Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,526,677Tržby Celosvetovo $-║ poctivé béčko v zručnej réžii, zaujímavým obsadeným, z dobrým napätím, patinou okolia kde sa dej odohráva a s dejom čo pekne odsýpa /60%/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímků, kde hlavní roli hraje něčim zvláštní prostor (buďto izolovaný, omezený velikostí, zvláštnosti prostředí) bylo natočeno už mnoho a obvykle, pokud se k takovémuto filmu dostane zručný režisér, je o zábavu se slušnou atmosférou postaráno. Rozsudek noci se z tohto hlediska vydařil velmi dobře (ta chudinská čtvrt je vážně hodně dobrá) - takový mix Přepadení 13 okrsku a Lotrů Waltera Hilla. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělá night runaway s dobrým scénářem, atmosférou, výpravou, kamerou a obsazením, o jedné pánské jízdě, která se brutálně zvrhla. Skutečně to silně evokuje snímky ze 70. let zmíněné moviem a ti gangsteři měli být rozhodně hispánci nebo černoši jako v podobných, o rok starších Hillových LOTRECH, umocnilo by to ty naznačené třídní rozdíly. Nejlepší byla scéna na žebříku nataženém vysoko mezi dvěma střechami, po kterém musí hrdinové v jednu chvíli přelézt, aby unikli pronásledovatelům, a následné vyjednávání o život. Jednoduchý, strhujícím způsobem natočený nápad, u kterého se o mě pokoušel infarkt. Režiséra Stephena Hopkinse netřeba představovat, je to ten pán co nám během svých nejplodnějších let v první půlce 90. let přinesl kromě ROZSUDKU NOCI třeba druhého PREDÁTORA nebo ZDĚŠENÍ. Dobře na tom byl i můj oblíbenec Emilio Estevez, který ve stejném roce natočil ještě NABITOU ZBRAŇ 1 a POLICEJNÍ DOHLED. Na závěr se jako už u mnoha jiných levných, jednoduchých, ale výborných žánrových filmů, musím zeptat: proč se sakra něco takového netočí i u nás? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sjetí z dálnice vám někdy může zkrátit nejen čekání v zácpě, ale i pobyt mezi živými.. Béčko jako řemen, co si Sheenův brácha Emilio omotal kolem pěstí, aby se bránil ukecanému padouchovi Learymu, který mu chce šáhnout na život i ženu, se na rozdíl od ostatních filmů podobného ražení může opřít i o patřičně atmosférickou hudbu. Ať už jde o Silvestriho tóny, kdy čekáte každou chvílí Predátora v koženém kabátě, jak vybafne s Berettou v ruce z boční uličky, či dnes už legendární soundtrack "duetů", který je ve filmu na můj vkus docela málo využitý. Nejoblíbenější kousky z něj: Slayer / Ice-T 'Disorder' a Faith No More / Boo-Yaa T.R.I.B.E. 'Another Body Murdered' ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám nostalgické spomienky na tento film. Na strednej škole v tých časoch (90. roky) letel rap i metal a v tomto filme okrem výborne gradujúcej hudby Alana Silvestriho , ktorá v niektorých momentoch pripomína Predátora, zaznie mnoho perfektne skĺbených rapovo - metalových skladieb od známych interpretov. Pamätám si, že som ten soundtrack vlastnil a mali sme ho v škole napočúvaný. Film samotný je rovnako pekne vygradovaný, z obyčajnej zábavy sa to zvrtne v boj o život. Dej je napínavý , pomerne nepredvídateľný a v rámci normy vierohodný. Trochu mi tam vadila tá fanatická posadnutosť likvidovať svedkov vraždy. Bola tma, vraždu videli, ale identifikovať tváre by mohli asi veľmi ťažko. Celkovo veľmi slušný a napínavý thriller, ktorý preverí povahy i odvahu všetkých zúčastnených. 