Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... objevitel

(seriál)
  • Francie Il était une fois... les explorateurs (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Naučný francouský seriál pro děti a mládež seriál není na podivanou, ale je dělany pro zábavu ale i také učení. Seriál Byl jednou jeden Objevitel dokáže naučit i základy Dějepisu na základních školách. Viz. předešlé úspěšné série: "Byl jednou jeden člověk 1978", "Byl jednou jeden život 1986" a "Byl jednou jeden... vynálezce 1994". (Karlos80)

(více)

Recenze (66)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný vrchol a nedostižný král animovaných seriálů, který se snaží velmi příjemně a nenuceně děti naučit něčeho víc než jsou sprostá slova a nadávky. Za celou dobu co tento seriál sleduji a to klidně i v reprízách jsem nenašel jedinou chybu, kterou bych mu vytkl a jako celek na mě působí velmi vzdělaně a chytře. Místo učitelky na základní škole v hodinách dějepisu (vlastivědy:)) by byl rozhodně tento seriál mnohem užitečnější a pochybuji, že existuje dítě, které by mu nevěnovalo pozornost větší než té paní u tabule. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ne tak poutavý jako třeba "Byl jednou jeden život". Všichni vynálezci se jim tam nevešli, někdy mohli nechat vynalézt i něco zajímavějšího a Cimrmana tam také nenajdete, ale určitě je to skvělá tečka za celou sérií. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil zrejme najpopulárnejší projekt "Bol raz jeden... život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ", ktorý sa venoval významným svetovým dejepisným udalostiam. Mne sa to páčilo, rád som to pozeral. **** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a poučný pořad pro děti. Naše generace to sledovala, ovšem pochybuji, že dnešní děti u toho dokáží v náporu počítačů, PSPček, playstationů a podobných věcí, nám tenkrát neznámých, vydržet. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, jak udělat školu hrou. Seriál má vysokou naučnou hodnotu, přitom je ale velmi zábavný. Měl by se ve školách promítat, místo nudných a nezajímavých vyučovacích hodin. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// +naučné, poutavé, dobré hudební znělky, velmi obsažné -snad jen, že mě každá část chytla až tak po deseti minutách/// Hned po Člověku, Životě a Vynálezci nejlepší série tohoto animovaného seriálu. Jeden by řekl, že to má sestupnou tendenci. No asi je to fakt, ale jak lze překonat první dvě "epizody" které i svým obsahem byly nejzajímavější. A možná i Vynálezce je o chlup zajímavější než Objevitel. Přesto si i tato čtvrtá série (když nepočítám Byl jednou jeden Vesmír a Byl jednou jeden Američan, které u nás vůbec nevysílali) drží svůj vysoký standart jak po stránce animace, tak i po stránce obsahové. Škoda, že nejnovější Byla jednou jedna Země takovéto úrovně nedosahuje./// Celkem 80%/// ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Oproti mnoha dalším animovaným seriálům pro mladší diváky se tento snaží i vzdělávat, a to se mu neobyčejně zajímavou a poutavou formou velmi daří... Tohle mě v dětství bavilo ještě více než "Byl jednou jeden život". Skvělá je úvodní znělka, dodnes si na melodii pamatuji. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět pěkný pokus o zajímavý nápad který já cením a chválím protože myšlenka je dobrá a naučná. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých najnovších seriálov z tohto cyklu pre deti. Objaviteľská encyklopédia a učebnica zároveň pre deti a mládež a dokonca dobré aj pre dospelých. Vždy to bol pre mňa zážitok, hlavne vďaka peknej animácii a informáciám. Nie je to síce jeden z mojich najobľúbenejších, ale aj táto objaviteľská séria má niečo do seba. ()

Reklama

Reklama