Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... objevitel

(seriál)
  • Francie Il était une fois... les explorateurs (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Naučný francouský seriál pro děti a mládež seriál není na podivanou, ale je dělany pro zábavu ale i také učení. Seriál Byl jednou jeden Objevitel dokáže naučit i základy Dějepisu na základních školách. Viz. předešlé úspěšné série: "Byl jednou jeden člověk 1978", "Byl jednou jeden život 1986" a "Byl jednou jeden... vynálezce 1994". (Karlos80)

(více)

Recenze (66)

Drom 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačilo, že ten chlupatej geront vynalezá kolo, ještě teď navíc objevil svět. Pašování drog v plnovousu už asi nenese jako dřív, protože tu máme sbírku pohádek a pověstí opěvující kdejakýho budižkničemu, kterej se kdy flákal po světě, nejlépe na cizí náklady. Tradičně v nich popisuje příhody svých oblíbených řeckých číňanů a čínských řeků. A samozřejmě nějakých těch francouzských neumětelů. Občas je přerušen jedním či více fakany ze svého dětského harému, ale protože frčí na nějaký zvlášť dobrý chemce, má odpověď na všechno a veselé si tak dál plácá svá rakovinou prolezlá játra. Všechno viděl, všude byl, brouk Pytlík hadr. Klidně bych se vsadil, že je syn těch dvou pomatených homosexuálů Bouvarda a Pécucheta, nebo alespoň vedlejší produkt jejich pokusů s kozou a ovcí. Nemá cenu se tu o tom nikdy neholeným důchodci s úchylkou na žáky prvního stupně více rozepisovat, posuďte na vlastní oči a uši sami, co všechno cpe dětem do hlavy, krevního oběhu a řitních otvorů. ...kozel, povídáš... ()

artuš 

všechny recenze uživatele

Pěkné volné pokračování Byl jednou jeden..., který opět není´ásilně představuje objevitele a jejich objevy. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Pro mne ne tak přitažlivé jako ostatní série, leč stále je patří mezi nezapomenutelné počiny a velmi příjemný nadprůměr. ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejméně oblíbená série z Byl jednou jeden... Z jednoduchého důvodu: Tohle na mě bylo v letech mého raného dětství prostě moc náročný... Takových jmen, míst a letopočtů.. A jak se teď na to tak koukám, tak polovinu těch lidí neznam do dneška... ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má rozhodně nejvíce slabých epizod z celé série Byl Jednou jeden..., avšak ani to nemůže srazit hodnocení pod 4* ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad, který je udělaný jednoduše a má hezký kreslený vizuál a ještě k tomu vzdělává. Hodně chválím Francouze za celý cyklus Byl jednou jeden... je prostě bezvadný. Hodnocení: 100/100. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Další z řady francouzských seriálů pro menší děti, ale i pro dospělé. Nyní budeme poučeni o slavných objevitelích... ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Zlé. Bol raz jeden život je výborný, ale toto sa nepodarilo... Pozeral som to len kvôli dielu o Martinovi Pinzonovi, ale tak prekrútenú históriu som ešte nevidel... blé. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

No kto by, prosím Vás, nemal rád premúdrelého "pána Profesora" s dlhou bielou bradou a okuliarmi :) Táto séria je proste neprekonateľná...naozaj skvelé zobrazenie dejín ľudstva jednoduchým a hravým spôsobom vhodným najmä pre deti. Táto posledná séria síce mierne zaostáva za predošlými, ale nemožno jej uprieť zaujímavosť a pestrosť. Keďže nebola ukončená jednoznačne, došlo aj k vzniku nových sérií týchto animovaných filmov, ktoré síce prinášajú vedomosti o súčasných problémoch ľudstva, avšak kvalitou už výrazne zaostávajú. Albert Barille sa týmito rozprávkami zapísal do histórie a veľmi vkusne mu chytľavou hudbou sekundoval aj Legrand. Klobúk dole, páni. 80 % ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Objavitelia boli vždy pre mňa príjemným spestrením. Spracovanie jednotlivých osudov je nápadité , nevtieravé a nedostižné v množstve poznatkov , ktoré sa na vás nalepia. Seriál ponúka učenie hrou a sám o sebe je hodnotný , kvalitne sprecovaný a poctivo animovaný , animácia skôr oku lahodí než aby človek nad tým fíhal. Oceniť treba aj hudbu zo seriálu , ktorá sa podarila. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět o významných meznících světových dějin, které jsou zasazeny do kontextu francouzské historie. Je ale škoda určité zkratkovitosti. ()

regin 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček dávám z celé série jen "Byl jednou jednomu životu" :-)... I přesto, že v některých dílech autorům všechno nevěřím (měli opravdu Vikingové v Grónsku takové podnebí, že jejich ženy mohly chodit v sukních a v krátkých rukávech atd.?), jsou jednotlivé díly dobře pojaté a všechno podstatné řečeno. ()

hiroito 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že není nic lepšího, nežli dětem zábavnou formou představit pád odvážných nebo chytrých lidí. ()

Reklama

Reklama