Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mladý a nezkušený, o to větší je jeho odhodlání. Začínající policista odmítá nechat vraha své kolegyně bez spravedlivého trestu... Zločin na hranicích je jeden z příběhů volné řady regionálních kriminálek rakouské televize. Rakouský veřejnoprávní vysílatel ORF oslovil Českou televizi s nabídkou natočit jeden díl cyklu v koprodukci jako samostatný, dějově uzavřený detektivní příběh. Česko-rakouský je nejen příběh, ale i herecké obsazení a prostředí pohraničních oblastí Linecko a Kaplicko. A tak vznikla spolupráce na detektivním příběhu, v němž se setká čerstvě penzionovaná rakouská policistka Grete s mladým českým policistou Standou. Při společném zásahu českých a rakouských policistů proti nelegální rave-party v pohraničním lese tragicky zahyne mladá rakouská policistka Johanna a záhadně zmizí český drogový dealer zvaný Sicilián. Standa vnímá smrt Johanny jako tragédii, protože byl do Johanny zamilovaný, a když se najde i Siciliánova mrtvola, dojde mu, že smrt jeho milované nebyla nehoda. Standův nadřízený zpochybňuje podezření mladého nezkušeného policisty, a tak se Standa tajně obrátí na bývalou rakouskou policistku Grete s prosbou o pomoc při pátrání. Grete správně vnímá nebezpečí, v němž se Standa ocitá, a důrazně ho odrazuje od dalšího postupu na vlastní pěst. Jenže Standa chce vraha vypátrat za každou cenu. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

V žánrovém zařazení chybí škatulka komedie, humorné momenty byly rozhodně povedenější, než ty rádoby vážné. I když je to víc rakouský než český humor, proto pro některé našince možná ne tak stravitelný. Stoprocentně televizní formát, orientovaný na seniorskou věkovou kategorii, která je vděčná za jakoukoliv estrádu. Rozebírat všechny nelogičnosti příběhu a nevěrohodné vykreslení jednotlivých postav asi netřeba. Zkrátka tohle se nesmí brát vážně a pak se na to dá i dívat. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

To jeden čeká po Marii Terezii trochu propracovanější dílo a dostane Místo činu: Dabingove studio. Na filmu mě nakonec nejvíc zaujalo, jak zbytečné bylo podobný scénář roubovat na preshranicni kriminálku. Vždyť nějaká hranice vůbec nehrála roli, český polda sbali rakouskou policajtku prý během výcviku a divak neví, jak se to mohlo vůbec odehrát, vždyť jsou to jiné sbory, jiné státy, jiné rodné jazyky...ani za vysvětlení to nikomu nestojí. Čeští policajti mluví stejně jako rakouští a opět bez vysvětlení, přitom Grete někde zkouší anglictinu... to je fakt divný. A hned v úvodu český policajt Pechlat vynada rakouské policajtce jako psovi, i když nad ní nemá žádné pravomoci... atd. S českými a rakouským realiemi se az na výjimky (neznámé piko) vůbec nepracuje, tam rakouskej policejní šéf dohaduje kšefty s českým dealerem jako by se nechumelilo a nikdo se neptá jak se vůbec našli,  dokonce ani proč ho teda nevaroval už před zásahem, když ho mohl prozradit. Do toho tam furt vypráví nějakej starej kapitán s hlasem Županiče, který skončí na konci s ostatními na Lipne, a i když je mimo, nechají ho řídit pro srandu lod? Vy jste to někdo celý pochopil? To radši dám ČT dvakrát tolik, než v neděli večer koukat na tohle. ()

Reklama

milos.bradik odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát jednu hvězdu, ale to je 20 % a to je hrozně moc. Film plný nesmyslných scén, hrozného chování a děsných herců. Proč ten vrah, který byl velitel policejního zásahu nevaroval chlapa, který pro něj dealoval drogy? Od toho se to celé odvíjí, potom už jen vraždí a vraždí a vraždí, až jej nakonec se slovy "Miluji tě!" zavraždí vlastní žena. Nechápu, jak se ten polda z doktora Martina propracoval z Beskyd k rakouským hranicím, ale tam všichni ti policajti vypadali stejně jako komisař Topinka. Ten, kdo napsal scénář má na policie pěknou pifku. Děkuji stačilo. ()

lazyman odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak hrozného jsem už dlouho neviděl. To byla neskutečná parodie na všechno... Nechápu proč českého policajta hraje Rakušák a české herce dabuje někdo jiný. To byl zločin na českého diváka a jen zírám, na co všechno se dají použít koncesionářské poplatky. Pak se nedivím, že ČT krachuje, šetřit se dá i jinak. Kdybych sledoval Policii Modrava, tak bych udělal líp, tam je alespoň hezká příroda... Doufám, že něčeho podobného budu pro příště ušetřen, a někdo kompetentní v ČT už tohle nedopustí (pokud tam někdo takový je). ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem náhodou v německé tv v hotelu; pro českého diváka to není. Je to klasická veřejnoprávní infantilita, co v Německu a Rakousku vytvářejí za velké rozpočty z poplatků a pak to perou do lidí. Je to prvoplánové, je to pomalé, je to nevtipné, ale je tam spoustu exteriérů, je tam míchání němčiny rodilých mluvčích, němčiny Čechů a češtiny. Dokoukal jsem to bezbolestně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Českých Budejoviciach, Vyššom Brode, rakúskom Helfenbergu a Schwechate. (dyfur)

Reklama

Reklama