Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jako malý jsem měl tento seriál velmi rád. Když jsem jej nyní s odstupem viděl znovu, tak se mi leccos připomněl. A překvapila mě jistá nevyrovnanost dílů. Některé jsou zpracovány výborně, jiné už tak ne. Dalším, a to pochopitelným problém, je jistý frankocentrismus. Jinak za mě dobře použitelná školní pomůcka. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Z celé série Byl jednou jeden je tenhle můj nejoblíbenější. Tohle je prostě nadseriál pro děti, protože nejen si dokáže získat dětskou pozornost, ale dokáže dotyčného skvěle zabavit i pobavit. Dokonce, i teď v dospělosti bych se na to klidně podíval. Velice naučné, skvěle se na to dívá, a skvělá hudba:) ♪♫ Jasných 5 ***** :) ()

Reklama

Iroquois 

všechny recenze uživatele

Mnozí zde vyzdvihují klady, dovolil bych si upozornit na zápory - je to místy zmatené, roky létají tak rychle, že to dítě školou povinné nemůže vůbec vstřebat. Komentář tak rychlý, že je občas nezachytitelný nebo nesrozumitelný, příběhy animáků někdy nepochopitelné - spíš je to legrační, než aby to mělo smysl. Vše je tak nějak polovičaté - to důležité proběhne v mžiku nebo vůbec, to nedůležité se rozpitvává. Podotýkám, že jsem viděl jen tři díly, tudíž je toto hodnocení ne zcela objektivní. Přesto neznám seriál, který by zachycoval dějiny světa, proto ty 3 hvězdy...jinak bych dal slabé 2. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Slabšie 4  Určite nie tak dobre spracované a tak poučné ako Bol raz jeden život. Kvalita jednotlivých dielov dosť kolíše, vo viacerých dieloch je množstvo vaty, ktorá nie je ani zábavná, ani informačná. Ďalším neduhom je, že po takejto vate potom často príde chrlenie informácií v rýchlom slede, ktoré nedokáže spracovať ani dospelý, nieto ešte dieťa. Tiež tie fóriky sa dosť opakovali a keď Svalovec tresne päsťou Prašivca po stý krát, to už snáď nemôže pobaviť ani tých najjednoduchších divákov. Ale dosť bolo kritiky, aby to nevyzeralo, že sa mi seriál nepáčil. Naopak, chválim tvorcov, majú moje uznanie za záslužnú činnosť, a to vzdelávanie detí zábavnou formou. Takýchto diel a ešte v takej kvalite veľa nie je. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

90 %??? Ale tak to hádam nie ;) Síce som aj ja na tejto edukatívnej rozprávke vyrastal a je to naozaj pekná a náučná cesta za dejinami ľudstva v jednoduchej animovanej podobe vhodnej pre deti, ale zas nič také svetoborné to nie je. Pre detské oko diváka to naozaj odporúčam, ale predsa len som z toho akosi už vyrástol :) A okrem toho, nechytá sa to na Bol raz jeden život. 75 % ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama