Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooklynské ulice rozpálené letním sluncem jsou často jedinými svědky divokých potyček gangů. Dva bratři, Leon a Bobby, a jejich gang jsou známí široko daleko tím, že bojují proti drogám, protože jejich bratr se před několika lety předávkoval. Jsou rozhodnuti udělat cokoliv, i kdyby to mělo znamenat smrt. Vždycky se totiž najde někdo, kdo jejich snažení krutým způsobem ohrožuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Poněkud trapná snaha o >trendy< retrofilm ala padesátá léta. Rádoby drsná mládežničina, u které máte pocit stokrát viděného, plná žánrových klišé a... Vlastně - celý tenhle film je jedno velké klišé. Herci sice hrají jak o život, ale přesto má divák pocit, že jde o hovno. Asi za to může scénář, či co, o pseudomoderní kameře snímající celé to marné snažení ani nemluvě... A tak nakonec trošku ocenění snad zaslouží podařený výběr krásně načančaných dobových auťáků a semo tamo nějaký ten dívčí kostýmek... ;-) . . . Scott Kalvert zkrátka není ani F.F. Copolla ani Valter Hill a i ty >příběhy z Brooklynu< se již objevily na plátnech kin daleko lepší. Takže jedna hvězdička za tu >divoce< prázdnou rutinu a druhá snad jen právě za ty dobové kulisy a reálie. Trošku málo na pošetile očekávanou >krevnatou< filmařinu... :-/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Režisér Scott Kalvert toho za svůj život moc nenatočil. Jenom pár videoklipů a dva filmy. Ten první film (Rváčův deník) se mi líbil hodně. Čekal jsem, že tohle bude něco v podobnym duchu, ale tohle je fakt po všech stránkách naprosto průměrný drama o rozhněvaných mladých mužích, který se všichni pořád z nějakýho dost těžko pochopitelnýho důvodu rvou s nějakou jinou partou rozhněvaných mladých mužů. Docela se povedla ta atmosféra 50. let a zaujalo mě i herecký obsazení, kdy se v menších rolích mihnul třeba Johnny Knoxville nebo Debbie Harry. Naopak se mi nelíbilo, že do tohoto retro filmu občas hraje metalová muzika, která se sem hodí asi stejně dobře jako dechovka do Terminátora. Jinak je tragikomický, že Brad Renfro tady hraje největšího bojovníka proti drogám a nakonec se o pár let později ufetoval sám. Je to takovej film na jedno zkouknutí, kterej nenadchne ani neurazí. Ale těch filmů z Bronxu z časů dávno minulých se natočily mraky a tenhle mezi nima snadno zapadne. ()

Baldachýn 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně natočený film patlající dohromady všechny americké retrosnímky z 50. let, jaké si dovedete představit. Dorff a Fairuza Balková slušně hrajou, ale Rumble Fish ani West Side Story z toho neudělaj'. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh, ktorý sa naším kinám vyhol, čo možno považovať za sklamanie. Na DVD i videokazetách mal však priestor aspoň na čiastočný úspech, už len pre svoje zaradenie do žánru retrofilmov, ktorých sa príliš veľa v súčasnosti nenatočí. V tomto príbehu vás 50.roky minulého storočia a príhody gangov zamestnajú natoľko, že zabudnete že sa pozeráte na b-čko. Všetci hrajú minimálne chválitebne, pričom niektorí z tohto začlenenia vyčnievajú a sú výborní. Divoká krv je stominútové retro s jednoduchým príbehom a solídnou atmosférou. Túto jednoduchú story píše sám život a je jasné, že hoci nie je úplne jednoduchá, jej zložitosť nemusí byť príliš vysoká. K Scorseseho eposom má ďaleko, ale pre bližšie porovnanie by však mohli poslúžiť snímky ako Príbeh z Bronxu (1993) či Spáči (1996). ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi šikovný film poctivým režisérom. Herci hrajú dobre. Príbeh je jednoduchý ale zaujímavý. Retro atmosféra tomu pomáha. 6/10 ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Smichejte West Side Story, Pomadu a Romea s Julii, odeberte pisnicky a mate Divokou krev... Neni to spatny, ale jednou stacilo... 8/4/2021 60% ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Film o partě mladých kluků, kteří si hrají na drsňáky, ale všichni z nich mají srandu a věčně jim dávají nakládačku. Pokud jsem na konci čekal, že to všem nandají, spletl jsem se. ()

Lisnikus 

všechny recenze uživatele

přesně dávám za pravdu tomcovi, a vzhledem k tomu kolik jsem od té doby viděl hoven tak rozhodně patří k té vrchní polovině mých filmů.... ()

Reklama

Reklama