Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Tohle je způsob efektního a zároveň efektivního vyučování. Teď si zahraju na Žula Verna a prohlásím, že za sto let nebudou potřeba učitelé dějepisu. Pár dílů "Byl jednou jednoho člověka" by mohlo postačit. Stovky nezáživných hodin nudného vypravování o Břetislavech a Rastislavech by byly tytam a zábavnou formou by se do mysli mladých lidí vštípilo opravdu jen to podstatné. Což je asitak jedna třicetina z toho, co jsme se učili my. A třeba se dočkáme dalšího pokračování s názvem "Byl jednou jeden milovník literatury"! Kéž by... ()

sormelka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na sobotní rána, kdy jsem se vyplížila potichu z pokojíčku, v noční košili si sedla před televizi a vůbec mi nevadilo, že jsem vstávala tak brzo - vždyť mi dávali "Človíčka" ;-) Krásný seriál, který mne jako dítě jak zabavil tak něčemu přiučil. Určitě nejlepší z řady Byl jednou jeden... ()

Reklama

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že skvělý animovaný seriál, a to hlavně pro děti, kdy jednotlivé díly plní účel jak zábavný, tak naučný. To, že se v tomto seriálu rozebírají různé fyzikální či chemické zákony obecně, se hodně seriál věnuje lidskému tělu. Myslím si, že by to ocenil kromě dítěte i člověk, který nemá chuť na vyloženě odborné dokumenty točené za účelem ,,pochopit své tělo" a pochopit různé vědy. Tento animovaný seriál je opravdu nejen pro děti a co si z dětství pamatuji, seriál je udělaný opravdu tak, jak má být... Vždy si z toho něco odnesete a i dospělý člověk pochopí, tak ve skutečnosti některé věci fungují, o nichž třeba ani nevěděl... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Změna hodnocení ze **** na **. Asi jsem si to spletl s Životem, protože tohle je hodně chabé. Zhuštěné informace vychrlené jedna za druhou, ale blíže se jim nic a nikdo nevěnuje, je to jak nějaké zrychlené shrnutí učiva za minulý měsíc během pěti minut - zbytek dílu zabere většinou třískání po hlavách několika hlavními postavičkami mezi sebou a přejíždění a kopání do nohou, což ale nemá vůbec nic společného s vyprávěním historie. Je vidět, že v Životě se už autoři naučili, jak to dělat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden člověk... a ten stvořil seriál o sobě a o své minulosti. Ten člověk musel být génius, protože stvořil další dílo, které němá v seriálech obdoby a jako už třikrát mu teď tleskám za odvahu přivést do světa televize něco víc než obyčejný seriál pro děti. Opět to přesáhlo mé očekávání a zase jsem s radostí nad dobře obětovaným časem hleděl na kreslené postavičky, kterým nechyběl vtip, nápad ani příjemná poučnost. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama