Epizody(26)
Byla jednou jedna Země (E01)
Člověk neandrtálský (E02)
Šíření islámu (E08)
Karlovci (E09)
Doba Vikingů (E10)
Stavitelé katedrál (E11)
Marco Polo a jeho cesty (E12)
Stoletá válka (E13)
Renesance (E14)
Španělské zlaté století (E15)
Alžbětínská Anglie (E16)
Zlatý věk spojených provincií (E17)
Velké století Ludvíka XIV. (E18)
Petr Veliký a jeho doba (E19)
Století osvícenství (E20)
Amerika (E21)
Francouzská revoluce (E22)
Jaro národů (E23)
Ach, ta zlatá doba (E24)
Bláznivá léta (E25)
Byla jednou jedna země... a zítra? (E26)
Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)
Změna hodnocení ze **** na **. Asi jsem si to spletl s Životem, protože tohle je hodně chabé. Zhuštěné informace vychrlené jedna za druhou, ale blíže se jim nic a nikdo nevěnuje, je to jak nějaké zrychlené shrnutí učiva za minulý měsíc během pěti minut - zbytek dílu zabere většinou třískání po hlavách několika hlavními postavičkami mezi sebou a přejíždění a kopání do nohou, což ale nemá vůbec nic společného s vyprávěním historie. Je vidět, že v Životě se už autoři naučili, jak to dělat. ()
Byl jednou jeden člověk... a ten stvořil seriál o sobě a o své minulosti. Ten člověk musel být génius, protože stvořil další dílo, které němá v seriálech obdoby a jako už třikrát mu teď tleskám za odvahu přivést do světa televize něco víc než obyčejný seriál pro děti. Opět to přesáhlo mé očekávání a zase jsem s radostí nad dobře obětovaným časem hleděl na kreslené postavičky, kterým nechyběl vtip, nápad ani příjemná poučnost. ()
Z celé série Byl jednou jeden je tenhle můj nejoblíbenější. Tohle je prostě nadseriál pro děti, protože nejen si dokáže získat dětskou pozornost, ale dokáže dotyčného skvěle zabavit i pobavit. Dokonce, i teď v dospělosti bych se na to klidně podíval. Velice naučné, skvěle se na to dívá, a skvělá hudba:) ♪♫ Jasných 5 ***** :) ()
Pravdepodobne nejzabavnejsi serial ze serie Byl jednou jeden, ale stejne jako v pripade ostatnich, i tady se najdou nejaky ty chyby. Tohle je vlastne prvni Barilleovo serial a trosku asi jeste hledal styl. Misty je totiz animace takova divna a krome znamejch charakteru tu jsou vsemozny xichty, obcas, asi z duvodu usetreni casu se postavy nebo pozadi nehejbou, i kdyz by treba meli, obcas tu jsou do deje dany zabery nebo fotky realnejch veci a zabavnost/pouceni je taky dost nevyvazeny, zatimco v nekterym dilu do vas behem peti minut nahusti informaci, ze se to neda pamatovat, jindy celej dil postavy jen tak blbnou a clovek pomalu nevi, co ze to maj predstavovat a o co ze to jde. No a dalsi problem, kdyz pominu fakt, ze to je hlavne zamereny na francii, coz se ale dalo cekat, pride mi, ze nekterejm i treba mene dulezitejm vecem je venovano strasne prostoru a pak tu spousta jinejch, taky dulezitejch veci, chybi a nebo jsou v rychlosti shrnuty treba behem jedny minuty. Obcas se k necemu sice v dalsim dile tvurci vrati, ale preskakovani v case je misty drobet neprehledny. Ale i kdyz to vypada, ze jsem celej serial pekne zkritizoval a nelibil se mi, tak to neni pravda, libil se mi hodne, je perfektne zabavnej, misty mi pripominal Asterixe a neco jsem se precejen dozvedel a zapamatoval a to si 5* zaslouzi. ()
''Byl jednou jeden...'' je rozhodně nejlepší dokumentární série, jaká kdy byla natočena. Vědomosti jsou nám podávány zajímavou a zábavnou cestou, neboť vše je vloženo do poutavého animovaného příběhu. Byl jednou jeden člověk je spolu s vynálezcem ta zajímavější čast, Život se mi líbil jen když jsem byl menší a pořad sledoval v Jů a Hele... ()
Photo © Altaya

- Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)