Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mladý a nezkušený, o to větší je jeho odhodlání. Začínající policista odmítá nechat vraha své kolegyně bez spravedlivého trestu... Zločin na hranicích je jeden z příběhů volné řady regionálních kriminálek rakouské televize. Rakouský veřejnoprávní vysílatel ORF oslovil Českou televizi s nabídkou natočit jeden díl cyklu v koprodukci jako samostatný, dějově uzavřený detektivní příběh. Česko-rakouský je nejen příběh, ale i herecké obsazení a prostředí pohraničních oblastí Linecko a Kaplicko. A tak vznikla spolupráce na detektivním příběhu, v němž se setká čerstvě penzionovaná rakouská policistka Grete s mladým českým policistou Standou. Při společném zásahu českých a rakouských policistů proti nelegální rave-party v pohraničním lese tragicky zahyne mladá rakouská policistka Johanna a záhadně zmizí český drogový dealer zvaný Sicilián. Standa vnímá smrt Johanny jako tragédii, protože byl do Johanny zamilovaný, a když se najde i Siciliánova mrtvola, dojde mu, že smrt jeho milované nebyla nehoda. Standův nadřízený zpochybňuje podezření mladého nezkušeného policisty, a tak se Standa tajně obrátí na bývalou rakouskou policistku Grete s prosbou o pomoc při pátrání. Grete správně vnímá nebezpečí, v němž se Standa ocitá, a důrazně ho odrazuje od dalšího postupu na vlastní pěst. Jenže Standa chce vraha vypátrat za každou cenu. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

BabyMilena 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka s nádechem humoru, nic pro náročného diváka, ale hodnocení jako odpad mě taky zarazilo, to mívají většinou počiny jako Love Island a podobné, tohle bych řekla, že nebylo o nic horší ani lepší než většina českých kriminálek, které člověk zhlédne a brzy zapomene ve stylu Policie Modrava, Stíny v mlze atd. Pravda, že si tvůrci moc nelámali hlavu s jazykovou bariérou, ale na to jsme asi víc citliví, protože se to týká našeho jazyka, je spousta jiných seriálů, které jsou kompletně předabované do češtiny a já přemýšlím, jak se spolu můžou domluvit, když jeden je třeba Arab a druhý Žid? Mnozí zřejmě čekali od česko-rakouské koprodukce něco víc, ale mě to pobavilo-hlavní vyšetřovatelé teta Gréta a český Standa-ty přece nejde brát úplně vážně a taky je člověk prostě musí mít rád. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zločin na hranicích je od počátku dost banální případ připomínající třeba jednu z epizod seriálu Big Ben, na kterém mimochodem scénárista Anton Maria Aigner také dělal. Dialogy jsou naprosto otřesné, řešení zápletky a celý průběh vyšetřování velmi chabý. Spojit rakouské a české herce do jednoho filmu odehrávajícího se na pomezí Rakouska a Česka nebyl zase tak špatný nápad, ale provedení je hodně slaboučké. Tvůrci jako by snad ani nechápali kudy se ubírá trend moderní detektivky a uchýlili se k materiálu 90. let. ()

Reklama

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Něco tak špatného jsem opravdu už dlouho neviděla. A to jsme si s tetou řekly, že si uděláme nedělní kino. Nějak jsem tušila, že to bude stát za psí štěk, ale co. A pak to začalo a nechápala jsem, na co se to dívám. To i my kdysi v dramaťáku bychom to zahráli lépe. Ale nechtěla jsem to vypnout, když jsem tetičce slíbila kino. Po nějakých 40 minutách si zašla o patro níž pro ani nevím co a po další čtvrthodině mi říká: "Baví tě to? Mě teda ne." Tak jsme to vyply. Když je něco, co má být dle ČSFD krimi/thriller, tak otravné a nudné, že člověka vůbec nezajímá, kdo je ten vrah, protože oběť je mu úplně volná, je něco hodně špatně. Úlety neřeším (když velitel českých policajtů sjede rakouskou policistku, která není jeho podřízená a její šéf jen tupě zírá apod.). Tu jednu hvězdu dávám jen za to, že jsem to nedokoukala do konce a není zrovna fér hodnotit film, který člověk neviděl celý. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Nápad na příhraniční seriál je docela dobrý, ale scénář bohužel nestačil ani na vesnickou rozkrádačku. Když už se něco takového podniká, mělo se nesjpíš těžit z rozdílů na obou stranách hranice a na nich stavět. Určitě šlo humor i napětí vytvořit právě tímto způsobem. Místo toho vtipné scénky obstarávalo nepojízdné auto a zaseknutá audiokazeta... A to je přeci jen málo. Jinak věty jako Marek je dobrý český policista, Jarda je výborný český kolega, mě asi budou strašit ještě pár dní, že Stando?:-). Maria Hofstatter mi přišla docela sympatická, i když jsem moc nepochopil, proč byla tak skvělou policistkou:-). Závěr mi pak připomněl takový Vichr z hor na Tarantinův způsob:-) 30% ()

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dementní scénář, u kterého jsem v podstatě od první minuty nepřetržitě nadávala, abych konec, kdy závěrečné originální rozuzlení viselo ve vzduchu minimálně 10 minut a odhadlo by ho tříleté batole, zoufale oplakala. Tolik emocí ve mně už dlouho žádný film nevyvolal.   Copak nemáme dost vlastních debilních scénáristů, abychom se museli dát do holportu s ještě blbějšími scénáristy rakouskými? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Českých Budejoviciach, Vyššom Brode, rakúskom Helfenbergu a Schwechate. (dyfur)

Reklama

Reklama