Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh silného priateľstva medzi malým juhoafrickým chlapcom, ktorý príde o rodičov a černochom, ktorý ho začne učiť boxovať. Film sa odohráva v čase Aparteidu. Najkrajším momentom je zloženie spoločnej piesene o slobode, spojenej z viacerých nárečí, ktorá spojí všetkých zástupcov juhoafrických kmeňov vo väzení. (andykovac)

Recenze (11)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem, možno som cynik. Ale mne to celé okolo tej spoločnej piesne prišlo ako taký trápny humbuk, z ktorého nátlakovosť na city diváka priam kričala. Niektoré momenty zo života toho chlapca boli zaujímavé a emotívne pomerne silné, ale to len tak útržkovito. Celkovo to na mňa pôsobilo až príliš pateticky. Slabší priemer. 55/100 ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle bestselleru "The Power of One" Bryce Courtenaye. Společenské drama o slušné epické šíři, které popisuje život jednoho mladého Jihoafričana v letech 1930 -1948. Výborné mezinárodní herecké obsazení. Od pohledu zaujme především Morgan Freeman. Podle mého názoru ho zde poněkud zastuňují Sir John Gielgud a Armin Müller-Stahl. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý jen Morganem Freemanem, snahou o poselství, lokacemi a faktem, že jde o první film s Danielem Craigem. John G. Avildsen se marně snaží dosáhnout kvalit svých prvních filmů a stejně marně se snaží vymanit z pozice režiséra Rockyho. To by tak nevadilo, kdyby se mu podařilo Sílou muže divákům cokoliv sdělit. Nedaří se mu však ani to, a tak se chtě nechtě musel spolehnout na herecké obsazení, které mu alespoň trochu reputaci zachránilo. Už zmínění Daniel Craig s Morganem Freemanem si ukradli film pro sebe a jelikož Hans Zimmer je tentokrát nebývale nevýrazný, je film jen jejich. Už jsem viděl spousty boxerských filmů, Síla muže je první alespoň tím, že se odehrává v Africe. To ale ke kvalitnímu zážitku nestačí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zasazeno do 50.let 20.století, bilý jihoafrický boxer, jehož trenér a mentor je černoch, se zamiluje do dcery pro-aparteidního aktivisty............. Scénář - Robert Mark Kamen. Kamera - Dean Semler. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerny a nudny film o tom ako Morgan Volnomuz zacne ucit boxovat akehosi chlapca. Jedine, co stoji za zmienku je to, ze fil msa odohrava v Juznej Afrike za cias apartheidu, kedy tam vladla biela national Party of south Africa. Nic to neponuka, len premiestnovanie sa postav z bodu A do B, potom C, D, E ... a zase sa vratia do Bodu A aby si cyklus zopakovali. Kmenove napatia v Afrike je znacne, preto sa mi nezdala ani ta pesnicka na konci, bola prilis umela : 30 % ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Ďalší emotívny film z obdobia apartheidu v JAR. Každý jeden silný jedinec odhodlaný bojovať za zmenu spoločnosti je dôležitý pre vytvorenie kolektívneho povedomia a nastolenie lepšieho života. ... Dobrá myšlienka, no ešte lepšie prevedenie by tomu určite neuškodilo. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Minimálně za soundtrack. Tady se Hans opravdu vytáhl. Jo a právě tento film mu vykleštil cestu k jeho jedinému (?????!!!!!) Oscaru za Lvího krále. ()

Související novinky

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama