavý maník Caine, Jennifer Lopez zase uplatnila svůj nesporný půvab a mladičký Stephen Dorff výběrem rolí dokazuje, že svůj talent za poslední dvě dekády docela promrhal. Uvidíme, co se vyklube z oslavovaného Somewhere od Sofie Coppoly. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, proč zase tak nízké hodnocení? Pro mě je Krev a víno jasně čtyřhvězdičková záležitost. Film mi vůbec nepřišel nudný, banální nebo klišovitý. Ze začátku to tedy vypadalo, že mě bude rozčilovat dějová linie s Jennifer Lopez a Nicholsonovým nevlastním synem, ale nakonec se ukázalo, že i ona měla naštěstí svoje opodstatnění. Hercům těžko něco vytknout. Nicholson je přesně takový, jakého čekáte, a ani Caineův chrchlající, maniakální bouchač nemá nejmenší chybu. Postavte tyhle dva spolu před kameru, dejte jim do scénáře pár kousavých dialogů, a je to jasné. Ale nevím, nevím, kdyby jejich postavy hrál někdo jiný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, jehož největší devizou je jeho obsazení, ale ani po obsahové stránce to není nejhorší. Bob Rafelson ždíme z průměrného scénáře, co se dá a herci, spolu s tehdy ještě neznámou Jennifer Lopez, mu přitom vydatně pomáhají, ale běžný průměr se jim nepodaří překonat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečné a prakticky zapomenuté, ale díky silnému obsazení, dokáže zaujmout i dnes. Klasická, devadesátková, thrillerová jednohubka, kterou drží hlavně Jack Nicholson. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh současně představuje jakousi sondu do špatně fungující rodiny i všechny důsledky, jež přináší nedorozumění a nepochopení mezi jejími členy. Scénář : Nick Villiers a Alison Cross. Kamera : Newton Thomas Sigel. Hudba : Michal Lorenc ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Je to takové roztahané, bez spádu a bez atmosféry. Divák neustále očekává, jestli se tedy už jako něco stane, a ono pořád nic. Ze slabého podprůměru tohle dílko nevytáhnou ani pánové Nicholson a Caine. A už vůbec ne Jennifer Lopez, na kterou se sice dobře kouká, ale herecky je to nemastné neslané. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Nicholson je ako vždy vyborný,J.Lopez len na okrasu /nehrá len pozuje/ a preto dávam 1 hviezdu,ale ako sa hovorí z hovna bič neupletieš. A tým hovnom je tu scenár.Škoda tešil som sa. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nic viac, nez priemerny film z ruk priemerneho rezisera Bob Rafelson. Lopez zase potvrdila, ze je katastrofalna herecka a hrat nevie a Nicholsonov vykon bol len taky ..... priemerny ..... 43 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Priemerný krimi thriller. Videl som to v puberte a keby tam nehrala Jennifer Lopez tak si to nepustím, vtedy som bol do nej blázon. 5/10 ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný thriller, pre niekoho možno nudnejší, no ja som sa dobre pobavil. Mňa dej nenudil, nevidel som žiadnu zbytočnú scénu, hlavne teda kôli prítomnosti Nicholsona, Caina, Lopezovej a Dorffa. Herci nezahrali zrovna výnimočne, ale aj tak sa je na čo pozerať. Ja film odporúčam, myslím, že je nadpriemerný. Záver je perfektný, hrajú aj emócie. Dávam veľmi silné 3*. 70% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Naplánovat krádež diamantového přívěsku je hračka. Stačí k tomu pokojská pracující v domě boháčů, dobrá znalost personálu okolí domu, jelikož tam dodáváte víno a často tam jezdíte, pak už se to zdá být hračkou. Ono se ale vždycky s něčím nepočítá- náhoda je blbec a lidský faktor sviňa. Tak se to nakonec všecko hrozně zamotá. Tohle není film o geniální loupeži, ale o tom, jak to bývá doopravdy. Holt peníze ještě nikoho nikdy šťastným neudělaly. Scénář je trochu kostrbatý a herci ani nemají moc co hrát, nicméně Nicholson a Caine mají prostoru dost a jejich vztahu je taky věnováno nejvíc času. Jennifer Lopez je zcela toporná, Dorff překvapil svým civilním výkonem. Průměrný film o průměrných lidech. 60% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi stupidní příběh ala krimi s nadprůměrnou kamerou. Nebýt Lopezové, která tu hraje docela dobře a ještě lépe vypadá, tak by to byl vážně odpad. ()

Reklama

Reklama