Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Moly 

všechny recenze uživatele

Děti (tedy i já) se hravou formou učí o všem možném i nemožném v průřezu několika sérií "Byl jednou jeden...". Dle mého geniální nápad s milou animací a úvodní znělkou. Důležité je, že i ten nejmenší prcek ihned pochopí, že Archimédes byl ten hodný a naopak poťouchlý rádce jakožto zrzavý skrček je zlý, zlý, zlý. Vděčná náplň hodin matematiky a chemie. Díl o Mendelovi se mi vryl do paměti už jako malé. Dostala jsem chuť na hrášek. ()

Azog 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem se díval na série Byl jednou jeden... a moc mě to bavilo. Naučil jsem se spoustu zajímavostí zábavnou cestou. ()

bond77 

všechny recenze uživatele

Vynikající animovaný seriál pro ty, co se chtějí něco dozvědět o slavných vynálezích a jejich vynálezech. ()

Falco.araea

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jediná věc, kterou si pamatuju z fyziky z nižšího gymplu. Pan profesor, když nevěděl, co s námi, pustil nám Byl jednou jeden vynálezce, takže Einsteina, Sklodowskou nebo Newtona bych vám mohla odříkat nazpaměť. Škola hrou! (Jenom je trochu škoda, že jsme se nenaučili nic jiného) ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle seriály (nejen vynálezce) moc rád, ale zrovna u vynálezců mi vadí dvě věci: Přílišná idealizace, která bije do očí zejména u Edisona a hlavně Forda, a potom, že Nikola Tesla nemá svůj díl. Asi nemá cenu ptát se proč tomu tak je. ()

greymon 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takto: Velmi poučný kreslený seriál a doporučuji ho všem. Těch 5 hvězdiček si tento seriál zaslouží a kdo chce se něco dozvědět tak doporučuji tento seriál. Je velmi poučný a i já sám jsem se dozvěděl velmi cenné informace o vynálezech a minulosti. DOPORUČIJI VŠEM dětem i dospělým. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Nemáte radi fyziku? Tak sa tešte aspoň na hodiny, na ktorých pozeráte toto (a ak nepozeráte, tak sa nečudujem, že ju nemáte radi). ()

spaca888 

všechny recenze uživatele

Dodnes při zkouškách v dějepisu těžím z poznatků které mi tento seriál dal. Ať už to jsou poznatky ze staré Číny, či Amstrongův let na měsíc. Velký obsah informací a k tomu zábvně zpracovaný! ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad, který je udělaný jednoduše a má hezký kreslený vizuál a ještě k tomu vzdělává. Hodně chválím Francouze za celý cyklus Byl jednou jeden... je prostě bezvadný. Hodnocení: 100/100. ()

fleshbekr86 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden - ŽIVOT byl úžasný, je to čirá nostalgie z dětství, stejně jako ČLOVĚK. VESMÍR je nádhera, skutečná odysea, objevitel podobně, ale VYNÁLEZCE, to je nejvíc! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Teda Bol raz jeden život je klasika, ale toto pokračovanie ma normálne bavilo ešte o niečo viac. Barille sa touto sériou rozprávok stal naozaj nesmrteľným na poli kreslených filmov. Naozaj skvelo spracované poučné dielo, ktoré by sa malo púšťať na každej hodine fyziky či dejepisu. 5 hviezdičiek si to proste zaslúži. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Některé díly slabší, lehce zavádějící nebo příliš odbíhající od tématu, ale celkově si to pořád drží vysokou laťku. Jen jsem úplně nechápala změnu stylu hlavních postav (k horšímu) a některé nedodělky a také neustálé změny barvy vlasů jedné z postav. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Za prvé se mi líbí ta animace, za ruhé je to naučné a pro děti a za třetí se na to pěkně kouká. Ne všechny díly jsou úplně fajn, ale je dobře, že někdo něco takového točí. 80% protože ...život i člověk jsou poutavější. ()

Reklama

Reklama