Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hanka s Tončou jistě netušily, že jednou takto obohatí český seriálový rybníček. Bohužel je to ale promarněná příležitost. Tvůrci se na jednu stranu snaží, aby seriál odpovídal skutečnosti, ale zůstali jen na půli cesty. Dobře jsou ztvárněné okolnosti únosu a videa holek i jejich matek. Co se dělo během zajetí, je vycucané z prstu a obohacené o pár útěků a přestřelek, aby to bylo víc "napínavé". A protože tvůrcům samotný únos holek a snahy o jejich vysvobození asi nepřišlo jako dostatečně zajímavá zápletka pro šestidílný seriál, přišli tvůrci ještě s naprosto dementní podzápletkou s hlavní hrdinkou-vyšetřovatelkou a její rodinou, s odhalením ve stylu Cimrmanova vichru z hor. Pavla Gajdošíková je i tak to nejlepší na celém seriálu. Neznámé herečky hrající Hanku a Tonču nejsou moc dobré a dlouho ani není jasné, která má být Hanka a která Tonča. Štáfek a Révai v rolích "bývalých traktorů" jsou v seriálu dost málo (na to, že se podle nich seriál jmenuje) a jsou tam jen proto, aby v seriálu mohly být nějaké akční scény. Netřeba dodávat, že bez akčních scén a snahy o "světovost" by byl seriál lepší a méně trapný. Na výpravě se sice nešetřilo, ale aspoň ty turecké nápisy v "afghánských" ulicích by vyretušovat mohli. Ještě stojí za zmínku, že zatímco Balúčistán a další regiony, kde byly dívky zadržovány, jsou prezentovány po pravdě, v případě další podzápletky inspirované kauzou pedofilního katarského prince tvůrci přišli s fiktivní zemí "Kumar". Nejspíš proto, aby se v Kataru neurazili. Celkově doporučuju jen jako guilty pleasure a je škoda, že se asi nikdy nedozvíme, co si o seriálu myslí Hanka a Tonča. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Na český poměry je to s přidřenejma ušima na 4*. Civilní dialogy a scény, akce je ok a není přepálená, čož by se k vážně pojatý záležitosti nehodilo. Rodinné trampoty agentů v těchto typech seriálu mě většinou otravují, naštěstí to nebylo až tak na sílu a dalo se to přežít. Snad jen poznámka, že speciálové by drobnou analytičku od stolu do ostrý akce v terénu fakt nevzali, ale chápu že když máte herce hlavních rolí, musíte je mít v hlavních scénách. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Výkony jak od opilých ochotníků. Nevím, jestli to tak dělal jeden a já už byl jenom skleptický, ale přišlo mi to tak už furt. Tenhle seriál prokazuje, že je důležitá kamera. Ne jen technicky, ale až emočně. Dokáže podrtrhnout situace a podobně. Tady to však brutálně nefunguje. O to větší šok je, že kameru dělá někdo jako Smutný. Nejlepší kameraman v Česku. To je neuvěřitelný. A smutný doslova. Nulový zájem o to, aby třetí vojsko čekalo na kopci a sledovalo, jak to všechno dopadne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká špionážna dráma "založená na skutočnosti". A ja blb uveril. Dokonca som aj dve tretiny seriálu veril, že to bude o dramatickom únose. Hlavne o ňom a nie o tom, kto koho mrdá v posteli, o osobnom živote policajtky, ktorý nikoho netrápi, alebo o zbytočnej postave Koleníka, ktorého jediná úloha bola chvíľu hrať heteráka. O reálnosti situácie presviedča napríklad Gajdošíková, ktorá ako vrodený trpasel jedná s medzinárodnými teroristami priamo na ich území tak husto, že James Bond by si to martini strčil od strachu do prdele tak hlboko, že by mu z nej trčala len oliva na špáratku. Ale keď príde zásah kdesi v afganskej dedine, to jsou teprve panoramata. Ja fakt nevedel či pozerám pokračovanie Johnny Englisha alebo reprízu Agenta WC40. A výsledná pointa toho všetkého? Štát je tak blbý, že bude platiť obrovské milióny za dve kravy, ktoré nevedia, že dve ženy na prechádzke Pakistanom to môže byť tak trochu lákadlo aj pre zarytého kozojebca a že tých zarytých tam je dosť, aj somár o tom híkal myslím v časti č. 4. A za tie milióny si zabezpečíš akurát to, že jedna z nich sa váľa po koberci, aby odriekavala Mohamedove zaklínadlá, už aj doma. Tomu sa hovorí lacný dovoz obohacujúceho islamu. Výhodný nákup. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voyo pokus posunout laťku v české seriálové tvorbě se povedl v ambiciózní produkci a ve výběru tématu unesených děvčat v Pakistánu a jejich záchrany, pozitivem je herecky stoprocentní Révai a v malé roli politika Plesl, ale pak to sráží to, že se to snaží rozjíždět dějově do více linek, přičemž ty vztahový věci jako souložník Koleník (snaha o erotiku jaksi vyšla naprázdno s pocitem, že na ty série ze západu nemáme) nebo sestra, která je dcerou apod, jsou často úplně zbytečné a debilní. Jako největší fail vidím v tom, že k tématu autentické drama dle skutečnosti se mixují scény alá béčkový akční film a místama nevěrohodná groteska. Mám rád Gajdošíkovou, ale tuhle roli jsem jí vůbec nevěřil. Nakonec dávám tři hvězdy za turecké lokace, solidní výpravu, protože jediný co jsem bral vážně byly scény s děvčaty nebo politiky a jejich myšlenkový pochody o výkupném. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)
  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama