Reklama

Reklama

Pipi Dlouhá punčocha

(seriál)
  • Švédsko Pippi Långstrump (více)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Na okraji malého městečka stojí vila Vilekula a v ní bydlí úplně samo devítileté děvčátko s vlasy zrzavými jako liška spletenými do copů, obrovskou silou, hlavou plnou báječných nápadů a srdcem tak velkým a dobrým, že by se do něj vešel celý svět. Její maminka je anděl a tatínek mořský vlk, kterého jednoho dne bouře smetla z paluby a teď je králem černošského kmene. Pipi má zvláštní zvyky. Například spí s nohama na polštáři a s hlavou pod pokrývkou. Pipi má opičku – Pana Nilssona, koně Alfreda, kufr plný peněz a dva věrné kamarády – Tomyho a Aniku a s nimi zažije velká i malá dobrodružství – například se popere s Benghtem – vyhlášeným rváčem v okolí, nebo si zahraje s policisty na babu – přičemž vylezou dokonce i na střechu.

Pipi Dlouhá Punčocha vznikla z příběhů, které Astrid Lindgrenová vyprávěla své dceři před spaním. Kniha se stala rychle velmi úspěšnou a udělala z Lindgrenové mezinárodně známou autorku. Kniha známé švédské autorky Astrid Lindgrenové vyšla už v roce 1949, ale dobrodružství snad nejpopulárnější dětské hrdinky byla zfilmována až po téměř dvaceti letech – a ještě mnohokrát potom. Úspěch prvního filmu způsobil, že kromě televizního seriálu byly natočeny ještě dvě pokračování (Ahoj, Pippi a Pippi v zemi Taka-tuka). V roce 1987 vzniká americký remake Nová dobrodružství Pippi Dlouhé punčochy. I když byl první film dán na index i ve Švédsku (pro individualistickou vzpouru hlavní postavy), nic to nezměnilo na desetiletém vítězném tažení díla po celém světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Milé poukázání na to jak se svět dospělých liší od světa dětí, a vyprávění o tom jaká dobrodružství můžete jako dítě zažít, zvlášť když se vedle vás nastěhuje dcera pirátského kapitána, kterou nesvazuje žádná škola a podobné formalizující zbytečnosti. Ale mezi námi - už jako dítěti mi Pippi svými "moudry" pěkně lezla na nervy:) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem jsem tuto roztomilou rusovlásku s dvěma culíky neuvěřitelně žral, také jsem chtěl dělat různé skotačinky tak jako ona, nechodit do školy, mít pro sebe jen tak celou vilu Vilekulu, penízky po otci pirátovi mořském vlku, a především tu úžasnou medvědí sílu a bláznivé nápady. Švédská spisovatelka Astrid Lindgrenová opravdu uměla pohladit na duši ,především dětské diváky, s kouzelnou fantazií napsal neuvěřitelně silnou knížku, která vyšla již v roce 1949 a prodává se dodnes. Filmové příběhy se jí myslím alespoň v tom zásadním na míru vyrovnají jsou přirozené a to je hlavní. Nevím jestli to zrovna bylo v tomto prvním celovečerním filmu o Pippi. Ale nejvíce se mě právě líbil ten díl s piráty, ale ten byl tuším buď samostatný a nebo právě v tomto seriálu. Jak říkám příběhy s Pippi byly poté zfilmovány ještě mnohokrát, ať už v úspěšnějších a nebov méně úspěšnějších pokračováních. Vždy ale se starými známými, a sice s Pipilotou Citónií Cimprlíny Mucholapky Punčochatý ( jak znělo officiálně její celé právé jméno), s opičkou panem Nilsonem (typicky švédské jméno), puntíkovaným koněm, s přáteli Tomem a Anikou a hlavně se slečnou Rosenblomovou která vždy tak trpěla rozpustilými ale jinak moc zábavnými kousky zlobivé Pippi. Slečna Ambersonová by totiž Pippi nejraději viděla v dětském domově a to hned od začátku!Ale to by nebylo ono že..? Takže nakonec abych to konečně už nějak uzavřel no dávám určitě za 4* je to přeci jenom kus mého dětství. Ať si každý říká co chce, a to neznámkuji s odstupem času.Nehledně nato že každé dítě přeci jednou mělo chuť vždy alespoň na okamžik jen tak někam utéct být sám na svobodě, prostě být samostatný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z pohledu dítěte mi ta vychytralá potvůrka, a juniorská mistryně světa ve zvedání koňů, připadala naprosto senzační. Nyní v ní vidím nevychovanou zrzku, která vede mé děti velmi nebezpečným směrem. Jelikož však Pippi nebyla stvořená pro upjaté dospěláky bez fantazie, ale pro potěr s nekonečnou fantazií, tak dávám tři hvězdy a odcházím sundat děti ze střechy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rád podivné dobrodružstvá, ešte podivnejšej malej, drzej sopľane, ktorú všetci volali "Pipi dlhá punčocha". Celé mi to pripadalo akési odpudivo bizarné. Seriál o deväť ročnom decku, čo žije samo len s opicou a koňom. Jej otec je starý námorník, ktorý sa stal náčelníkom černošského kmeňa a matka dokonca anjel. Fakt, divné... Musím však uznať, že švédske filmové spracovanie je povšimnutiahodné a Inger Nilsson v titulnej úlohe perfektná. ** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Miluju zrzky s copama, rošťáckým úsměvem a v punčochách. Jsem neskutečně šťastnej, že mě dětstvím provázela zrovna Pippi a ne třeba švorcová Jiřinka. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Pippinu zná snad každý. Bohužel tohle mě nechytlo. Pár dílu jsem viděl, ale že bych se k tomuhle seriálu musel vracet to vážne ne. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kto by nepoznal Pipilotu Citóniu Cimprlínu Mucholapku Punčochatú, roztopašné červenovlasé dievčatko s vrkočmi, jednou dlhou punčochou, verným koňom a malou opičkou..? Báječné dobrodružstvá v malom mestečku prekročili všetky vekové kategórie a vďaka Astrid Lindgrenovej baví dodnes. V roku 1969 vznikol prvý film a po jeho úspechu okamžite nasledoval tento seriál, ktorý bol uvedený aj v Československej televízii v roku 1972. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani jako dítěti, ani teď mi nepřirostl ten seriál k srdci. Nevím proč. Snad proto, že mi už tehdy přišlo, že se Pippi chová spíš jako idiot (zalévání zahrádky, když prší apod.), než že by šlo o nějakou dětskou romantiku a přirozenou naivitu oproti předpojatému světu dospěláků. Také akce mi přišlo na dětský film poměrně málo, a když už, tak spíše trapné (třeba mytí podlahy). ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Jak to zde jiz zminovalo nekolik uzivatelu ..pipi jsem v mladi zaregistroval ale neuveritelne me lezla na nervy svymi rozumy :-) 2* za nektere vylomeniny.... ()

depony 

všechny recenze uživatele

Ono to bylo někdy vtipný, ale místy naprosto hluché scénky s hluchým a nepříliš dobrým dubingem mi utkvěl v hlavě. Mě tady štvalo všechno ... hlavně děti ... a kůň :) ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství. Taky jsem chtěla mít vilu Vilekulu (samozřejmě sama pro sebe bez rodičů), na zahradě dutý strom, koně, skákat po střeše a kamarádit se s piráty ... Nic takového jsem se nedočkala, místo opičky jsem dostávala stále jen panenky, tak jsem se alespoň pokoušela spát s nohama na polštáři. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Bezstarostnost tohoto seriálu mě vždy dostane. Tady se neřeší AIDS, nájemné či potraty. Je to jen o tom si užívat a řešit maličkosti a s Pippi je to zábava! Miluju ten seriál :-) ()

Reklama

Reklama