70%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Trojka věčných pubescentů a jeden zodpovědný taťka vyráží na tah, jenže neplánovaná změna trasy jim kapku zakvedlá s plány. Namísto sledování toho, jak si dvě almary v ringu snaží vzájemně vymlátit z hlavy rosol a zbytky chrupu, musí v chudinské čtvrti, vystřižené z nějakého postapo filmu, bojovat o vlastní životy. Jednoduchý, akční a plně funkční příběh, překvapí málo, pobaví slušně a kdyby byl prima soundtrack podpořen větší mírou reality a o něco věhlasnějším hereckým obsazením, mohla bych hvězdičky zaostřit o čtvrtý cíp... takhle zůstaly akorát trojúhelníčky. Ne, že by to pánové Estevez, Gooding jr., Dorff, Piven a Leary odehráli špatně, ale umím si představit údernější skvadru, s jakou bych děj skutečně prožívala. Zdejších 67% je imho dokonale přiměřených. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Slušná žánrovka se sympatickým obsazením. Ke konci uz to trochu drhlo, ale první hodině se rozhodně nedala upřít solidní atmosféra. Poctivá šedesátka. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ano, pánové, tak tudy cesta vede(vlastně vedla). Celkem banální litva se pánům nechutně zvrtne, kdo to nepoznal, že? Ovšem v tu chvíli jde pověstná politická korektnost do kopru. Parta afroameričanů honí jakési tupé, lehce zpité hejsky po fabrice....blbé? Ne, rozhodně jeden z nejvíc podceňovaných filmů...A to nemluvím o zcela geniálním soundtracku, který minimálně o 10 let předběhl svou dobu. Kombinace SLAYER+ICE T zabíjí (mimo jiné). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi když jsem to viděl v době premiéry, mě tenhle film dostal až svou vražednou atmosférou a nečekaně dobrým Emilio Estevezem. Prostě je to thriller, který chytne pod krk a hustě diváka dusí. To ale bylo kdysi dávno a od té doby jsem už na tento film nikde nenarazil. Určitě bych si ho dal znova, abych se přesvědčil, zda ztratil na své působivosti či nikoliv. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film se urputně snaží být ponurým thrillerem, pracujícím na principu bezmoci skupinky měštáků prchajících skrze ty nejodpornější místa neznámého nočního předměstí, jemuž by se i otrlý kriminálník raději vyhnul. Chybí mu ale režisérský cit, který by dokázal vsugerovat tísnivou bezútěšnou atmosféru a díky kterému by z filmu nebyla sice hezky temná, ale jen béčková honička partičky chlápků s tragicky nevýraznými zločinci. Je to škoda, protože ten scénář v sobě něco měl. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Na Judgment night jsem jsem se dlouho těšil, protože soundtrack k němu je víc než kultovní, ale film samotný moc snadno k sehnání není. Po shlédnutí musím konstatovat, že je to příjemnej akční thriller, který ve mě evokoval takový kousky jako Vysvobození nebo Strašáci. I tady je zhýčkaný "civilista" vystaven násilí ve svém nepřirozeném prostředí, a tak mu nezbývá, než přistoupit na pravidla hry a najít v sobě ztracenou animálnost. Zde je to sice zabaleno v popovějším kabátku, ale zase je zajímavé, že se vše odehrává skoro za rohem od domu a ne někde na vejminku v horách. Denis Leary je jako padouch v pohodě, ale možná trochu uhlazenej (vizáží), mezi jeho kolegy potěší P. Greene (alias Zed z Pulp f.). A teď už k o.s.t. : Opulentní písničkovej soundtrack, který svojí kombinací hard&heavy kapel s legendami rapu předznamenal éru "numetalu" a volně navázal na třeba Body count. Ač nejsem bůhvíjaký fanda ani na jedno, tak tohle byla ve svý době crossover bomba a zůstává vlastně dodnes. Kde jinde si poslechnout Cypress hill se Sonic Youth nebo Pearl Jam, Ice-T a Slayer, Faith no more + Boo Yaa tribe, Helmet+House of pain atp. atp. Bohužel ve filmu jich moc nezazní, ale to vem čert. Na tomhle modelu se později svezli tvůrci soundtracku ke SPAWNovi a také nabídli slušnou porci. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

práve počúvam soundtrack, ten je z inej dimenzie... film už ani neviem o čom bol, pamätám iba, že som zažil len málo takýchto veľkých kinametografických sklamaní... ()

Reklama

Reklama