Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... objevitel

(seriál)
  • Francie Il était une fois... les explorateurs (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Naučný francouský seriál pro děti a mládež seriál není na podivanou, ale je dělany pro zábavu ale i také učení. Seriál Byl jednou jeden Objevitel dokáže naučit i základy Dějepisu na základních školách. Viz. předešlé úspěšné série: "Byl jednou jeden člověk 1978", "Byl jednou jeden život 1986" a "Byl jednou jeden... vynálezce 1994". (Karlos80)

(více)

Recenze (66)

blondboss 

všechny recenze uživatele

No kto by, prosím Vás, nemal rád premúdrelého "pána Profesora" s dlhou bielou bradou a okuliarmi :) Táto séria je proste neprekonateľná...naozaj skvelé zobrazenie dejín ľudstva jednoduchým a hravým spôsobom vhodným najmä pre deti. Táto posledná séria síce mierne zaostáva za predošlými, ale nemožno jej uprieť zaujímavosť a pestrosť. Keďže nebola ukončená jednoznačne, došlo aj k vzniku nových sérií týchto animovaných filmov, ktoré síce prinášajú vedomosti o súčasných problémoch ľudstva, avšak kvalitou už výrazne zaostávajú. Albert Barille sa týmito rozprávkami zapísal do histórie a veľmi vkusne mu chytľavou hudbou sekundoval aj Legrand. Klobúk dole, páni. 80 % ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Práve sme to s dcérkou dopozerali dnes, ja som to nevidel nikdy, mojou srdcovkou bol Bol raz jeden život. Dopozerávame Bol raz jeden vesmír a Bol raz jeden vynálezca a potom ideme na Bol raz jeden život. Bola raz jedna planéta a Bol raz jeden človek asi už vynecháme, minimálne toho Človeka určite, Planétu možno pozrieme neskôr, tá môže dcérku naučiť nejakým veciam ohľadom ohľaduplnosti k planéte. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný vrchol a nedostižný král animovaných seriálů, který se snaží velmi příjemně a nenuceně děti naučit něčeho víc než jsou sprostá slova a nadávky. Za celou dobu co tento seriál sleduji a to klidně i v reprízách jsem nenašel jedinou chybu, kterou bych mu vytkl a jako celek na mě působí velmi vzdělaně a chytře. Místo učitelky na základní škole v hodinách dějepisu (vlastivědy:)) by byl rozhodně tento seriál mnohem užitečnější a pochybuji, že existuje dítě, které by mu nevěnovalo pozornost větší než té paní u tabule. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Objavitelia boli vždy pre mňa príjemným spestrením. Spracovanie jednotlivých osudov je nápadité , nevtieravé a nedostižné v množstve poznatkov , ktoré sa na vás nalepia. Seriál ponúka učenie hrou a sám o sebe je hodnotný , kvalitne sprecovaný a poctivo animovaný , animácia skôr oku lahodí než aby človek nad tým fíhal. Oceniť treba aj hudbu zo seriálu , ktorá sa podarila. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// +naučné, poutavé, dobré hudební znělky, velmi obsažné -snad jen, že mě každá část chytla až tak po deseti minutách/// Hned po Člověku, Životě a Vynálezci nejlepší série tohoto animovaného seriálu. Jeden by řekl, že to má sestupnou tendenci. No asi je to fakt, ale jak lze překonat první dvě "epizody" které i svým obsahem byly nejzajímavější. A možná i Vynálezce je o chlup zajímavější než Objevitel. Přesto si i tato čtvrtá série (když nepočítám Byl jednou jeden Vesmír a Byl jednou jeden Američan, které u nás vůbec nevysílali) drží svůj vysoký standart jak po stránce animace, tak i po stránce obsahové. Škoda, že nejnovější Byla jednou jedna Země takovéto úrovně nedosahuje./// Celkem 80%/// ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama