Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Naranyan 

všechny recenze uživatele

Pal čert pár nepřesností. Lepší vědět něco než nic a nenásliných způsobů jak zaujmout malé děti a něco je krapet přiučit je velmi velmi málo a Byl jednou jeden je jedním z nich. Víte, můžete nadávat, proč sakra cpát už malým dětem do hlavy něco, co není zcela "košér". Já mám na to velmi prostou odpověď. Hlavně ať dětský mozek pracuje s poznatky, vědomostni, NĚJAK, libovolně jak, hlavně ať se něco děje (samozřejmě to nemyslím ad absurdum tedy že bychom cpali dětem do hlavy vyložené kraviny, což se zde rozhodně neděje). Dopřesnění či korekce nabytých vědomostí v budoucnu je nabíledni. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden… vynálezce je třetí řada slavné série se stejnými názvy Byl jednou jeden… od Alberta Barillého. Jako ty předcházející i tahle řada je skvělá. Po obecných dějinách a lidském těle se tentokrát ponořila do známých vynálezů naší společnosti. Opět nás vzala na výpravu od dávných časů až po současnost a nahlédla i optimisticky do budoucnosti. Sledovali jsme Vynálezce společně s dětmi a není moc animovaných seriálů, na které bychom se společně těšili a líbil se dospělým i dětem. Jde o zábavnou formu poučení pro děti a osvěžení paměti pro dospělé, kteří se občas mohou také dovědět nějakou tu novou zajímavost. Celé je to jasné, srozumitelné, vhodně animované… zkrátka jde znovu o maximální hodnocení a jen dodám, že nejsem zatížen žádnou nostalgií z mládí. Tuhle řadu jsem viděl až teď. Jako další nás čekají Objevitelé a už teď se těšíme. ()

Reklama

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dlouho nedívala na tenhle fenomén, ale vzpomínám, jak mě to jako dítě bavilo, ale bohužel jsem si do dějepisu nic nezapamtovala, takže to bylo vlastně na nic, ale ne :D moc jsem tenhle seriál milovala a můj taťka byl rád, že se dívám na něco rozumného. Nedovedu si odhadnout, zda bych i dnes tímhle animovaným seriálem nepohrdla, ale určitě bych nezměnila názor 5*. Fascinující :) " Byl jednou skvělý seriál: BYL JEDNOU JEDEN VYNÁLEZCE ". ()

Phosphorus 

všechny recenze uživatele

Ako malí sme to s bratom milovali a pozerali dookola. Jednotlivé scény mám vryté do pamäti, takže každý návrat k tomuto seriálu sú pre mňa samé flashbacky na pohodové detské časy. Rovnako som to cítil zakaždým, keď sme neskôr v škole mali spomenutého niektorého z týchto velikánov. Ešte aj dnes sa mi pri počúvaní o niektorom z nich niekde v útrobách mysle vybavujú ich príbehy z jednotlivých epizód. A aj po rokoch sa k nim stále rád vraciam. Som si istý, že okrem čriepok vedomostí vo mne seriál teda vzbudil pozitívny a priateľský prístup k týmto témam. Za mňa jeden z najlepších z celej Bol raz jeden... franšízy. Jediné, čo sa dá vytknúť sú občasné faktické nezrovnalosti a neobjektívny pohľad na niektoré historické osobnosti a udalosti. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně vysoká laťka co by zato jiní dal...Viděl jsem jen tak náhodou díl věnovaný geniálnímu fyziku Albertu Einsteinovi a zíral jsem jako ná-ctiletý školák-tolik info. od jeho narození až téměř po jeho smrt, to v jiném naučném nebo poučném dětském cyklu jen tak nenajdete. Opravdu efektivně zpracovaná podívaná v kostce nejkoskovatější..Samozřejmě že seriál může taktéž posloužit i jako vynikající a efektivní školní pomůcka. Nikdy jsem to neměl možnost to dokoukat úplně celé, ale i tak ten jediný díl mi postačí k tomu abych tento cyklus hodnotil poměrně a zasloužile vysoko.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama