Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Tohle je způsob efektního a zároveň efektivního vyučování. Teď si zahraju na Žula Verna a prohlásím, že za sto let nebudou potřeba učitelé dějepisu. Pár dílů "Byl jednou jednoho člověka" by mohlo postačit. Stovky nezáživných hodin nudného vypravování o Břetislavech a Rastislavech by byly tytam a zábavnou formou by se do mysli mladých lidí vštípilo opravdu jen to podstatné. Což je asitak jedna třicetina z toho, co jsme se učili my. A třeba se dočkáme dalšího pokračování s názvem "Byl jednou jeden milovník literatury"! Kéž by... ()

fanda_filmu 

všechny recenze uživatele

Vynikající animovaný seriál o lidských dějinách!! Naprosto božský dabing, mám rád depresivní témata (což lidské dějiny rozhodně jsou!) a historii + tok času, takže smutný komentář dějin je pro mne naprosto nepopsatelným zážitkem!! Jen bych chtěl vytknou ty trapné příběhy Petra a spol... (nevadí mi nápad, že jsou lidské životy stejné ve všech věcích, to je poměrně silné téma, ale to dětinské zpracování) Ano je to seriál určený dětem, ale vadí mi že to znamená, že si pak snímek nevychutnám na plno... :((( ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Historioidní obdoba Byl jednou jeden život. Pravda - tenhle kousek je původní, ale zase ne až tak dobrý jako následovník. Ale jinak jde o celkem vyrovnané seriály - oba jsou velmi poučné a to zábavnopu formu. Dodneška mám v hlavě zaseklej díl o renesanci a to jsem to viděl jen jednou - fakt se podle toho skoro dá učit se :) ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z celé série Byl jednou jeden je tenhle můj nejoblíbenější. Tohle je prostě nadseriál pro děti, protože nejen si dokáže získat dětskou pozornost, ale dokáže dotyčného skvěle zabavit i pobavit. Dokonce, i teď v dospělosti bych se na to klidně podíval. Velice naučné, skvěle se na to dívá, a skvělá hudba:) ♪♫ Jasných 5 ***** :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Změna hodnocení ze **** na **. Asi jsem si to spletl s Životem, protože tohle je hodně chabé. Zhuštěné informace vychrlené jedna za druhou, ale blíže se jim nic a nikdo nevěnuje, je to jak nějaké zrychlené shrnutí učiva za minulý měsíc během pěti minut - zbytek dílu zabere většinou třískání po hlavách několika hlavními postavičkami mezi sebou a přejíždění a kopání do nohou, což ale nemá vůbec nic společného s vyprávěním historie. Je vidět, že v Životě se už autoři naučili, jak to dělat. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama