Reklama

Reklama

Vrata do podsvětí

  • Kanada The Gate
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový horor Vrata do podsvětí zaujal ve své době diváky v amerických kinech vynikajícími speciálními triky natolik, že se po dlouho dobu držel na předních místech v žebříčku divácké atraktivity v USA. Jde o film určený mládeži i dospělým. Obyčejná Americká rodina v něm zažije neobyčejný víkend, děti totiž najdou na zahradě pootevřená vrata do podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

misterz 

všechny recenze uživatele

Detský fantasy horor ukotvený vo svojej dobe. Pred tridsiatimi rokmi to bolo určite niečo, hlavne svojimi perfektne zvládnutými vizuálnymi efektami, no teraz už film skĺzava len k častej nude a občasnej nostalgii, ktorej príčinou je hlavne pekná kamera zvýrazňujúca dobovú atmosféru 80. rokov. Za sklamanie to však nepovažujem, viac-menej som dostal presne to, čo som aj čakal. 55/100 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keby som to videl tak pred 20timi rokmi ako malý chlapec, určite by to na mne zanechalo ďalekosiahlejšie následky. A to myslím aj v tom dobrom zmysle slova. Snímok, ktorý by som kľudne mohol priradiť k osemdesiatkovým rodinným hororom, ale tento operuje s pomerne desivejšou atmosférou, ako jeho žánrový kolegovia. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Démoni, brána do podsvětí a celkový námět mě kdysi zajímaly, ale k filmu jsem se dostal až teď. No a je poznat, že je to primárně rodinný horor. Žádná krev, gore, nikdo neumře (i ten čokl na konci oživne). Vše se odehrává v jednom domě a na blízké zahradě, brána do podsvětí je obyčejná díra na zahradě, návod na boj s démony na metalové desce :-)) a než se film rozjede musíme přetrpět klasickou 80s představu o rodině. Navíc démoni jsou jacísi zakrslí pidižvíci. Přes veškerou kritiku je to v podstatě dobře natočené, efekty jsou pěkné (i když monstra působí dětinsky) v druhé půlce to má i celkem grády a finále je výborné. Jen mám pocit, že se z takového námětu dalo vytřískat mnohem víc než slušná rodinná zábava. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě utvrdil v předchozím přesvědčení - Tibor Takács umí skvěle natočit snové scenérie a zvládá hororovou atmosféru i začlenění klasických speciálních efektů, ale slabé stránky scénáře, zejména nicotná logika v chování postav, pod jeho rukama vyplouvají neskutečně na povrch. Měl jsem ten pocit u I, Madman a mám ten pocit i zde. Každopádně vidět Vrata do podsvětí jako malej, mám na to dneska určitě super vzpomínky. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ako mlade decko ma trailer na videokazetach od intersonicu k jednotke a aj pokracovaniu THE GATE strasil zo sna, ale zas taky horor to nebol. strasidelna amblinovka (dost z toho citit poltergeista) pre mladsich so stephenom dorffom v jeho prvej ulohe. potesia slusne "old schoolove" efekty ako i sympaticke obsadenie mladych hercov... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Stephen Dorff v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Logo smyšlené kapely Sacrifyx's, jejíž LPčko bylo ve filmu několikrát k vidění a sehrálo v něm nemalou roli, je ve skutečnosti logem existující thrash metalové kapely Sacrifice. Kapela stejně jako snímek pochází z Kanady. (destroy83)

Reklama

Reklama