Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pár dnů před Vánoci je sedmiletý Steven Stayner cestou ze školy unesen "reverendem" Kennethem Parnellem. Ten mu namluví, že je místní pastor a nabídne mu, že jej odveze domů. Poté chlapci namluví, že se jeho rodina odstěhovala a on se teď o něj má starat. Hned první večer Stevena sexuálně obtěžuje, což se opakuje i po dalších sedm let a dokonce ho, jako devítiletého, donutí vyspat se s jeho přítelkyní Barbarou. Když věznitel unese dalšího chlapce a potažmo mladší sexuální oběť, rozhodne se Steven jít na policii a pak se sledem událostí vrací ke své rodině, což pro něj není vůbec jednoduché...
Film byl natočen podle skutečné události. (shawshankk)

(více)

Recenze (5)

freddy 

všechny recenze uživatele

Děti jsou do velké míry bezbranná stvoření, která ještě nemohou dost dobře vědět, jak to na tomto světě chodí, a pokud navíc rodiče opomenou své dítě upozornit na to, aby se nebavilo s cizími lidmi a nechodilo s nikým cizím do auta, tak se nakrásně může stát, že jeden sedmiletý chlapec ve své dětské naivitě do nějakého toho cizího auta vleze a stane se tak obětí únosu ze strany úchylného pedofila a domů se na dlouhých sedm let vůbec nepodívá. Přesně tento příběh je zde k vidění a nutno dodat, že je to celé natočeno podle skutečné události. Jedná se z mého pohledu o velice zajímavý a atraktivní film, který si dokázal udržet mou pozornost po celou dobu a na který musím myslet i pár dní po jeho zhlédnutí. Je smutné, že se něco takového může stát, a ještě smutnější je zjištění, s jak směšným trestem tehdy mohl odejít od soudu takový pedofil, který unášel a dlouhá léta sexuálně zneužíval malé děti. Je dobře, že tento film vzniknul a že se mladý Steven nebál svůj příběh popsat, protože já jsem díky tomu bohatší o další vynikající filmový zážitek a zároveň chudší o iluze, že v Americe je (resp. bylo) soudnictví na lepší úrovni než u nás. Původně jsem se rozhodoval mezi čtyřma a pěti hvězdama, ale vzhledem k tomu, že nemůžu tento film i po několika dnech pustit z hlavy, tak uděluji maximální hodnocení. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na TV film vynikajúce spracovanie. A pritom nepotreboval ani explicitné zábery. Na tom nechutnom pedofilovi bol hnusný už len ten uslintaný pohľad cez okuliare. Skutočný príbeh, v ktorom je zobrazené všetko, od únosu, až po návratu po rokoch a súdnom procese. A ťažké zaradenie sa späť. Do spoločnosti i pôvodnej rodiny. Na rok 1989 a parametre, aký si film zvolil, to je veľmi príjemné prekvapenie. Samozrejme vizuálna stránka nie je ani zďaleka dokonalá. ()

Saj 

všechny recenze uživatele

Tahle rodina to teda nemá lehký, protože Steveho (RIP) bratr Cary je sériovej vrah z 99 v Yosemitu a čeká na popravu. ()

sadsammy 

všechny recenze uživatele

Jsem si riskla kouknout na film z roku 1989, což pro mě bylo velkým překvapením. Narazila jsem na tento snímek náhodou, když jsem koukala historku o nějakém jiném zmizení a zrovna v komentářích jsem uviděla název tohoto kluka a šla na to. Jelikož je to film do 2000 roku můžeme počítat se špatnou grafikou a efekty, ale samotný příběh byl ukazan tak dobře, že jsem si nemohla divit a rozbrečela jsem se. Je to velice smutně, že takové věci se stávají a existují zvláštní lidi a takoví cvoci, jak je tady. Malé dítě uvěří všemu, co mu řeknou dospělí, ale hlavně na tom je, že pak to dítě dostává trauma na celý svůj život a neví jak si s tím poradit. Žit dál jakoby tohle se nestalo se vůbec nedá, a zase důležitě je, že dítě s těmito problémy zůstane samo o sebe a se uzavře. Kdo mu pomůže a ukáže pak jak život může být krásný a naprosto jiný, když si zvykl na něco odlišného od normálu. Pro něj normální život je život s psychošem a malinkým pejskem. Ale dobré na tom je, že vždycky bude záchrana, nikdy člověk nezůstane s tím sam, najde se aspoň jedna duše a zachrání to malé dítě, které se schovává za touto kamennou tváři. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama