Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Historioidní obdoba Byl jednou jeden život. Pravda - tenhle kousek je původní, ale zase ne až tak dobrý jako následovník. Ale jinak jde o celkem vyrovnané seriály - oba jsou velmi poučné a to zábavnopu formu. Dodneška mám v hlavě zaseklej díl o renesanci a to jsem to viděl jen jednou - fakt se podle toho skoro dá učit se :) ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jako malý jsem měl tento seriál velmi rád. Když jsem jej nyní s odstupem viděl znovu, tak se mi leccos připomněl. A překvapila mě jistá nevyrovnanost dílů. Některé jsou zpracovány výborně, jiné už tak ne. Dalším, a to pochopitelným problém, je jistý frankocentrismus. Jinak za mě dobře použitelná školní pomůcka. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Už jenom za úvodní znělku, ve které si za zvuků nádherné Bachovy skladby během několika sekund projedeme všechno podstatné z vývoje člověka, jeho historie a dokonce i nastíněné budoucnosti, by si zasloužila pět hvězdiček. Naštěstí seriál tímhle nekončí a v dvaceti šesti epizodách nabízí krásný pohled na historii našeho druhu. I přes to, že je seriál určen hlavně dětem, se na něj rád podívám vždy a zas a v každém díle vždycky objevím něco, co mi uniklo nebo nějakou tu animátorskou chybičku. Nějaká zásadní chyba? Snad jen poslední epizoda, ta je docela divná, ale na druhou stranu je vždycky zajímavé podívat se, jak lidé v různých dobách tipovali svojí vlastní budoucnost. Byl jednou jeden člověk je zkrátka skvělý seriál, který by měl vidět snad každý. A jak jsem naznačil o trochu výše, je jedno v jakém věku! ()

sormelka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na sobotní rána, kdy jsem se vyplížila potichu z pokojíčku, v noční košili si sedla před televizi a vůbec mi nevadilo, že jsem vstávala tak brzo - vždyť mi dávali "Človíčka" ;-) Krásný seriál, který mne jako dítě jak zabavil tak něčemu přiučil. Určitě nejlepší z řady Byl jednou jeden... ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Tohle je způsob efektního a zároveň efektivního vyučování. Teď si zahraju na Žula Verna a prohlásím, že za sto let nebudou potřeba učitelé dějepisu. Pár dílů "Byl jednou jednoho člověka" by mohlo postačit. Stovky nezáživných hodin nudného vypravování o Břetislavech a Rastislavech by byly tytam a zábavnou formou by se do mysli mladých lidí vštípilo opravdu jen to podstatné. Což je asitak jedna třicetina z toho, co jsme se učili my. A třeba se dočkáme dalšího pokračování s názvem "Byl jednou jeden milovník literatury"! Kéž by... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama