Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spartak Molodcov (Leonid Kuravlev), člověk velmi akurátní, který nenávidí jakýkoliv nepořádek, našel jednoho dne zpřetrhané dráty vysokého napětí. Tento stav samozřejmě nemohl přejít bez povšimnutí. Ale jak známo: žádný dobrý skutek nezůstane po zásluze nepotrestán. (Snorlax)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Perfektní situační a konverzační komedie s báječnou hudbou Maxima Dunajevského. Leonid Kuravljev je v roli nešťastného perfekcionisty skvělý. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Je štěstí najít pramen!"  Tak skvělá atmosféra a chytlavý rytmus tu pramení už od prvních minut díky ústřední písni a poté na ní navazujícím instrumentálním variacím z dílny Maxima Dunajevského. Prvních 15 minut je ještě vyloženě rozjezdových a i přes pár hezkých gagů jsem si ještě i pak chvílemi hledal cestu k „pramenu“ zdejšího humoru během jednoho zdánlivě rutinného dne pracovníka s pedantní úchylkou způsobivší neklid nad každou drobnou nástrahou, která by mohla vést k potenciálnímu úrazu... co může nastat pak, když mu do očí padnou přetrhnuté dráty vysokého napětí? Jak se začala točit komedie kolem jednoho místa na „nebezpečné“ louce poblíž silnice a na příslušných úředních místech, začal jsem se stále více bavit a to i díky skvělým hereckým výkonům, nejen na postu hlavní role v podání Leonida Kuravljova, ale také mnoha vedlejších postav, ať už šlo o pijanského tuláka (Georgij Vicin), ikonicky elegantního agenta (Tamaz Toloraya) nebo nejvyššího šéfa úřadu (Borislav Brondukov). Ironickou pointou je, že stejně perfekcionistická povaha, jakou trpí pan Spartak, v pozicích úředních činitelů přenesena do často až nesmyslně pedantní byrokrace, vězí rovněž za pramenem oné situace, která jednoho dne během cesty do práce tak zneklidnila „našeho“ hrdinu. Závěr pěkně završil nejdříve satirickou a posléze s dalším zvratem i tu groteskní rovinu. Příjemná komediální záležitost východních 80-tek. [80%] ()

Reklama

Reklama