Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasika... Musím přiznat, že jsem na ní naprosto zapomněla, ale hned při prvních obrázcích se mi zase osvěžila paměť a vzpomněla si, jak jsem jako malá s nadšením zírala na pobíhající bílé krvinky a podobnou havěť v těle :-). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější seriál o lidském těle, o to se snad nebudeme přít. Výtvarníci celého cyklu Byl Jednou Jeden... by si zasloužili Řád Čestné Legie, ale Život je přece jen unikátní. Proč? Vzpomínáte si na makrofágy? A na ledviny? A na neurony? Vše zpracované hezky srozumitelně a přitom celkem reálně. Genialitka... STO PROCENT NAVŽDY!!! PS: Ta DVDčka, co se teď vydávají, jsou předabovaná a titulní znělka je taky jiná. Zlatý TV-rip:) Důležitý je přece obsah, nikoliv forma;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Edukativní charakter tohoto počinu je nezanedbatelný, ale sami nejspíš uznáte, že když vám je něco podobného, dle nejlepší tradice metody Ludovico, nedobrovolně pouštěno kdykoliv nemá kantor (a ne nutně biolog) náladu a sílu vyvíjet vlastní činnost, musí nutně dojít k vypěstování slušné averze. Slovo "základka" a jednoduchá animace Života mi pomalu splývá v jeden celek. Obzvlášť v neoblibě mám epizodu Trávení, viděnou přinejmenším čtyřikrát. Děkuji, už jsem zasycen... do konce života. Zajímavé komentáře: Mr.Pumpkin, Nuf, SharpChick ()

T2 

všechny recenze uživatele

Výborní nápad spraviť o ľudskom tele kreslený seriál kde je všetko vysvetlené formou akú pochopí aj dieťa, moc poučné. Vidieť že aj Francúzi vedeli točiť prv aspoň kreslené seriály na úrovni, o dnešnej dobe škoda hovoriť. /85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O lidském těle se může člověk ( a hlavně dítě) naučit hodně už v raném věku a tento seriál, který opět (tentokrát ne v rámci dějepisu a historie, ale spíše zdravovědy, když už se pohybujeme na poli základní školy) překračuje hranice a neskutečně pohodlně učí aniž by to divák vnímal, protože se maximálně baví. Doufám, že tento seriál někdy vyjde na DVD, protože jeho zakoupení je to nejlepší, co může rodič udělat pro své dítě a bez jediné pochybnosti nechat dítě ať sleduje nejpoučnější seriál v historii televize. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nejlepší, nejpoučnější a zábavný animovaný seriál o lidském těle. Jako dítě jsem hltal spousty encyklopedii a dokumentu prakticky o všem, lidské tělo nevyjímaje. A tohle byl skutečný skvost! Poučné, originálně pojaté, no prostě rulezz.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Táto veta pravdivá je, život skrýva rôzne taje.“ Veľmi dobrý francúzsky dokument vo veľmi netradičnej forme kresleného seriálu, vďaka čomu je všetko (choroby, zlomeniny, obrana organizmu) podané jasne, zreteľne, logicky a veľmi ľahko pochopiteľne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, popravde receno, jako malymu se mi to libilo vic, ted uz tam vydim naky ty chyby na krase. Prvni asi dva nebo tri dily mi prislo, ze tvurci nejak jeste nemohli vychytat ten spravnej styl a ty epizody jsou takovy nijaky a nevtipny. Pak se to samozrejme perfektne rozjede a az skoro do konce je to parada. Posledni zase asi 4 epizody mi naopak prislo, ze uz jsou drobet zbytecny, jakoby tvurci uz nemeli o cem povidat. Coz ale neni pravda, protoze mi prislo, ze tu spousta veci neni vubec zminena a na nektery organy a podobne se uplne zapomnelo. Jinak co se tyce animace, ta je sice jednoducha, ale fakt perfektni a prijemna. Dalsi drobna vytka je ke zpracovani jednotlivejch epizod. Obcas to je bezchyby, skvele vyvazenej humor a vyuka. Jenze nekdy to je obcas prehnany, sice hromada vtipku, ale infomacni hodnota skoro nulova. A zase naopak jindy, skoro zadnej vtipek, desne pojmu a clovek se pak ztraci. Navic, kdyz tvurci obcas i pres jasne dany tema epizody melou pulku dilu o necem jinym. Taky mi trosku vadilo, ze obcas je vickrat pouzita ta stejna animace a to kolikrat ne jen v ramci jednoho dilu. A posledni vytka, misty stereotypni hudba. Ted to vypada, ze sem serial desne sprcal, ale tohle se tyka jen par epizod a neni to nic strasnyho, pres co by se clovek neprenes, ve vysledku to je porad nejlepsi vzdelavaci serial o lidskym tele a asi jedinej, na kterej se kouknu bez donuceni a rad. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál jsem fakt milovala. Je tak poučný a zábavný. Ve svém oboru rozhodně nemá konkurenci. Encyklopedie mě nebavily, ale Byl jednu jeden..život jsem hltala, aniž bych vlastně věděla, že se něco učím. A dodnes si spoustu pamatuji. Zajímavé pro všechny generace. Naprostý originál! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

zábavný a poučný pohled do lidského těla na všechny jeho obranné mechanismy a mnoho, mnoho gangsterů, které chtějí tento nejpromyšlenější trezor vyloupit a zničit.. Invaze následují invaze ale statečné bílé krviny a jeden děda stojí v první řadě perfektně fungující obranné linie a zachranují, co se jen dá.. Prostě klasika, stejně dobré pak jsou i další série z řady Byl jednou jeden... Francouzi zas jednou ukazují, že je není radno podcenovat. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Teprve v posledních měsících jsem u nás doma zaznamenala zvedající se kurz sledovanosti těchto DVD, byť jsem je kupovala někdy před osmi lety. Pohádkovou formou vyprávěná věda o našem těle. Zrovna pouštíme sekci o oběhové soustavě. Jeden by i vysvětloval sám jak to uvnitř běží, ale je zde hrozba přehlcení informacemi víc, než je nutné. Bude lepší, když to někdo udělá za mě a formou, která je vhodnější a navíc pobaví. To bylo zaprvé a zadruhé je to jeden z veleoblíbených seriálů mého dětství. A za třetí, když jsem promítání přerušila se slovy "běž nakrmit psa a kocura", tak to bylo hned "nééé, nech mi to taaaam!!! Ještě jeden dííííl, mamiii, prosíííím" :-)) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající kreslený seriál, který jsem jako malý přímo hltal. Ze série BYL JEDNOU JEDEN... podle mě i nejlepší. A jakže to říkal Komenský? "Škola hrou!" ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jednoducho, nenápadno, príjemne mi tento seriál ako malému vtĺkal do hlavy základy fungovania ľudského organizmu a doteraz si kopec vecí pamätám. Sto krát lepšie ako škola. Smekám. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dokonalá a funkční Schola ludus v praxi a ze série "Byl jednou jeden..." jednoznačně to nejlepší. Nepamatuji si jediný orgán, co by mě nudil. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem ten seriál miloval, navíc ve mě vzbudil zájem o lidské tělo a i jsem se nějakou dobu chtěl díky němu stát doktorem. Nedávno jsem se k němu vrátil a pustil si pár dílů a zjistil, že i jako dospělého mě pořád hodně baví. 10/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ale z toho dílu, kde strašlivé zubní kazy stanujou mezi zubama a čekaj na příležitost zbíječkou provrtat můj zoubek jsem měla ještě dlouho noční můry. ()

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama